Gelderland Novemberbijeenkomst de 645e

11 november, een haast mediterraan zonnige dag met publiek op de terrassen, ook bij onze bodega. Kan het gekker vraag je je dan af. Bij binnenkomst om vier uur van twee Edese luchtdoelartilleristen stijgt het aantal aanwezigen naar vijf, hetgeen tenslotte uitmondt in een gezelschap van negen. Een mooi resultaat met Sinte Barbara nog in het vooruitzicht en waarvoor onze voorzitter nog mededelingen in petto heeft.

Eerst maar genieten van een drankje en de nodige wetenswaardigheden uitwisselen. George laat er hierbij geen gras over groeien. Kondigde hij vorige maand al ingrijpende wijzigingen in zijn leven aan, vandaag meldt hij dat hij op 3 december a.s. een belangrijke stap neemt door in het huwelijk te treden. Als gevolg hiervan zullen wij zijn aanwezigheid tijdens onze Barbaraviering node moeten missen. Jammer dat je er niet bij bent George, maar de reden van je absentie accepteren we. Hierbij alvast van harte gefeliciteerd en een prachtige dag gewenst.
Hans is jarig geweest en werd zeventig, voor hem reden ons een drankje aan te bieden. Wordt in dank aanvaard, proost Hans en van harte.

Voorzitter heet ons welkom en stelt vast dat het vandaag de elfde van de elfde is, de datum waarop het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht, maar ook het startsein voor het aanstaande carnaval. Ter zake dan: voor wat betreft de kosten voor de door onze afdeling te organiseren jaarvergadering stelt de vereniging een bijdrage per deelnemer ter beschikking zodat wij in de gelegenheid zijn de door de deelnemers te betalen bijdrage vast te stellen. Het totaal aantal deelnemers aan het Barbara diner, inbegrepen de leden van de afdeling Utrecht, bedraagt tot nu toe vijftien. Ad heeft toegezegd zich voor te bereiden op de presentatie van de Barbaralegende en uw verslaggever is verzocht als procantor het zingen in goede banen te leiden. Als in het vorige verslag vermeld is Brenda enkele dagen geleden getrouwd en op huwelijksreis. Zij wordt voortreffelijk vervangen en de bitterballen smaken als vanouds..

Cor deelt mee na het Barbaradiner tot in april onder de radar op de Canarische eilanden te verblijven en biedt ons ook vanwege zijn aanstaande verjaardag in december een drankje aan. Proost Cor, fijne verjaardag en aansluitend vakantie.

Daar Loetje er deze keer niet inzit zullen we het met de bitterballen moeten doen en spoeden ons na het laatste drankje voldaan en tevreden huiswaarts.

Login ledengedeelte VOAWEB