Bezoek Idar Oberstein

Op uitnodiging van de Bgen AD Hupka, die als voorzitter van de Freundeskreis der Artillerietruppe e.V aanwezig was op het gala 2016, werden we de

Lees verder »

Cadetten Wapenvereniging der Artillerie “de Artillerist”

Ook dit jaar heeft de CWVA zich weer kunnen onderscheiden van alle andere wapenvereniging als gezelligste vereniging van de KMA. Bij ons staat naast trots en kennis van het wapen met name verbondenheid en gezelligheid hoog in het vaandel. Dat heeft zich dit jaar geuit in leuke activiteiten en een goede band tussen onze leden. 

De CWVA heeft in het jaar 2019 de volgende activiteiten ontplooid:

  • 2 corpsdagen
  • 2 wapenmomenten tijdens de co-tijd
  • 2 inauguraties
  • Pa-zeun stapavond
  • Sinte Barbara viering
  • Saluutschot tijdens de Dies Natalis
  • Artillerie weekend

Met de eerste corpsdag in juli hebben we een bezoek gebracht aan 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen, hier werd uitleg gegeven over het FST bij LMB, de VAKOL en konden we het nieuwe VOSS gevechtsuitrusting beproeven. Vervolgens zijn wij richting Arnhem vertrokken voor een Crazy 88 en een drankje in de stad. 

Aansluitend aan deze corpsdag, begon het CWVA-weekend. We zijn met de vereniging doorgetrokken naar het verre noorden, de stad Groningen. Nadat wij ons onderdak hadden gevonden zochten wij bescherming bij onze Sinte Barbara in het restaurant de Biechtstoel (of dit nu Maria- of Barbarabeeldjes waren is nog onbekend). Gezegend door onze Barbara werd vervolgens de stad tot in de late uurtjes verkend. De schone lei ver

kregen in de Biechtstoel kenden voor velen een korte duur. Desalniettemin stapten we de volgende dag in twee bootjes om de grachten van Groningen te bewonderen. Na de verkenning van de vrijdagavond kon de aanval dan echt geopend worden op de zaterdagavond. Ondanks de lange nacht wist iedereen zijn bed weer te vinden en hebben we de volgende ochtend het weekend afgesloten.

De tweede corpsdag in oktober stond in het teken van een battlefield tour. In de vroege ochtend met hier en daar een paar artilleristen die de dondernacht nog niet helemaal achter zich hadden gelaten vertrokken wij richting Westkapelle, Zeeland. Onder begeleiding van een betrokken kaderlid hebben wij onze historische kennis rondom de Slag om de Schelde weten te verbreden en hebben we een gezellige dag gehad. 

Ook dit jaar mochten wij tweemaal nieuwe artilleristen welkom heten binnen onze gelederen. Dit kwam voor hen natuurlijk niet aanwaaien en moest voor worden gewerkt. Tijdens de co-tijd hebben zij kennis genomen van ons wapen en zijn tradities. Hiernaast werd het nieuwe programma voorafgaand aan de inauguratie doorgezet vanuit vorig jaar. De eerstejaars hebben zich bewezen maar met name stond deze avond de verbondenheid centraal.

De jaarlijkse pa-zeun stapavond was ook dit jaar weer een succes. Na de ontvangst in de spijkerbar zijn we met een mooie groep van zo’n 60 artilleristen vertrokken naar café Bruxelles in het centrum van Breda. Het oktoberfest thema en de bijbehorende pullen bier naast het luidkeels gezongen artillerielied droegen bij aan het succes van de avond. Voor de organisatie van het restaurant was het een hectische avond maar door de goede band tussen een bestuurslid en de serveerster verliep alles probleemloos. 

Op de Dies Natalis viering van de KMA op 25 november is een oude traditie weer opgepakt. Het aanbieden van een saluutschot vanuit de CWVA aan de C-KMA. Dankzij de ondersteuning van de 41e afdeling is er een 25-ponder op de parade gezet en heeft deze tijdens het ochtendappél de feestelijkheden ingeluid. 

Natuurlijk hebben wij ook dit jaar ter ere van onze beschermheilige Sinte Barbara een viering gehouden. Bij deze viering waren naast onze leden ook andere artilleristen uitgenodigd vanuit gebouw H, de faculteit en de VOA. Onder het genot van een drankje werd genoten van de verschillende acts en ook vond deze avond de bestuurswissel plaats. 

Het is een druk jaar geweest waarbij we toffe activiteiten hebben neergezet en als club dichterbij elkaar zijn gekomen. Dank naar iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd en veel succes aan het volgende bestuur.


Cadetten Wapenvereniging der Artillerie “de Artillerist”

Bestuur 2019
Voorzitter Mikkie van Veen
Secretaris Barend Jan van Nifterik
Penningmeester Matthijs van Nieuwstraten
1e Lid Marijn Theunis
2e Lid Robin Ravers & Pieter de Weerd (september lichting)
Robin van den Bogerd & Rick van den Berg (februari lichting)
Adviseur l-kol (r) Tom Bijlsma
Co-adviseur kap Michael Mastenbroek


Login ledengedeelte VOAWEB
X