Bezoek Idar Oberstein

Op uitnodiging van de Bgen AD Hupka, die als voorzitter van de Freundeskreis der Artillerietruppe e.V aanwezig was op het gala 2016, werden we de

Lees verder »

ALV 2019 een foto impressie van de ALV

Vooruitlopend op een wat uitgebreidere verslaggeving in Sinte Barbara 2019-3 hier wat indrukken die de fotoreportage moeten ondersteunen.

Aangenaam verrassend was de aanwezigheid van een groot aantal actief dienende collega’s, aanwezigheid die des te meer opviel omdat ze vrijwel allemaal in uniform waren. En nu maar hopen dat deze grote aanwezigheid het begin van een goede gewoonte is want tenslotte zullen deze actief dienende collega’s in de nabije en verdere toekomst onze vereniging in leven moeten houden.

Gedurende de dag kwam enkele malen het programma in de knel omdat drukbezette politieke en militaire functionarissen qua beschikbaarheid zowel in persoon als in tijd soms hogere prioriteiten hadden dan onze ALV maar met de bekende flexibiliteit van artilleristen werd dat steeds opgelost. Die flexibiliteit demonstreerde ook het ROA dat in grote bezetting was opgekomen en na een tijdje wachten een prachtig concert gaf.  

Een uitgebreide rondgang door het complex van de Tweede Kamer was daaraan voorafgaand besloten in de Oude Zaal waar eerst Staatssecretaris Barbara Visser ons toesprak en enkele vragen beantwoordde waarna een panel van vier Tweede Kamereleden en twee generaals eveneens een aantal vragen beantwoordde.

De dag werd besloten met een aperitief en een buffet. Tijdens het buffet vond de overdracht plaats aan voorzitter Bart Rosengarten van het Barbarabeeld dat de afdeling ’s-Gravenhage destijds cadeau heeft gekregen van de directie van het internationale bouwconsortium na voltooiing van de Groene Harttunnel. Door wijzigingen in de omstandigheden op de plaats van samenkomst van de afdeling, kan het beeld niet meer worden getoond tijdens de bijeenkomsten en de afdeling ’s-Gravenhage achtte het Artilleriemuseum de enige juiste plaats waar Barbara voor velen zichtbaar haar verdere dagen kan slijten. 

Login ledengedeelte VOAWEB
X