Oktoberbijeenkomst Gelderland de 644e

De harde kern van de afdeling treft elkaar ook op deze natte vrijdag de 14e in onze vertrouwde bodega, hoewel de binnenkomst van een onzer minder fortuinlijk is als gevolg van de natte tegels in de hal. Maar een echte artillerist staat dan op, verdringt (of verdrinkt) zijn pijn en laat niets merken. Bravo voor deze artillerist!

Onze aanstaande bruid Brenda wacht ons al op en schenkt vliegensvlug onze eerste dranken in waaronder, want het is najaar, een heerlijke kelk bockbier van een niet nader te noemen Belgisch merk. Gezondheid voor ons allen!

Er is veel te bespreken deze namiddag, waarbij George het spits afbijt met de mededeling dat hij zijn huis, waarin hij amper een jaar met zijn geliefde woont, heeft verkocht en midden in Frankrijk een prachtige boerderij heeft gekocht. Medio volgend jaar, na eerst nog met haar in het huwelijk te treden, vertrekt hij om vervolgens regelmatig terug te keren naar zijn vakantiewoning in de Achterhoek voor bezoek aan zijn kinderen, vrienden en ons. Weliswaar geeft hij zijn bestuursfunctie bij onze afdeling op, maar blijft net als onze Ton uit Maastricht buitenlid. Al met al heuglijk nieuws en reden voor George ons een borrel aan te bieden. Proost George op jullie toekomst in Frankrijk.

Wie wat bewaart heeft wat, zo ook penningmeester Cees druk met zijn verhuizing naar een ander appartement, die George een koperen wandschemerlampje uit zijn collectie aanbiedt met als opschrift “Stichting Officierscantine ASK”. Ook heeft Cees een zilveren kettinkje voor de aanstaande bruidegom met hangertjes, voorstellende hoe wijn transformeert van de geoogste druif via het vat en de fles tot wijn in het glas. Leuk aandenken voor een Bourgondiër als George.

Eindelijk krijgt voorzitter Jan het woord en feliciteert Brenda met haar aanstaande bruiloft, waarbij hij haar namens ons onder meer een prachtig boeket overhandigt. Hij bedankt en prijst haar voor haar altijd opgewekte gastvrouw schap en spreekt de hoop uit dat zij ons nog vaak mag verwelkomen en van allerlei heerlijkheden voorzien.

Onder het kopje “huishoudelijke mededelingen” herinnert Jan ons er aan dat ons Barbaradiner is besproken in Restaurant De Boerderij in het Sonsbeekpark in Arnhem op zaterdagavond 3 december. Zegt het voort!
Brenda stelt onze maandelijkse aanwezigheid zeer op prijs en biedt ons vanwege haar aanstaande bruiloft een drankje aan. Dank daarvoor Brenda, nogmaals van harte gefeliciteerd, een fijne bruiloft en vooral een goede toekomst gewenst namens ons allen. Van alles komt nog ter tafel: Frans heeft oude foto’s meegenomen uit zijn tijd bij de 921e Afdeling Lichte Lua Territoriaal in Nijmegen, Cees maakt ons deelgenoot van zijn activiteiten om  zijn 85 jaar oude Morris voor, tijdens en na de verhuizing in goede conditie te houden.

Het kan niet op, op zo’n dag met leuke berichten, hetgeen George er toe brengt ons nog een borrel aan te bieden. Goede zaak George, bedankt en proost. Na deze geslaagde bijeenkomst gaan vijf van ons naar Loetje- en de overigen tevreden huiswaarts.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB