Nieuws

Nieuws

Augustusbijeenkomst de 626e

Categorie: Algemeen

't Wordt toch nog bijna een tropische dag als de zon na vele regenbuien doorbreekt terwijl we richting bodega wandelen. Zo'n zomerdag ook waarop je daar maar een klein gezelschap verwacht.

Meer

BIJEENKOMST juli en augustus 2019

Categorie: Oldebroek

In juli was weer de traditionele BBQ op De Knobbel. Maar ja, wat moet je met deze traditie van vlees eten. Door het bestuur aangezet, konden de leden uitvoerig van gedachte wisselen over het ‘groene’ aspect van deze bezigheid.

Meer

juli bijeenkomst de 625e

Categorie: Gelderland

Regen en onweer vandaag, dus regenjas en paraplu mee naar Arnhem. Bij aankomst is het inmiddels droog en wandelen we opgewekt van de parkeergarage naar onze bodega, waar er al vier van ons blijken te zijn.

Meer

Gunners Golftoernooi 2019

Categorie: Algemeen

Het 5 e  GUNNERS golftoernooi zal plaatsvinden op  vrijdag 27 september 2019  op “de Kroonprins” te Vianen. Zoals van ouds zal ook de vijfde editie (eerste jubileum!) van dit toernooi  georganiseerd worden vanuit de doelstellingen “GUNNERS NETWORK”, we sommen ze even op:  Actief dienende GUNNERS met elkaar in contact te laten komen. GUNNERS betrekken die niet meer voor defensie werken. Het GUNNERS NETWORK uit te breiden.  Het GUNNERS golftoernooi is een activiteit om te netwerken met mede-GUNNERS en hun contacten. Om hier invulling aan te geven zal er voor een spelvorm gekozen worden die hierbij aansluit.

Meer

BIJEENKOMST 6 juni 2019

Categorie: Oldebroek

Hoewel de meeste leden van de afdeling Oldebroek de veertig al zijn gepasseerd, zijn ze nog steeds paraat om zich nieuwe ontwikkelingen toe te eigenen. Zo togen de meest nieuwsgierigen op 6 juni naar Zwolle om zich bij I-watch te laten informeren over een nieuw concept betreffende veiligheid in Nederland en omstreken.

Meer

Juni bijeenkomst de 624e

Categorie: Gelderland

Het is juni en prachtig zomer- en vakantieweer, dan zijn begrijpelijkerwijs de verwachtingen qua opkomst minder hoog gespannen. Wat schetst echter onze verbazing: binnen een mum van tijd zijn we met z'n tienen.

Meer

ALV 2019 – EERSTE INDRUKKEN

Categorie: Algemeen

Vooruitlopend op een wat uitgebreidere verslaggeving in Sinte Barbara 2019-3 hier wat indrukken die de fotoreportage moeten ondersteunen.

Meer

Mei bijeenkomst de 623e

Categorie: Gelderland

Het is de tweede vrijdag van de maand en dus op naar onze bodega in Arnhem, die bij aankomst ook galerie blijkt te zijn.

Meer

Oproep VOA/JOINT FIRES MEETS PARLIAMENT aansluitend op de 70ste Algemene Ledenvergadering

Categorie: 's-Gravenhage

VOA/JOINT FIRES MEETS PARLIAMENT   aansluitend op de 70 ste Algemene Ledenvergadering  van de Vereniging Officieren Artillerie - in Den Haag  26 juni 2019

Meer

Mei bijeenkomst afd Oldebroek

Categorie: Oldebroek

In mei is immer de jaarlijkse klootschietwedstrijd op De Knobbel, binnenkomst rond 15.00 uur. Doch reeds lang voor de tijd liepen de matadoren zich reeds warm rond de ballenmast.

Meer

April bijeenkomst de 622e

Categorie: Gelderland

De Edese batterij, drie man sterk, denkt eindelijk als eerste in onze bodega in Arnhem in stelling te kunnen gaan tot ze in de garderobe komen om de jassen op te hangen.

Meer

April bijeenkomst Oldebroek

Categorie: Oldebroek

In de Sinte Barbara nr. 1 van dit jaar staat een interessant artikel over commandovoering waarbij in de tweede fase wordt gesproken over ‘bijsturen’.

Meer

Convocatie

Categorie: Algemeen

OPROEP VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE LEDENVERGADERING VOA 2019 Op grond van het bepaalde in artikel 20 t/m 23 van de statuten van onze vereniging roep ik namens het bestuur, het erelid, de leden, donateurs en begunstigers op tot het bijwonen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering, die zal worden gehouden op woensdag 26 juni 2019 te Den Haag.

Meer

Maart verslag Oldebroek

Categorie: Oldebroek

In maart hebben we steeds onze Algemene Ledenvergadering. Omdat deze door omstandigheden een week later plaats vond, kon onze voorzitter vanwege een zeer belangrijke golfactiviteiten in Zuid Europa niet lijfelijk aanwezig zijn. Dit gemis werd ruimschoots gecompenseerd door zijn bemoedigende toespraak per video.

Meer

Maart bijeenkomst de 621e

Categorie: Gelderland

Acht onzer weten vandaag de weg te vinden naar de artilleriehoek in onze Arnhemse bodega.

Meer

Dodenherdenking 3 mei 2019 LbO

Categorie: Algemeen

Het Wapen der Artillerie participeert in de Nationale Herdenking. In dit kader herdenken we al onze wapenbroeders die sinds 10 mei 1940, waar ook ter wereld, voor het Koninkrijk zijn omgekomen bij de uitoefening van hun dienst. De ceremonie en de kranslegging vinden plaats op vrijdag 3 mei 2019 bij het Artilleriemonument op de Legerplaats bij Oldebroek.

Meer

Bijeenkomst 8 feb 2019

Categorie: Gelderland

Een onverwacht grote opkomst van wel negen man en dat ondanks het feit dat het bestuur afwezig was (behalve Uw scribent dan) en daarmee ook de gehele Edese vertegenwoordiging.

Meer

BIJEENKOMST 7 februari 2019

Categorie: Oldebroek

Als alle goede dingen uit drieën bestaan, hadden we op 7 februari wederom iets bijzonders met de presentatie van ons aller Pier die ons allen wist te boeien met zijn presentatie over Dr. Mikolaj Kopernik ofwel Copernicus.

Meer

BIJEENKOMST 17 januari 2019

Categorie: Oldebroek

Door omstandigheden was het nieuwe jaar niet meer zo pril toen onze leden met hun partner op 17 januari bij elkaar kwamen

Meer

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Categorie: Algemeen

In 2018 heeft de Vereniging Officieren Artillerie (VOA) haar leden, donateurs en begunstigers informatie verstrekt over de betekenis en gevolgen van het van kracht worden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer

Januari bijeenkomst de 619e

Categorie: Gelderland

“Hoera! dus voor ons wapen”, het wapen dat vandaag 11 januari jarig is en de respectabele leeftijd van 342 jaar heeft mogen bereiken. Onze actief dienende beroepscollega's hebben dat gisteren als vanouds in stijl gevierd op “de Knobbel” en wij vieren dit met z'n elven op onze eigen manier en op onze vaste stek in Arnhem.

Meer

Barbara bijeenkomst Afd Noord

Categorie: Noord

Al vroeg in de avond waren 14 leden aanwezig om in restaurant de Hertenkamp te Assen onze beschermheilige Barbara te herdenken.

Meer

December bijeenkomst de 618e

Categorie: Gelderland

Dankzij het feit dat de Arnhemse notarissen hun eindejaarsborrel voor het eerst sinds jaren niet op onze tweede vrijdag in december hebben gepland zijn wij gelukkig weer eens in de gelegenheid deze maand bijeen te zijn in onze zo vertrouwde bodega.

Meer

BIJEENKOMST 4 december 2018

Categorie: Oldebroek

De Afdeling Oldebroek is niet vies van culturele hoogstandjes. Voor de Barbaraviering van 2018 had zij gekozen om de Barbaraballade van G. K. Chesterton te presenteren.

Meer

Sinte Barbaraviering op 4 december 2018 in Brasserie De Boerderij in Arnhem

Categorie: Gelderland

Vanaf zes uur loopt het aardig vol bij het aperitief, voorafgaande aan ons Barbaradiner op deze voor ons nieuwe en gedurende de avond zal blijken voortreffelijke locatie: Brasserie De Boerderij in Arnhem.

Meer

2de AANKONDIGING VOA MEETS PARLIAMENT

Categorie: 's-Gravenhage

VOA MEETS PARLIAMENT Op 26 juni 2019 (gewijzigde datum!)  staat, naast de ALV, vooral in het teken van strategie, politiek, bestuur en ontmoeting. Met een hoge opkomst zal deze dag dan ook een groot reünie gehalte hebben!

Meer

Sinte Barbara

Categorie: Algemeen

Het vierde nummer van Sinte Barbara 2018 is uit. U kunt deze in het ledengedeelte alvast lezen.

Meer

Novemberbijeenkomst de 617e

Categorie: Gelderland

Bij binnenkomst van uw verslaggever samen met Cor blijken Jaap, Cees en Adriaan er al te zijn, waarna de kring successievelijk groeit tot het totaal aantal van elf. Geen record, maar ook niet slecht.

Meer

BIJEENKOMST oktober en november 2018

Categorie: Oldebroek

Ook in oktober 2018 wilden we als oudgedienden op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen bij defensie.

Meer

Oktoberbijeenkomst de 616e

Categorie: Gelderland

Stralend weer, veel afzeggingen en dus slechts met z'n zevenen in onze vertrouwde hoek. Een half uurtje zelfs met acht man omdat de onlangs afgetreden eindredacteur van ons op onregelmatige tijden verschijnende lijfblad Henk voor het volgen van een cursus in de buurt moet zijn.

Meer

Wijziging Personal Branding 2018

Categorie: Algemeen

Helaas hebben we moeten besluiten om de PERSONAL BRANDING 2018 niet door te laten gaan. Het is ons niet geluikt om voldoende personen te interesseren voor de workshop. We hopen in 2019 u wel te mogen ontvangen.

Meer

september bijeenkomst de 615e

Categorie: Gelderland

Wegomleggingen, allerhande ander verkeersongemak en een protesterend vervoermiddel leiden er toe dat de driekoppige stuksbediening uit Ede met forse vertraging arriveert in “Chez Armand”, waar de afdeling inmiddels haar stelling heeft betrokken.

Meer

BIJEENKOMST 6 september 2018

Categorie: Oldebroek

De zomer was bijna voorbij, dus werd het weer tijd voor het meer serieuze werk. Op 6 september hield de majoor militair huisarts J. Peters een lezing over: De Ontwikkeling van de Geneeskundige Verzorging van 2008 tot 2018.

Meer

Gunners Golftoernooi 2018

Categorie: Gunners

Het 4e GUNNERS golftoernooi zal plaatsvinden op vrijdag 21 september 2018 op de nieuwe baan “de Kroonprins” te Vianen. Ook de vierde editie van dit toernooi  wordt georganiseerd vanuit de doelstelling van het GUNNERS NETWORK en is daardoor drieledig:

Meer

1ste WAARSCHUWINGSBEVEL

Categorie: 's-Gravenhage

70ste  Algemene Ledenvergadering Den Haag 22 mei 2019 Vereniging Officieren Artillerie

Meer

de 614e bijeenkomst van VOA Gelderland

Categorie: Gelderland

We zijn met acht man, wat weinig, maar dat komt vooral omdat de Edese afdeling (nou ja, dat is in artillerie-termen wat groots uitgedrukt, de stuksbediening dan) het laat afweten.

Meer

BIJEENKOMST in juni – juli - augustus

Categorie: Oldebroek

In JUNI stond weer eens een VOA-uitstapje gepland. Dikwerf kijken we in de verte of daar leuke en leerzame zaken zijn te zien en vergeten we dat vlak voor onze voeten buitengemeen interessante dingen te horen en te zien zijn.

Meer

GALA 2018 Foto's ......

Categorie: Algemeen

GALA 2018. Nog een keer naar de foto's kijken.....evt bestellen?

Meer

Juli bijeenkomst de 613e

Categorie: Gelderland

Eigenlijk is het te mooi weer om naar Chez Armand te gaan, maar bij aankomst blijkt al snel dat tien getrouwen zich niet door een gedachte als deze hebben laten weerhouden.

Meer

Juni bijeenkomst de 612e

Categorie: Gelderland

Het is een mooie lentedag en een beetje aan de warme kant. Slechts Rob als medepassagier, want Evert moet verstek laten gaan en Cor zit in Ierland. Uiteindelijk staat de teller in de bodega op zeven man, waarvan de meesten er vanwege de temperatuur geen probleem mee hebben het jasje uit te doen.

Meer

Sinte Barbara 2018 nr.2

Categorie: Algemeen

Het tweede nummer van Sinte Barbara 2018 is uit. U kunt deze in het ledengedeelte alvast lezen.

Meer

Excursie Zuid-West op 20 juni j.l.

Categorie: Zuid-West

Het bestuur van ZW had haar leden/begunstigers met partners deze zonnige woensdag uitgenodigd voor een excursie naar Zeeland; daar bezochten 9 ZW-leden/partners en 3 KNVRO-leden/partner eerst het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp en vervolgens het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Meer

Gala 2018

Categorie: Algemeen

Dit jaar organiseert de Galacommissie 2018 wederom in samenwerking met de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapenoudste der Artillerie (WOA), het  Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en het VuursteunCommando (VustCo) het Gala 2018. Op vrijdag 22 juni 2018 vindt het dertiende Gala  voor officieren van het Wapen der Artillerie plaats  op de legerplaats bij Oldebroek.

Meer

Wijziging overnachting Gala 2018

Categorie: Algemeen

Geachte Gala gasten, We moeten u helaas berichten dat de overnachtingsmogelijkheden tijdens het GALA 2018 niet mogelijk zijn

Meer

Bijeenkomst Zuid-West op 31 mei j.l.

Categorie: Algemeen

In deze voor senioren al begonnen vakantietijd kwamen 12 leden van de afdeling Zuid-West bijeen in ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout voor een drankje, een praatje en een diner.

Meer

Mei bijeenkomst de 611e

Categorie: Gelderland

Twee records sneuvelen deze keer, zowel het record afzeggingen als het laagterecord aanwezigen worden gebroken, we zijn met z'n vijven. Gedurende de bijeenkomst zal blijken dat het spreekwoordelijke “klein maar fijn” zeer van toepassing is.

Meer

Mei bijeenkomst

Categorie: Oldebroek

9 mei 2018, een bijzondere dag omdat de eerste donderdag van de maand niet beschikbaar was voor onze jaarlijkse klootschietwedstrijd. De tweede woensdag bleek ook een schot in de roos: bijzonder mooi weer (voor veel licht kalende mannen een reden om op gevarieerde wijze hun hoofd te beschermen)

Meer

JAARLIJKSE EXCURSIE VOA ‘s-GRAVENHAGE

Categorie: 's-Gravenhage

De jaarlijkse excursie voerde de leden van de afdeling Den Haag dit jaar naar het Nederlands Militair Museum en wel op 26 april, de dag waarop in het museum een aantal Koninklijke Onderscheidingen werd uitgereikt waardoor de excursiegangers een deel van het ceremonieel konden meebeleven al ging de oranjebitter aan hun neus voorbij.

Meer

Bijeenkomst 13 april 2018

Categorie: Gelderland

Stil. Griezelig stil. Het leek even zelfs of het buiten op straat ook stil werd nadat Jaap ons het vreselijke nieuws vertelde dat Fran, de echtgenote van George, de week ervoor op woensdag 11 april door een tragisch verkeersongeval om het leven was gekomen. Nog maar 66 jaar.

Meer

Bijeenkomst 5 april 2018

Categorie: Oldebroek

Bij de Afdeling Oldebroek zit in 2018 de vaart er weer in. Op 5 april gaf ons lid Hans Osseweijer een presentatie over De Sigurdristning of wel De oudste striptekening van Europa.

Meer

Maart bijeenkomst de 609e

Categorie: Gelderland

Opende verslaggever van dienst Cees het verslag van de februaribijeenkomst met “Het gaat vooruit. We zijn nu met z'n zevenen”, dan kan ik u melden dat de vooruitgang niet te stuiten lijkt.

Meer

Verslag bijeenkomst 9 februari 2018

Categorie: Gelderland

Het gaat vooruit. We zijn nu met z’n zevenen. Het westen laat verstek gaan; de enechauffeur van dienst in Ede heeft griep en de andere heeft een echtgenote. Niet dat zulks net zo vervelend is als griep, maar die echtgenote heeft beslag gelegd op de auto en zodoende. Het begrip ‘openbaar vervoer’ hoort kennelijk niet tot de geestelijke bagage van de Edenaren.

Meer

BIJEENKOMST 1 maart 2018

Categorie: Oldebroek

Jaren snellen voorbij. Voor de 21 ste maal opende voorzitter Fred Müller de ALV in aanwezigheid van 22 trouwe leden. Helaas moesten enkelen verstek laten gaan vanwege ziekte en enigszins moeilijke weersomstandigheden.

Meer

verslag bijeenkomst 12 januari 2018

Categorie: Gelderland

Veel afmeldingen vandaag, veelal door griepverschijnselen. De Afdeling is daardoor teruggebracht tot een ouderwetse lichte-veldbatterij van zes (vuur)monden.

Meer

FEBRUARIBIJEENKOMST

Categorie: 's-Gravenhage

Traditiegetrouw was deze bijeenkomst weer samen met onze vrienden van de VOC Regio Den Haag.

Meer

BIJEENKOMST 1 februari 2018

Categorie: Oldebroek

Presentatie door Kol. D. van Ingen voor VOA Afdeling Oldebroek Het wordt langzamerhand een traditie dat de Afdeling Oldebroek iedere maand iets bijzonders heeft. Op 1 februari 2018 hield de Kol. D. van Ingen van de Luchtmacht een bijzonder boeiende presentatie over zijn uitzending als contingentscommandant van 450 Nederlandse militairen in Mali in het kader van een bijdrage aan MINUSMA. (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali)

Meer

VOORAANKONDIGING PERSONAL BRANDING 2018

Categorie: Gunners

PERSONAL BRANDING donderdag 19 april 2018 integraal verantwoordelijk zijn als leidinggevende Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Het zijn vragen die je jezelf moet blijven stellen gedurende je carrière. Wat zijn je sterke kanten en waar liggen je talenten? Vaak zijn dit ook de aspecten waar je goed in bent en die je verder wilt uitbuiten.

Meer

In memoriam Peter Siebelink

Categorie: Noord

Op 9 januari 2018, namen wij in Dieren afscheid van Peter Siebelink.

Meer

Kennisgeving van overlijden Jacques Res

Categorie: Utrecht en Noord-Holland

Op 4 januari j.l is overleden Ir. Jacob Hendrik Josephus Res  Ridder in de orde van Oranje-Nassau Luitenant-Kolonel (R) de artillerie b.d.    

Meer

BIJEENKOMST 4 JANUARI 2018

Categorie: Oldebroek

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar heeft altijd iets bijzonders. Met de voorbije feestdagen nog in het achterhoofd en nog vol met goede voornemens, ook van mensen van boven de veertig, zijn alle begroetingen even hartelijk mede vanwege de aanwezigheid van onze dames. Kortom een warm begin van een nieuw jaar dat we met z’n allen proberen een positieve vorm te geven.

Meer

Sinte Barbaraviering Gelderland

Categorie: Gelderland

Vanaf half zes verzamelen wij in Restaurant Buitenzorg in Ede, waar we na een afwezigheid van twee jaar weer zijn teruggekeerd. De opkomst is mooi, we zijn met zestien man en hebben er duidelijk zin in.

Meer

BIJEENKOMST 4 december 2017

Categorie: Oldebroek

Herdenking van de Heilige Barbara van Nicomedia “Uitgerekend”op 4 december 2017 in de Officiers cantine van de Legerplaats bij Oldebroek.Na drie jaar vierden we de naamdag van onze patrones weer eens op 4 december.  Rekenen stond dit jaar hoog in het vaandel, maar dat betekende natuurlijk niet dat de schone maagd Barbara “uitgerekend” was op deze dag.

Meer

Barbaraviering Zuid-West op 4 dec j.l.

Categorie: Zuid-West

De leden van de VOA-afdeling Zuid-West waren vandaag uitgenodigd in ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout voor de traditionele Barbaraviering.

Meer

Staatssecretaris bezoekt Barbaraviering in Den Haag.

Categorie: Algemeen

Sinte Barbara is de beschermheilige van alle artilleristen. Op 4 december, haar sterfdag, wordt hier door alle artilleristen bij stilgestaan. De artilleristen in Den Haag werden dit jaar vereerd met een bezoek van een Barbara, staatssecretaris Barbara Visser.

Meer

Viering St. Barbara op vrijdag 1 december 2017

Categorie: Noord

Nadat een ieder zich had gemeld (helaas had een aantal notoire vierders zich afgemeld, waaronder Henk van ’t Veen, Hans ten Cate,  Kees van Schenk-Brill, Fred van Goor en Pier Gonggrijp) begaven wij ons naar de ons ter beschikking gestelde zaal.

Meer

Aanschaf Vlinder/ Stropdas

Categorie: Algemeen

De nieuwe Vlinder/Stropdas komt binnenkort beschikbaar.

Meer

Novemberbijeenkomst de 606e

Categorie: Gelderland

Het is weer de tweede vrijdag van de maand, dus op naar Arnhem.

Meer

De GUNNERS organiseren dd 11 jan 2018 ARTILLERY BRANDING

Categorie: Gunners

ARTILLERY BRANDING ”Wat kun je, wat wil je als Artillerist”

Meer

BIJEENKOMST 3 november 2017

Categorie: Oldebroek

Presentatie van kap. bd mr. drs. Hanke Bruins Slot voor VOA Afdeling Oldebroek Dikwijls lijkt het alsof de bijeenkomsten van onze Afdeling alleen maar uit hoogtepunten bestaan. Vrijdag 3 november 2017 was weer zo’n bijeenkomst waarop de kapitein bd der Rijdende Artillerie (ja, ja!) mr. drs. Hanke Bruins Slot, Lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, een presentatie hield over het onderwerp: “Militaire lessen voor de Tweede Kamer.”

Meer

RODE BROEKEN BIJEENKOMST

Categorie: 's-Gravenhage

In het kader van het handhaven van zinvolle tradities verschijnen tijdens de oktoberbijeenkomst steeds meer leden in rode broek.

Meer

Afscheid Jaap Vrolijk

Categorie: 's-Gravenhage

Op dinsdag 17 oktober heeft de VOA afdeling ’s-Gravenhage afscheid genomen van haar prominente lid Jaap Vrolijk, die op 10 oktober op bijna 91-jarige leeftijd is overleden.

Meer

Oktoberbijeenkomst de 605e

Categorie: Gelderland

Ondanks of misschien dankzij het prachtige weer weten twaalf van ons de weg naar Chez Armand weer te vinden, waar Brenda ons begroet en de glazen vult.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek 5 oktober 2017

Categorie: Oldebroek

Meestal gaat de Afdeling Oldebroek in oktober op excursie. Deze keer kwam de excursie naar het ASK in de personen van Thony Boeije, oud artillerie-officier en Hans van de Beek oud marine-officier.

Meer

Excursie Zuid-West op 20 september j.l.

Categorie: Zuid-West

Het bestuur van ZW had haar leden/begunstigers met partners deze woensdag uitgenodigd voor een ‘zinderende’ excursie naar Zeeuws Vlaanderen, waar het daar woonachtige ZW-lid Ad Schouten ons de (voor de meesten onbekende) regio zou tonen.

Meer

Bijeenkomst september Oldebroek

Categorie: Oldebroek

De schoolvakanties waren nauwelijks voorbij, het was nog te vroeg voor oudere officieren bd om te vertrekken naar de winterkwartieren en dus was een behoorlijk aantal VOA-leden naar de officierscantine afgereisd om elkaar te ontmoeten, verjaardagen te vieren en om over de laatste technische ontwikkelingen bijgepraat te worden.

Meer

September bijeenkomst de 604e

Categorie: Gelderland

Ondanks regen en wind treffen tien leden en een gast elkaar in ons maandelijkse onderkomen in Arnhem.

Meer

Barbecue van afdeling Noord op 01 september 2017

Categorie: Noord

De BBQ werd gehouden op het landgoed Dagelet , dat zelfs doorsneden werd door een weg. Bewaakt door een (ijzeren) haan zag het er zeer goed uit. Altijd wel wat te doen aan onderhoud.(Louise) Pluvius liet zich van zijn goede kant zien door niet te verschijnen, alhoewel er wel rekening met ‘m gehouden werd, gezien de partytent.

Meer

Augustus bijeenkomst de 603e

Categorie: Gelderland

We zullen er aan moeten wennen. De beurs is volatiel, zo ook ons aantal bezoekers. Na de juli-bijeenkomst met 16 aanwezigen steeg het aantal bezoekers tot gemiddeld ruim 11, maar dat gemiddelde werd naar beneden bijgesteld, nu we maar met 7 man ‘hier’ waren.

Meer

3e GUNNERS golftoernooi 2017

Categorie: Gunners Network

Het 3e Gunners golftoernooi zal plaatsvinden op 29 september 2017 op de golfbaan van de golfclub Emmeloord.

Meer

Haring proeven

Categorie: 's-Gravenhage

Op 20 juli had de afdeling 's-Gravenhage weer haar bekende uitje met haring proeven (al dan niet met uitje) bij Jaap Vrolijk thuis

Meer

Juli bijeenkomst de 602e

Categorie: Gelderland

Is het de haring of het aantreden van Marius van Pelt als nieuwe voorzitter van onze afdeling dat zestien (!) man vandaag de weg naar onze bodega weten te vinden? Het antwoord op deze vraag zullen we nooit krijgen, maar we schrijven het bij in onze annalen als een record.

Meer

Juni bijeenkomst de 601e

Categorie: Gelderland

Juni is voor velen van ons als oudere jongeren toch echt vakantietijd en dat is te merken, gelet op het aantal van zeven “diehards” die de weg naar onze bodega hebben weten te vinden.

Meer

“Eén avond als cadet”

Categorie: Algemeen

Op vrijdag 23 juni 2017 vond alweer het twaalfde gala van de Vereniging Officieren Artillerie plaats. Dit jaar heeft de Galacommissie 2017, wederom in samenwerking met de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapenoudste der Artillerie (WOA), het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en het VuursteunCommando (VustCo), het Gala 2017 georganiseerd.

Meer

Spectaculair slot Gala 2017

Categorie: Algemeen

Op vrijdag 23 juni 2017 heeft alweer het twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaatsgevonden op de Koninklijke Militaire Academie te Breda!

Meer

Mei bijeenkomst afd Gelderland de 600e

Categorie: Gelderland

Hoewel de plannen aanvankelijk in een feestelijke jubileumbijeenkomst voorzagen is vanwege het recent overlijden van hans Schumacher, besloten ons te beperken tot de gebruikelijk borrel bij Chez Armand of zoals Hans de borrel enige tijd geleden noemde het "bodega'tje".

Meer

Uitnodiging twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaats op de Koninklijke Militaire Academie te Breda!

Categorie: Algemeen

Dit jaar organiseert de Galacommissie 2017 wederom in samenwerking met de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapenoudste der Artillerie (WOA), het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en het VuursteunCommando (VustCo) en de Cadettenwapenverenging der Artillerie (CWVA) “De Artillerist”, het Gala 2017. Op vrijdag 23 juni 2017 vindt alweer het twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaats op de Koninklijke Militaire Academie te Breda! Het Kasteel van Breda opent speciaal voor deze gelegenheid al zijn deuren en wilt u de mogelijkheid bieden om uw cadettentijd te herbeleven. Vandaar dat deze gala-avond dan ook de naam “Eén avond als cadet” draagt.

Meer

Personal Branding, Een terugblik.

Categorie: Algemeen

Donderdag 20 april kwamen zo’n 30 deelnemers bijeen voor PERSONAL BRANDING op de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Vanaf het eerste moment was er interesse en interactie. Als organisatoren willen we dan ook een ieder bedanken voor hun inzet!

Meer

Vlinderstrik/Stropdas/Manchetknopen

Categorie: Algemeen

De VOA overweegt om een Vlinderdas, stropdas, manchetknopen aan te schaffen. Uw mening is nodig!

Meer

Programma Return to Kilacadmon, incl. de ALV VOA

Categorie: Algemeen

Return to Kilacadmon 18 mei 2017. Terug naar waar het voor velen allemaal begon .....

Meer

April bijeenkomst afd Gelderland de 599e

Categorie: Gelderland

Ondanks ziekte en afmeldingen toch tien man sterk in onze vertrouwde Bodega.

Meer

April evenement Afdeling Noord 19 april 2017

Categorie: Noord

Bezoek aan het museum Vosbergen te Eelde. Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in historisch perspectief en is gevestigd in een statige villa in het fraaie landgoed Vosbergen.

Meer

Bijeenkomst Zuid-West op 19 april j.l.

Categorie: Zuid-West

De leden en partners van ZW waren vandaag uitgenodigd in ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout voor een bijeenkomst met lezing over “Veteranen en veteranenzorg in Nederland” door lid Ton Kolsteren en veteranenhelper Hans Kroes.

Meer

Koninklijk eerbewijs voor afzwaaiende hofmeester

Categorie: Algemeen

Burger Johan Kurk, chef hofmeester van de Officierscantine van de Legerplaats bij Oldebroek, is vrijdag bij zijn afscheid van Defensie koninklijk onderscheiden.

Meer

GUNNERS organiseert Personal Branding ‘Leiderschap en Toekomstperspectief’

Categorie: Algemeen

Na het succes van vorig jaar organiseert de afdeling GUNNERS van de vereniging officieren der Artillerie op donderdag 20 april weer 'Personal Branding'. 3 Professionele Workshops + Afsluitende Borrel

Meer

Het aangename verenigd met het aangename.

Categorie: 's-Gravenhage

Dat deze variant op het bekende gezegde ook mogelijk is, heeft de afdeling ’s-Gravenhage bewezen met een bezoek aan De Knobbel. Een delegatie van 20 leden, versterkt met een lid van de afdeling Rotterdam reisde op 29 maart naar Barbara’s heilige grond met een tweeledige doel.

Meer

Sinte Barbarba nr 1-2017 is beschikbaar.

Categorie: Algemeen

Het eerste nummer van Sinte Barbara in 2017 is uit en digitaal beschikbaar in het ledengedeelte.

Meer

Afscheid Johan Kurk, Chef-hofmeester Officierscantine op de Knobbel

Categorie: Algemeen

Zoals wanneer donkere wolken, zich samenballend vanuit het Flevomeer, aarzelend over ’t Harde schuiven, om zich te ontlasten middels buien en donder, houwitser gelijkend, zo ook diende zich de afgelopen jaren donker en soms geheimzinnig en niet logisch te volgen het naderend afscheid aan van ons aller Johan.

Meer

FEBRUARI EN MAART 2017; BIJZONDERE BIJEENKOMSTEN

Categorie: 's-Gravenhage

In februari ontvangen we traditiegetrouw onze collega’s van de VOC. Even traditiegetrouw worden daarbij in de speeches kleine steekjes onder water uitgedeeld alhoewel die in de laatste jaren van VOA zijde een ondertoon van medelijden hadden wegens het vleugellam slaan van de cavalerie.

Meer

BIJEENKOMST OLDEBROEK 2 maart 2017

Categorie: Oldebroek

Algemene ledenvergadering Afdeling Oldebroek. Vanwege een belangrijke bijeenkomst met de pers over de stand van zaken van Neerlands armee begon de afdelingsjaarvergadering later.

Meer

Februari bijeenkomst, de 597e

Categorie: Gelderland

Voor het eerst dit jaar naar Chez Armand voor de nieuwjaarsbijeenkomst, die wegens het slechte weer in januari helaas niet kon doorgaan.

Meer

Bijeenkomst Zuid-West op 9 februari j.l.

Categorie: Zuid-West

In ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout stond deze keer op het ZW-programma de Jaarvergadering en een gezellig samenzijn met diner.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek 2 februari 2017

Categorie: Oldebroek

Het activiteitenjaar van de Afdeling draait, zoals van ouds, alweer op volle toeren. Op 2 februari konden we luisteren naar ons lid Hans Osseweijer die een uiteenzetting gaf over de bronstijd van Zweden

Meer

In memoriam J.P. Zwartelé

Categorie: Zuid-West

J.P. Zwartelé   Luitenant-kolonel der Artillerie b.d. 17 januari 1920 - 28 december 2016  

Meer

BIJEENKOMST OLDEBROEK 5 januari 2017

Categorie: Oldebroek

Luitenant-kolonel (R) titulair bd Drs. Wim Venker in het zonnetje gezet. De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar heeft altijd iets plechtigs. Meer charme door de aanwezigheid van onze dames die vanwege hun verschijnen een extra warm woordje kregen van de voorzitter die in zijn speech niet alleen terug keek naar het afgelopen jaar maar ook vol verwachting het nieuwe jaar tegemoet kon zien. Kortom een warm begin van een komend jaar dat we met z’n allen proberen een positieve vorm te geven.

Meer

Nieuwjaarsbijkomst Afd. Noord

Categorie: Noord

Nieuwjaarsbijeenkomst met partners op woensdag 18 januari 2017: Mist en vorst geven mooie plaatjes, maar verwachte ijzel deed toch 6 deelnemers afzeggen. In onze nieuwe locatie op de Hertenkamp in Assen werd op ons gewacht en hoewel wat onwennig verliep de voorafgaande borrel aan het diner zeer geanimeerd.

Meer

Barbaraviering Gelderland

Categorie: Gelderland

Omdat de ons vertrouwde zaal in restaurant Buitenzorg in Ede op de gewenste datum niet meer beschikbaar is valt na een grondige verkenning de keus op het Chinese restaurant in het Sonsbeekpaviljoen in Arnhem, waar we vanaf half zes welkom zijn.

Meer

Rouwbeklag generaal Ted Meines

Categorie: Algemeen

Op zaterdag 24 december is overleden luitenant-generaal bd. Ted Meines. Dinsdag 3 januari wordt een een herdenkingsplechtigheid gehouden op de Legerplaats bij Oldebroek. Ook de VOA is medewerking gevraagd voor het leveren van een dodenwacht tijdens de uitvoering van het rouwbeklag van generaal Meines.

Meer

Kennisgeving van overlijden

Categorie: Algemeen

    Frans van der Knaap 1934 - 2016

Meer

Barbaraviering Zuid-West

Categorie: Zuid-West

Zoals de traditie het vereist werd ook dit jaar weer bij de afdeling Zuid-West de naamdag van Sinte Barbara gevierd. Daartoe hadden op 2 december zich 11 leden en een zeer gewaardeerde gast verzameld in het inmiddels “stam-restaurant” De Fazanterie in Ulvenhout.

Meer

595e bijeenkomst Afdeling Gelderland

Categorie: Gelderland

De 595e bijeenkomst al weer op deze stralende vrijdag, de elfde van de elfde. Het mooie najaars-weer en de prachtige herfst-kleuren brengen ons in de juiste stemming voor een samenzijn met onze oud-collega's.

Meer

Barbara viering Afd Oldebroek

Categorie: Oldebroek

Na het feest van de (ge)schutspratones op de Legerplaats bij Oldebroek kunt u genieten van een presentie van een geslaagde viering.

Meer

Barbaraviering Noord

Categorie: Noord

Viering Ste. Barbara op vrijdag 2 december 2016: Nadat een ieder zich had gemeld (helaas had een aantal notoire vierders zich afgemeld, waaronder Henk van ’t Veen, Hans ten Cate, Douwe Wiegersma, Kees van Schenk-Brill, René Korsaan (die als geste een aantal flessen tafelwijn had geschonken (waarvoor dank) en Chris van Malkenhorst), opende onze voorzitter Dick Heyse de algemene jaarvergadering met een hartelijk welkom.

Meer

November bijeenkomst Afd Den Haag

Categorie: 's-Gravenhage

Er werden weer enkele leden toegedronken en –gezongen wegens hun verjaardag. Een daarvan vierde een bijzondere verjaardag.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek

Categorie: Oldebroek

In november is de herfst in en op de ASK op z'n mooist: wind, gekleurde bladeren en het vers geschoten wild! Immer een mooie gelegenheid om, met dames bij elkaar te komen en samen te genieten van een uitstekende wildmaaltijd.

Meer

Uitnodiging

Categorie: Utrecht en Noord-Holland

Op vrijdag 2 december viert VOA Afdeling Utrecht Noord Holland weer de traditionele Barbara viering in de Biltsche Hoek . U bent allen van harte uitgenodigd, net zoals collega artillerie aspirant leden, welke ook van harte welkom zijn!    

Meer

Rode broeken

Categorie: 's-Gravenhage

Een aantal jaren geleden vestigde de voorzitter – inmiddels erevoorzitter – Willem Loos tijdens de oktoberbijeenkomst de aandacht op zijn verjaardag door het dragen van een rode broek.

Meer

Gelderland Oktober bijeenkomst de 594e

Categorie: Gelderland

Verrassing, normaal behoor ik tot een van de eerst aanwezigen, kijken of de stoelen klaar staan, de  VOA/gereserveerd bordjes met het front richting deur etc, maar nu was ons ‘eens per jaar’ VOA lid, Ton Seijkens mij voor.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek oktober 2016

Categorie: Oldebroek

Wij togen op donderdag 6 oktober naar Bunschoten-Spakenburg voor een bezoek aan Van Halteren Metaal waar we hartelijk werden ontvangen met koffie en koek.

Meer

Bijeenkomst Zuid-West op 6 oktober 2016

Categorie: Zuid-West

In ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout stond op het ZW-programma een vroege lezing en een gezellig samenzijn plus diner. 16 VOA-leden en partners zaten al om 16.00 uur in de verduisterde ‘Tuinkamer’ gereed om de lezing over ‘Cybercrime’ te volgen.

Meer

Lees wat ePortfolio is en hoe het Personal Branding kan ondersteunen

Categorie: Gunners Network

Nieuws van het Gunners Network. Lees wat ePortfolio is en hoe het Personal Branding kan ondersteunen?

Meer

2e Gunners golftoernooi 2016

Categorie: Gunners

Het 2e GUNNERS golftoernooi heeft plaatsgevonden op 30 september 2016 jl, 27 deelnemers verzamelden zich op de golfbaan van de Hattemse Golf & Country Club te Hattem. Ook deze tweede editie werd georganiseerd vanuit de doelstelling van het GUNNERS NETWORK. De drieledige opzet kwam geheel uit de verf: Ten eerste om actief dienende GUNNERS met elkaar in contact te laten komen, ten tweede om GUNNERS te betrekken die niet meer voor defensie werken en ten derde om het GUNNERS NETWORK uit te breiden. Het GUNNERS golftoernooi is een activiteit om te netwerken met mede-GUNNERS en hun contacten.

Meer

September bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

September, vakantiemaand bij uitstek voor de oudere jongere en dat was te merken ook op deze 593e bijeenkomst.

Meer

Borrel van afdeling Noord op 24 september 2016

Categorie: Noord

Borrel van afdeling Noord op 24 september 2016 De jaarlijkse BBQ van afdeling Noord werd dit jaar vervangen door een aangeklede borrel gehouden bij Nel en Dick Heyse.

Meer

Excursie Zuid-West op 15 september j.l

Categorie: Zuid-West

Als experiment had het bestuur van ZW een excursie naar het Oorlogsmuseum Overloon toegevoegd aan het jaarprogramma. Begunstigd door prachtig weer troffen 9 deelnemers elkaar om 10.00 uur in het museumcafé bij koffie en vlaai.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek september 2016

Categorie: Oldebroek

1 september konden we onze reeds aanwezige kennis van de PzH2000NL laten bijspijkeren door onze specialist op dit geied: Paul Lemmens.

Meer

Bijeenkomst Zuid-West

Categorie: Zuid-West

Bijeenkomst Zuid-West op 10 augstus j.l.   Op deze niet erg zomerse woensdagmiddag vonden 20 VOA-leden, partners en begunstigers van heinde en Zeeuws-Vlaanderen hun weg naar ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout. Op het programma voor de Afdeling Zuid-West (ZW) stond een gezellig samenzijn en diner.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek aug 2016

Categorie: Oldebroek

In augustus , wanneer defensie met vakantie is en er dus geen oorlog kan worden gevoerd, is onze afdeling toch actief.

Meer

GALA 2016: "The Sky is the Limit"

Categorie: CVW De Artillerist

Donderdag 7 Juli was het zover!  Na weken van regen en slecht weer ....die ene dag....perfect weer. Met meer dan 100 deelnemers opende onze voorzitter, Bgen bd Bart Rosengarten, het gala.   

Meer

Bezoek Idar Oberstein

Categorie: Algemeen

dd 9 Juli waren uw Voorzitter, Bgen bd Bart Rosengarten, en het bestuurslid "externe betrekking", lkol bd Kelvin de Richemont te gast bij de Tag der Garnison te Idar Oberstein.

Meer

Johan Kurk 65 jaar

Categorie: Oldebroek

De vaste gastheer Johan Kurk van de exclusieve Paresto locatie Legeplaats bij Oldebroek vierde zijn 65e verjaardag.

Meer

Zuid-West bijeenkomst op 2 juni

Categorie: Zuid-West

Deze donderdagmiddag vonden 19 VOA-leden, partners en begunstigers hun weg naar de Uitspanning ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout.

Meer

Mei bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

Mei bijeenkomst, tevens de 589e Evenals vorige maand waren we deze stralende vrijdag de 13e weer met z'n negenen bijeen op ons vertrouwde adres: Bodega Chez Armand in Arnhem.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek 3 mei 2016

Categorie: Oldebroek

Zoals ieder jaar heeft de afdeling Oldebroek in mei weer haar jaarlijkse klootschietwedstrijd gehouden, zoals altijd perfect georganiseerd door Halbo en Marian.

Meer

Aftermovie Personal Branding

Categorie: Gunners

De Aftermovie van de themabijeenkomst ‘Personal Branding’ die de afdeling Gunners organiseerde is nu beschikbaar.

Meer

Excursie afdeling Noord op 20 april 2016.

Categorie: Noord

Op initiatief van Bert Alberga is het idee uitgewerkt om het Korps Luchtwachdienst nader te belichten. Hij wist dhr. Van der Berg daar een enthousiast over kon vertellen. Dat was wel een erg kort programma geworden en om daarvoor naar het hoge noorden af te reizen was niet helemaal haalbaar, vandaar dat een bezoek aan het “Het Kloostermuseum” te Aduard werd gepland

Meer

April bijeenkomst, tevens de 588e

Categorie: Gelderland

Ondanks drie afmeldingen hebben negen van ons vrijdag 8 april jl. onze bodega toch weten te vinden. Hoopvol in vergelijking met het aantal aanwezigen een maand eerder

Meer

Excursie naar het gebied van "de slag om de schelde"

Categorie: 's-Gravenhage

In vervolg op het artikel in Sinte Barbara 2015/3 was binnen de afdeling Den Haag het idee gerezen om het gebied een keer te bezoeken.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek 7 april 2016

Categorie: Oldebroek

Mensen met een lange persoonlijke geschiedenis binnen het artillerievak, blijken ook, na hun afscheid van hun artillerie-activiteiten, hun belangstelling voor het vak niet te hebben verloren.

Meer

Bevordering Commandant Vuursteuncommando

Categorie: Algemeen

Kolonel Rob Jeulink bevordert tot Brigade-generaal

Meer

Zuid-West bijeen op 13 april j.l.

Categorie: Zuid-West

Onder een lekker voorjaarszonnetje kwamen deze donderdagmiddag 20 leden, partners en begunstigers naar de Uitspanning ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout voor een bijeenkomst van de Afdeling Zuid-West.

Meer

Foto impressie Personal Branding

Categorie: Gunners

Op 7 April 2016 organiseerde de afdeling GUNNERS van de VOA in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit een unieke thema bijeenkomst over Personal Branding.

Meer

Deeltijd master in Bedrijfskunde Nyenrode

Categorie: Algemeen

Ben je werkzaam bij Defensie? Heb je interesse in het volgen van een Master-opleiding waar het beroepsethos van de (leidinggevend) militair naadloos op aansluit?

Meer

Maart bijeenkomst tevens de 587e

Categorie: Gelderland

“Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit”. Met deze bemoedigende woorden heette onze TDV (tijdelijk dienstdoend voorzitter) Hans Schumacher ons zestal welkom op deze stralende vrijdag 11 maart.

Meer

Zuid-West bijeen op 04 februari

Categorie: Zuid-West

Een 23-tal leden, partners en begunstigers kwamen naar de Uitspanning ‘De Fazanterie’ te Ulvenhout voor de aftrap van het Jaarprogramma 2016 met de afdelingsjaarvergadering.

Meer

Inschrijving Gala 2016 is geopend!

Categorie: CVW De Artillerist

Meld u snel aan:  GALA 2016  

Meer

Bijeenkomst Oldebroek 3 maart 2016

Categorie: Oldebroek

Op donderdag 3 maart 2016 was voor de Afdeling Oldebroek de jaarvergadering waarnaar toch ieder jaar weer met grote spanning wordt uitgekeken, zeker dit jaar vanwege de extra grote verantwoordelijkheid van het bestuur in verband met de extra dag van het schrikkeljaar.

Meer

Februari bijeenkomst, tevens de 586e

Categorie: Gelderland

Het weer werkte mee op 8 februari jl. tijdens onze reis met z’n drieën (Frits Richert, Evert van de Weerd en ondergetekende als chauffeur) van Ede naar Arnhem voor de 586e bijeenkomst in Bodega Chez Armand.

Meer

BIJEENKOMST 4 FEBRUARI 2016

Categorie: Oldebroek

Het nieuwe jaar heeft zijn aanvang genomen en de Afdeling Oldebroek heeft reeds haar eerste culturele hoogstandje gehad in de vorm van een uiteenzetting van ons lid Hans Osseweijer over de relatie tussen een zwerver, zeeman, schrijver, Nobelprijswinnaar en een brulboei in de Zuiderzee. Juist omdat deze relatie niet zo voor de hand ligt was het een zeer boeiend betoog.      

Meer

Gen.Maj Beulen wordt nieuwe landmachtcommandant

Categorie: Algemeen

Onze wapenoudste generaal-majoor Leo Beulen wordt op 24 maart de nieuwe Commandant Landstrijdkrachten. Hij volgt luitenant-generaal Mart de Kruif op die met functioneel leeftijdsontslag gaat. Vooruitlopend op zijn nieuwe functie krijgt Beulen op 14 maart de rang van luitenant-generaal.  

Meer

GALA 2016

Categorie: Algemeen

GALA 2016 The sky is the limit! We gaan u weer verrassen

Meer

Januari bijeenkomst, tevens de 585e

Categorie: Gelderland

Na een voor de afdeling Gelderland enerverend 2015, met als hoogtepunten onder meer 50 jaar te gast in Bodega Chez Armand en het afscheid van Jos Hekking als voorzitter, wensen we elkaar een voorspoedig en gezond 2016 op deze 8e januari 2016.

Meer

Nieuwjaarsbijeenkomst met partners op woensdag 20 januari 2016

Categorie: Noord

Onze traditionele locatie begint wat tekenen van problemen te vertonen, maar we werden met het nodige enthousiasme verwelkomd naast de schietbaan Witten.

Meer

NIEUWJAARSBIJEENKOMST JANUARI 2016

Categorie: Oldebroek

Een fotocollage van de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst van de afdeling Oldebroek.

Meer

“Barbara’s borsten nader beschouwd”, viering Den Haag 3 december 2015

Categorie: 's-Gravenhage

“Wie zijn kinderen graag wil beschermen tegen verkeerde invloeden, neme geen voorbeeld aan de bezorgde Dioscorus. Hij sloot zijn dochter Barbara op in een toren. En zelfs dat hielp niet.” (Uit; “Honderd en een heiligen” Van; Jaap Zijlstra en Cees Timmer)

Meer

December bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

Een week later dan gebruikelijk treffen we elkaar de18e december op ons vertrouwde adres, de Bodega voor onze laatste bijeenkomst voor de Kerst.

Meer

CDS bezoekt modernste vuurmond

Categorie: Algemeen

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp heeft op woensdag 2 december meegewerkt met de stuksbediening van een Pantserhouwitser.

Meer

Barbaraviering Zuid-West 3 december

Categorie: Zuid-West

Een mooie opkomst van 15 Artilleristen van Zuid-West in de Uitspanning ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout om de jaardag van Sinte Barbara te vieren.

Meer

Barbara viering Gelderland

Categorie: Gelderland

Na het feest van onze (ge)schutspatrones meerdere malen in Hummelo te hebben gevierd viel de keus evenals vorig jaar op restaurant Buitenzorg in Ede.

Meer

Viering St. Barbara Noord

Categorie: Noord

Viering St. barbara op vrijdag 4 december 2015

Meer

December bijeenkomst Oldebroek

Categorie: Oldebroek

Het hoogfeest van Sinte Barbara is op de Alma Mater van de artillerie elk jaar toch weer bijzonder. Hingen er aanvankelijk wat donkere wolken boven het ASK, die verdwenen na een bijzondere bestuurlijke ingreep die ertoe leidde dat menig lid van de afdeling zich had ingespannen om de gedenkdag tot een teamprestatie te verheffen

Meer

Netwerkactiviteit “Steun in de diepte” voor en door GUNNERS

Categorie: Gunners

Wat ooit de kantine voor de officieren van het Wapen der Cavalerie was, was donderdag 5 november de verzamelplaats van de Gunners. Een significant aantal van onze leden, bestaande uit officieren in actieve dienst, reservisten en een enkele FLO’r, trokken naar de Bernhardkazerne te Amersfoort om aldaar deel uit te maken van onze najaars netwerkactiviteit 2015.

Meer

November bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

Een korte terugblik op 50 jaar Chez Armand stemt ons allen tot tevredenheid en bracht ons in contact met leden van onze afdeling, die voor het eerst de weg naar de Bodega wisten te vinden. Twee van hen, Cees van der Hulst en Rob van der Graaf zorgen er voor dat we vandaag met z´n tienen zijn. Welkom heren, we hopen jullie nog vaak te mogen begroeten.

Meer

Wijnproeverij

Categorie: Oldebroek

De Knobbel was voor even de Olympus van de Veluwe. Onder bescherming van de Heilige Barbara en Sint Joris troffen zich daar Artilleristen en Huzaren vergezeld van hun immer charmante dames, ware  geschenken van Aphrodite, godin van schoonheid en trouw.

Meer

November bijeenkomst

Categorie: Utrecht en Noord-Holland

Vrijdag 6 november had onze afdeling een bijzonder geslaagde bijeenkomst. Rob Kamp nam ons mee in zijn lidmaatschap van de Clan Gunn.

Meer

Make-a-Wish Nederland

Categorie: Algemeen

Cheque overhandiging aan Make-A- Wish Nederland

Meer

Artilleriesymposium KMA

Categorie: Algemeen

Op 22 oktober werd op de KMA een artilleriesymposium georganiseerd door de Cadettenwapenvereniging der Artillerie ‘de Artillerist’ onder voorzitterschap van Cadet-wachtmeester Sijmen van der Meer.

Meer

Gunners Golf toernooi 2015

Categorie: Gunners

Het toernooi was zeer succesvol!. Prachtig weer en een gezellig deelnemersveld. Dank aan de 21 spelers en hulde voor de prestatie.

Meer

verslag oktober bijeenkomst

Categorie: Zuid-West

Verslag van de 36e bijeenkomst voor jonge veteranen in Dongen e.o. op woensdag 7 oktober 2015.

Meer

Barbecue van afdeling Noord op 26 september 2015

Categorie: Noord

Barbecue van afdeling Noord op 26 september 2015

Meer

in memoriam Gen Maj bd, F.H. Alkema

Categorie: Zuid-West

in memoriam Franciscus Henricus Alkemade  

Meer

September bijeenkomst

Categorie: Utrecht en Noord-Holland

Het vakantie seizoen was op 1 september blijkbaar voorbij of moest nog beginnen, want wij waren nagenoeg op volle sterkte; inclusief alle dames. Over de borrel en het diner niets dan lof, maar dat zijn we gewend. Zo ergens tussen het voor- en de hoofdgerecht houdt een van de leden een kort verhaal. Onderwerp is vrij en geheel ter keuze van de inleider. Het voorstel kan op veel belangstelling rekenen, omdat we vaak met een heel andere kant van onze leden kennis maken. Deze keer was Rob Maltha gevraagd om ons over zijn ervaringen te vertellen. Zijn diensttijd als MTO bij Rijders onder Willem Loos had in totaal maar 18 maanden geduurd. Wel een mooie ervaring, maar niet om een boeiend verhaal over te houden.

Meer

Zuid-West Bijeenkomst

Categorie: Zuid-West

Vakantietijd en prachtig weer: een 15-tal leden, partners en begunstigers kwamen naar de Uitspanning ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout voor een bijeenkomst van de Afdeling Zuid-West. Tot hilariteit van de groep arriveerde Ed van Gilst, wel wat ongemakkelijk, op een fiets, een gedenkwaardig feit!

Meer

Juni Bijeenkomst Oldebroek

Categorie: Oldebroek

Juni is voor de afdeling Oldebroek de maand voor een kleine excursie. Dit keer togen onze leden, versterkt door een aantal dames naar de palingrokerij van de familie van Triest te Elburg. Waarschijnlijk omdat vis en water iets met elkaar van doen hebben, lag ook de rokerij aan de haven van Elburg.  

Meer

Noord bezoekt " De Wachter" in Zuidlaren

Categorie: Noord

Er op geattendeerd door Harry Dagelet, begaf een select gezelschap zich naar Zuidlaren. Alwaar de Koren- en Oliemolen “De Wachter” zijn naam eer aan deed om op ons te wachten. De ontvangst was met koffie/thee en een stuk cake voor de reizigers onder ons een goede verwelkoming.  

Meer

Alternatieve beschouwing ALV VOA Oldebroek

Categorie: Oldebroek

Gijs de Jong: 'Feyenoord een mooie uitdaging'  Een alternatieve beschouwing van de ALV in Heerenveen.

Meer

If you don’t know what you’re doing, at least look good doing it.'

Categorie: Algemeen

Uiterlijk voorkomen is belangrijk voor een officier. Daarom wilt u dat uw tenue klopt, ook op gala’s. Maar hoe komt u aan correct schoeisel onder uw AT/GLT? U leest het in dit artikel.

Meer

Verslag ALV 2015

Categorie: Algemeen

Woensdag 20 mei 2015 stond in het teken van de 67e Algemene Ledenvergadering van onze vereniging. De door de afdelingen Noord en Fryslân perfect georganiseerde dag vond plaats in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, onderdeel van het complex Sportstad Heerenveen.

Meer

1ste Gunners Golftoernooi 2015

Categorie: Gunners Network

Het GUNNERSNETWORK is van plan een golftoernooi te gaan organiseren ! Dit (eerste) toernooi ontstaat vanuit de doelstelling van het GUNNERS NETWORK en is daardoor drieledig: Ten eerste om actief dienende GUNNERS met elkaar in contact te laten komen, ten tweede om GUNNERS te betrekken die niet meer voor defensie werken en ten derde om het GUNNERS NETWORK uit te breiden.

Meer

Teun van der Plas benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau!

Categorie: Algemeen

Teun van der Plas benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau!  

Meer

Zuid-West bijeen op 1 april j.l

Categorie: Zuid-West

Met forse windstoten waaiden op woensdag 1 april j.l. 18 leden en dames naar uitspanning De Fazanterie in Ulvenhout voor een bijeenkomst met lezing en diner van de Afdeling Zuid-West.

Meer