's-Gravenhage

Bestuur en contact

Voorzitter
C.J. van Harmelen Lkol b.d.

Secretaris
Ing. P.J. Antonissen, lkol (R) b.d.
(Lid Ledenraad)

Penningmeester

Lid
Ing. T. van der Plas, maj (R) b.d.

Lid
Ing. C. Robbe, kap (R) b.d.

Lid
A.Viskil elnt (R) b.d.

VOA Den Haag
Burgemeester Nederbragtpark 47
2272 BA Voorburg

Tel:070-386 19 56

E-mail VOA Den Haag

 

Bijeenkomsten en overige activiteiten

Na in de loop van de jaren een aantal omzwervingen te hebben gemaakt langs diverse – steeds militaire – locaties in Den Haag, is de afdeling in januari 2011 weer neergestreken in de Frederikkazerne. Bij alle verbouwingen in en rond dat kazernecomplex is gebouw 147 sindsdien het vaste punt voor de maandelijkse bijeenkomsten. Als onderdeel van alle verbouwingen is ook een nieuwe ingang met zelfs en eigen verkeerslicht, gecreëerd aan de Alkemadelaan voor het logiesgebouw De Citadel. De oude ingang aan de van der Burchlaan is buiten gebruik gesteld. Hoewel de Fredrikkazerne met openbaar vervoer nog steeds bereikbaar is met de HTM buslijnen 5, 18, 23, 28 en 29, is het bij gebruik van de halte Bronovo wel iets verder lopen naar de nieuwe ingang. Het meest gunstig is nog de halte Bronovo van HTM buslijn 23.

 Voor het betreden van de kazerne kan niet meer gebruik worden gemaakt van onze vertrouwde “poortlijst” maar moet iedereen zich met een geldig identiteitsbewijs melden bij de receptie om daar een toegangsbewijs te ontvangen. Dat melden geldt ook voor mede-inzittenden van auto’s. Met het toegangsbewijs kunnen automobilisten de slagboom openen om binnen te rijden. Dat toegangsbewijs moet bij het verlaten van de kazerne in een bus bij de uitgang worden geworpen waarna de slagboom automatisch opent en de bezoekers weer de wijde wereld in kunnen gaan.

Naast de maandelijkse bijeenkomsten heeft de afdeling Den Haag enkele vaste buitenactiviteiten en wel de bijeenkomst bij de saluutbatterij tijdens de Derde Dinsdag in september en de Haringbijeenkomst in juli. Op Prinsjesdag verzamelen de leden bij de poffertjestent op het Malieveld om zo tegen de tijd dat de saluutbatterij wordt geïnspecteerd over enkele tientallen meters te verplaatsen naar de batterijstelling op de Koekamp voor het leveren van morele steun aan de batterij. Sinds enkele jaren wordt de bijeenkomst met de traditionele haring gehouden nabij en in het Muzee te Scheveningen.

En uiteraard viert de afdeling de naamdag van onze schutspatrone Sinte Barbara. Wij doen dat met een stijlvol diner en alweer een aantal jaren samen met de afdeling Rotterdam.

De afdeling heeft al geruime tijd tweemaal per jaar een bijeenkomst met de leden van de Vereniging Officieren Cavalerie. In februari is de VOC te gast in de Frederikkazerne en in september is de VOA te gast in een door de VOC gekozen locatie. Ook is in toenemende mate contact met de KVEO Rayon Den Haag, wat niet helemaal verwonderlijk is omdat een groot contingent artilleristen deelneemt aan de activiteiten van de KVEO. De laatste jaren heeft dat onder andere geresulteerd in deelname – en dan met de dames – aan het Kerstdiner van de KVEO.

Vermeldenswaard is ook nog – wat wij noemen – een subafdeling van de afdeling namelijk de Militaire Schietvereniging “De Kanonnier”. Uit het onderhoud schietvaardigheid van enkele beroepsofficieren is op initiatief van wijlen kolonel Ferry Einthoven in 1996 deze vereniging ontstaan met voornamelijk artilleristen als lid. De vereniging schiet 20x per jaar op donderdagmiddagen met diverse kalibers pistool en revolver en klein kaliber karabijn op de banen van de Koninklijke Scherpschuttersvereniging Oranje Nassau op Waalsdorp. Met alle restricties op het schieten zowel van het Ministerie van Veiligheid van Justitie als van het Ministerie van Defensie wellicht een goede gelegenheid voor diegenen die hun schietvaardigheid toch willen onderhouden.

Hoe al deze bijeenkomsten verlopen kunt u lezen in Nieuws uit de Afdelingen in Sinte Barbara.

Eventuele wijzigingen op de agenda worden bekend gemaakt via deze site en “last minute” wijzigingen aan de Haagse leden per e-mail*.

*Het is daarom voor de leden maar ook voor de secretaris van de afdeling nuttig om over het e-mail adres te beschikken en daarom het verzoek om te controleren of dat zo is en om ingeval van wijziging dat door te geven.

 Agenda

 

«dec 2017»
madiwodovrzazo
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031