Afdeling Gelderland Junibijeenkomst de 661e

Verrassend om onze oud-voorzitter Marius weer in ons midden te hebben na een afwezigheid van ongeveer een jaar om gezondheidsredenen. Voor hem twee redenen ons het eerste drankje aan te bieden en wel vanwege het feit dat hij weer bij ons kan zijn en omdat hij morgen 15 juni de leeftijd van 79 jaar hoopt te bereiken. Dit laatste ontlokt Hans de opmerking dat hij dan nog een jaar geduld moet hebben voor vermelding in Sinte Barbara. Maar toch Marius, fijn dat je er weer bent en proost op je verjaardag.

We zijn overigens, ondanks vakantie, met z’n achten. Geen onaardige score voor de maand juni. Voorzitter Jan vraagt zich hardop af of het bezoek aan De Smederij in Ede moet doorgaan. Het aantal aanmeldingen van zowel de afdeling Utrecht als de onze is zo klein dat hij oppert het “uitje” af te blazen. Een aantal andere mogelijkheden, zoals het bezoeken van een kasteel of een rondvaart vanuit Arnhem passeren de revue, maar brengen de handen van ons niet op elkaar. Jammer, maar helaas.

Gelukkig zijn er mensen in ons midden die het goede moment weten te kiezen voor het aanbieden van een borrel en anekdote. Adriaan is zo iemand die een groot arsenaal aan anekdotes en grappen weet te debiteren. Daar we meer belangstelling hebben voor een borrel biedt Adriaan deze aan onder vermelding dat hij jarig is geweest. Bedankt Adriaan, je bent vandaag met Cees en Leen de oudsten van ons gezelschap. Van harte en hopelijk nog vele jaren in ons gezelschap voor die anekdote of grap en borrel.

Cees biedt de laatste borrel aan op kosten van de kas. Nagenietend van deze borrel, de bitterballen en de gezelligheid valt niet te ontkennen dat het al tegen zessen loopt, tijd om onze bodega en oud-wapenbroeders te verlaten. In de hoop elkaar in juli weer te treffen nemen we afscheid.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB