642ste Bijeenkomst Afdeling Gelderland

12 augustus, de tweede vrijdag van de maand en dus conform het schema een bijeenkomst in onze vertrouwde gelegenheid “Bij Ons”. Het was buitengewoon warm. De verwachtingen van een grote opkomst waren niet hoog gespannen. Hierop geanticipeerd toch maar de tafel bij Loetje maar afgezegd. Toch trotseerden 5 leden de hitte.

Onze voorzitter had aan Brenda gevraagd om buiten vlak voor de entree een gezellige kring te maken. Een gouden greep. Het was zeer goed te doen in de schaduw. Het gezellige Va et Vien voltrok zich vlak voor onze neus.

Dit was ook merkbaar in de gesprekken. Een grote variëteit aan onderwerpen kwam langs.

Van Het weer,  tot de uitstap van de reüniegroep “44 Afdva  Lichting 64 tot 67”. Het Fort 1881 bij Hoek van Holland zal door deze groep worden bezocht. Het is ca 140 jaar gelden gebouwd en had als functie de Nieuwe Waterweg en dus de haven van Rotterdam te bewaken. Het is nog vrijwel intact en heeft nu de status van Museum.

Onze voorzitter blijkt de omgeving van het Fort goed te kennen. Na het afzwaaien kwam hij in dienst bij DSM, de directe buurman van het Fort. Op de terreinen van DSM bevonden zich de restanten van het interneringskamp Vianda (een voormalig slachthuis) waar vlak voor de 2e Wereld-oorlog veel (Joodse) vluchtelingen uit Duitsland terecht kwamen.

Tot onze verrassing meldde ons lid Ton uit Maastricht zich ook. Hij verhaalde over zijn “Pied a Terre” op Bali, waar hij een groot deel van het jaar verblijft. Ton was erg bevriend met Dirk Hoekendijk, ons onlangs overleden lid en trouwe bezoeker van onze bijeenkomsten

Voor ons onverwachts schoof de weduwe van Dirk aan om Ton te begroeten. Gerfriede verhaalde over haar grote verlies en hoe ze ermee omgaat.

Login ledengedeelte VOAWEB