Nieuws

Nieuws

Videoboodschap Voorzitter afd Oldebroek

Categorie: Oldebroek

Geachte leden VOA Oldebroek,  We leven in een moeilijke tijd, maar dat wist u al. Toch blij dat we wonen in een democratisch land waarin het bestuur min of meer doet wat wij willen.   

Meer

ANNULERING ALV 13 MEI

Categorie: Algemeen

in verband met de door de regering afgekondigde maatregelen ten aanzien van COVID-19 gaat de ALV VOA op 13 mei 2020 niet door. Het bestuur houdt u op de hoogte van een nieuwe datum zodra daar zicht op is.”

Meer

WIJZIGING OPROEP VOOR DE EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING VOA ter goedkeuring van de voorstellen tot wijziging statuten

Categorie: Algemeen

LET OP Datum gewijzigd naar woensdag 22 april. Op grond van het bepaalde in artikel 31 van de statuten van onze vereniging roep ik namens het bestuur het erelid, de leden en donateurs op tot het bijwonen van de extra algemene ledenvergadering ter goedkeuring van de voorstellen tot wijziging statuten, die zal worden gehouden op woensdag 22 april 2020, 14.50 uur te Oldebroek.

Meer

februari bijeenkomst de 631e

Categorie: Gelderland

Na drie maanden afwezigheid weer terug op onze vertrouwde locatie. . Hoewel bestuursleden Cees en Jaap zich hebben afgemeld toch nog met negen man

Meer

Januari bijeenkomst de 630e

Categorie: Gelderland

Volgens planning zou deze bijeenkomst de 631e moeten zijn, ware het niet dat de decemberbijeenkomst verviel omdat we op 4 december Sinte Barbara vierden en we vrijdag 13 december Yvette, uitbaatster van de bodega, gunden wegens een aanzienlijk groter te verwachten opkomst van de Arnhemse notarissen.

Meer

VERSLAGEN BIJEENKOMSTEN

Categorie: 's-Gravenhage

Jaaroverzicht 2019 van bijeenkomsten afdeling 's-Gravenhage

Meer

Sinte Barbara viering op woensdag 4 dec in Brasserie de Boerderij te Arnhem

Categorie: Gelderland

Dankzij de door secretaris Jaap stijlvolle verzorgde uitnodiging zijn dertien deelnemers vanaf zes uur welkom voor het aperitief.

Meer

Barbara-viering VOA Fryslân

Categorie: Fryslân

In het wonderschone IJlst zette de VOA-afdeling Fryslân zich op 2 december 2019 om 17.00 uur aan de Barbara-viering. Plaats en tijd waren geregeld door secretaris Jan Piet.

Meer

Barbara Zuid-West op 4 december j.l.

Categorie: Zuid-West

16 Artilleristen uit de regio Zuid-West kwamen op deze donkere maandagavond bijeen in ‘De Fazant’ in Ulvenhout voor de traditionele viering van de naamdag van onze patroonheilige Sinte Barbara. Drie man sterker dan vorig jaar: well done bestuur!

Meer

November bijeenkomst

Categorie: Gelderland

Een select gezelschap van acht man deze keer. Onze vaste verslaggever Jos moest verstek laten gaan, vandaar dat ondergetekende genoodzaakt werd zijn pen in de inkt te dopen.

Meer

Oktober bijeenkomst de 628e

Categorie: Gelderland

Ondanks nogal wat afwezigen toch met negen man aanwezig op de regenachtige herfstdag in onze vaste hoek in de Bodega

Meer

Galafeest der Artillerie 2019

Categorie: Algemeen

Op 23 november zal het jaarlijks Galafeest der Artillerie worden gehouden in de Officierscantine en het Artilleriemuseum, op de Legerplaats bij Oldebroek met als thema: ‘ Night at the Museum ’ .

Meer

september bijeenkomst

Categorie: Oldebroek

Omdat onze afdeling een open uitnodiging had van de commandant van het Air Operations Control Station te Nieuw Milligen waren wij op 12 september uitverkoren om met deze technisch zeer hoogstaande eenheid kennis te mogen maken.

Meer

ALV 2019 een foto impressie van de ALV

Categorie: Algemeen

Vooruitlopend op een wat uitgebreidere verslaggeving in Sinte Barbara hier wat indrukken die de fotoreportage moeten ondersteunen.

Meer

Gunners Golftoernooi 2019

Categorie: Algemeen

Het 5 e  GUNNERS golftoernooi zal plaatsvinden op  vrijdag 27 september 2019  op “de Kroonprins” te Vianen. Zoals van ouds zal ook de vijfde editie (eerste jubileum!) van dit toernooi  georganiseerd worden vanuit de doelstellingen “GUNNERS NETWORK”, we sommen ze even op:  Actief dienende GUNNERS met elkaar in contact te laten komen. GUNNERS betrekken die niet meer voor defensie werken. Het GUNNERS NETWORK uit te breiden.  Het GUNNERS golftoernooi is een activiteit om te netwerken met mede-GUNNERS en hun contacten. Om hier invulling aan te geven zal er voor een spelvorm gekozen worden die hierbij aansluit.

Meer

Augustusbijeenkomst de 626e

Categorie: Algemeen

't Wordt toch nog bijna een tropische dag als de zon na vele regenbuien doorbreekt terwijl we richting bodega wandelen. Zo'n zomerdag ook waarop je daar maar een klein gezelschap verwacht.

Meer

BIJEENKOMST juli en augustus 2019

Categorie: Oldebroek

In juli was weer de traditionele BBQ op De Knobbel. Maar ja, wat moet je met deze traditie van vlees eten. Door het bestuur aangezet, konden de leden uitvoerig van gedachte wisselen over het ‘groene’ aspect van deze bezigheid.

Meer

juli bijeenkomst de 625e

Categorie: Gelderland

Regen en onweer vandaag, dus regenjas en paraplu mee naar Arnhem. Bij aankomst is het inmiddels droog en wandelen we opgewekt van de parkeergarage naar onze bodega, waar er al vier van ons blijken te zijn.

Meer

BIJEENKOMST 6 juni 2019

Categorie: Oldebroek

Hoewel de meeste leden van de afdeling Oldebroek de veertig al zijn gepasseerd, zijn ze nog steeds paraat om zich nieuwe ontwikkelingen toe te eigenen. Zo togen de meest nieuwsgierigen op 6 juni naar Zwolle om zich bij I-watch te laten informeren over een nieuw concept betreffende veiligheid in Nederland en omstreken.

Meer

Juni bijeenkomst de 624e

Categorie: Gelderland

Het is juni en prachtig zomer- en vakantieweer, dan zijn begrijpelijkerwijs de verwachtingen qua opkomst minder hoog gespannen. Wat schetst echter onze verbazing: binnen een mum van tijd zijn we met z'n tienen.

Meer

Mei bijeenkomst de 623e

Categorie: Gelderland

Het is de tweede vrijdag van de maand en dus op naar onze bodega in Arnhem, die bij aankomst ook galerie blijkt te zijn.

Meer

Oproep VOA/JOINT FIRES MEETS PARLIAMENT aansluitend op de 70ste Algemene Ledenvergadering

Categorie: 's-Gravenhage

VOA/JOINT FIRES MEETS PARLIAMENT   aansluitend op de 70 ste Algemene Ledenvergadering  van de Vereniging Officieren Artillerie - in Den Haag  26 juni 2019

Meer

Uitnodiging

Categorie: Utrecht en Noord-Holland

Op vrijdag 2 december viert VOA Afdeling Utrecht Noord Holland weer de traditionele Barbara viering in de Biltsche Hoek . U bent allen van harte uitgenodigd, net zoals collega artillerie aspirant leden, welke ook van harte welkom zijn!    

Meer

Rode broeken

Categorie: 's-Gravenhage

Een aantal jaren geleden vestigde de voorzitter – inmiddels erevoorzitter – Willem Loos tijdens de oktoberbijeenkomst de aandacht op zijn verjaardag door het dragen van een rode broek.

Meer

Gelderland Oktober bijeenkomst de 594e

Categorie: Gelderland

Verrassing, normaal behoor ik tot een van de eerst aanwezigen, kijken of de stoelen klaar staan, de  VOA/gereserveerd bordjes met het front richting deur etc, maar nu was ons ‘eens per jaar’ VOA lid, Ton Seijkens mij voor.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek oktober 2016

Categorie: Oldebroek

Wij togen op donderdag 6 oktober naar Bunschoten-Spakenburg voor een bezoek aan Van Halteren Metaal waar we hartelijk werden ontvangen met koffie en koek.

Meer

Bijeenkomst Zuid-West op 6 oktober 2016

Categorie: Zuid-West

In ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout stond op het ZW-programma een vroege lezing en een gezellig samenzijn plus diner. 16 VOA-leden en partners zaten al om 16.00 uur in de verduisterde ‘Tuinkamer’ gereed om de lezing over ‘Cybercrime’ te volgen.

Meer

Lees wat ePortfolio is en hoe het Personal Branding kan ondersteunen

Categorie: Gunners Network

Nieuws van het Gunners Network. Lees wat ePortfolio is en hoe het Personal Branding kan ondersteunen?

Meer

2e Gunners golftoernooi 2016

Categorie: Gunners

Het 2e GUNNERS golftoernooi heeft plaatsgevonden op 30 september 2016 jl, 27 deelnemers verzamelden zich op de golfbaan van de Hattemse Golf & Country Club te Hattem. Ook deze tweede editie werd georganiseerd vanuit de doelstelling van het GUNNERS NETWORK. De drieledige opzet kwam geheel uit de verf: Ten eerste om actief dienende GUNNERS met elkaar in contact te laten komen, ten tweede om GUNNERS te betrekken die niet meer voor defensie werken en ten derde om het GUNNERS NETWORK uit te breiden. Het GUNNERS golftoernooi is een activiteit om te netwerken met mede-GUNNERS en hun contacten.

Meer

September bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

September, vakantiemaand bij uitstek voor de oudere jongere en dat was te merken ook op deze 593e bijeenkomst.

Meer

Borrel van afdeling Noord op 24 september 2016

Categorie: Noord

Borrel van afdeling Noord op 24 september 2016 De jaarlijkse BBQ van afdeling Noord werd dit jaar vervangen door een aangeklede borrel gehouden bij Nel en Dick Heyse.

Meer

Excursie Zuid-West op 15 september j.l

Categorie: Zuid-West

Als experiment had het bestuur van ZW een excursie naar het Oorlogsmuseum Overloon toegevoegd aan het jaarprogramma. Begunstigd door prachtig weer troffen 9 deelnemers elkaar om 10.00 uur in het museumcafé bij koffie en vlaai.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek september 2016

Categorie: Oldebroek

1 september konden we onze reeds aanwezige kennis van de PzH2000NL laten bijspijkeren door onze specialist op dit geied: Paul Lemmens.

Meer

Bijeenkomst Zuid-West

Categorie: Zuid-West

Bijeenkomst Zuid-West op 10 augstus j.l.   Op deze niet erg zomerse woensdagmiddag vonden 20 VOA-leden, partners en begunstigers van heinde en Zeeuws-Vlaanderen hun weg naar ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout. Op het programma voor de Afdeling Zuid-West (ZW) stond een gezellig samenzijn en diner.

Meer

Bijeenkomst Oldebroek aug 2016

Categorie: Oldebroek

In augustus , wanneer defensie met vakantie is en er dus geen oorlog kan worden gevoerd, is onze afdeling toch actief.

Meer

GALA 2016: "The Sky is the Limit"

Categorie: CVW De Artillerist

Donderdag 7 Juli was het zover!  Na weken van regen en slecht weer ....die ene dag....perfect weer. Met meer dan 100 deelnemers opende onze voorzitter, Bgen bd Bart Rosengarten, het gala.   

Meer

Bezoek Idar Oberstein

Categorie: Algemeen

dd 9 Juli waren uw Voorzitter, Bgen bd Bart Rosengarten, en het bestuurslid "externe betrekking", lkol bd Kelvin de Richemont te gast bij de Tag der Garnison te Idar Oberstein.

Meer