Bezoek Idar Oberstein

Op uitnodiging van de Bgen AD Hupka, die als voorzitter van de Freundeskreis der Artillerietruppe e.V aanwezig was op het gala 2016, werden we de

Lees verder »

Bezoek Idar Oberstein

Op uitnodiging van de Bgen AD Hupka, die als voorzitter van de Freundeskreis der Artillerietruppe e.V aanwezig was op het gala 2016, werden we de gehele zaterdagmiddag en avond rondgeleid door de OTL Burkhard Preuß.

Het enorme aanbod van meer dan 57 stands incl interactieve punten hebben we grotendeels kunnen bezoeken.

Natuurlijk ook kort gesproken met Majoor Joop Tuinhoff en zijn zevenkoppige bemanning die te Idar-Oberstein alle initiële individuele pzh 2000 opleidingen verzorgen voor alle kanonniers & rijders plus kaderleden van het vuursteuncommando. Op twee locatie, met een pendelbus verbonden, waren we getuige van de “Dynamsche Waffenschau” maar bezochten we ook de simulatiesystemen.

De avond werd om 18.00 uur ingezet met een BBQ voor ruim 400 gasten!. Naast een warm welkom door de Oberst Koolman, Leiter Ausbildungsbereich Streitkräftegemeinsame Taktische Feurunterstützung/Indirektes Feuer und General der Artillerietruppe, kwamen we in gesprek met Duitse collegae. De uitwisseling van informatie volgde waarop onze voorzitter concludeerde dat de Duitse Artillerie misschien nog wel meer is getroffen door bezuinigingen als de Nederlandse Artillerie. Duitsland kent dan wel 4 Afdelingen maar als je bedenkt dat er 81 miljoen mensen wonen in een veel groter land……er zijn dus voldoende aanknopingspunten om verder te gaan praten over hoe wij, Als VOA en Freundiskreis der Artillerietruppe, onze operationele collegae kunnen ondersteunen.

Login ledengedeelte VOAWEB
X