ALV 30 mei 2024

Verslag van de activiteiten op 30 mei 2024 van de Algemene Leden Vergadering 2024 en het jubileum van de Vereniging Officieren Artillerie – 75 jaar.

Lees verder »

Septemberbijeenkomst de 643e

Het regent eindelijk weer deze week, zo ook deze vrijdag de negende september. De temperatuur is aangenaam en de vakanties achter de rug. Kortom ideaal weer om gewapend met paraplu richting bodega te gaan, hetgeen negen onzer vandaag doen.

Brenda attendeert ons op de bierkaart met heerlijke nieuwe bieren, waar gretig gebruik van wordt gemaakt en waarbij de bitterballen uitstekend smaken.

Voorzitter heet ons welkom en meldt dat de nieuwe voorzitter van onze vereniging zijn in oktober a.s. geplande bezoek aan ons heeft verschoven naar later datum. Verder attendeert hij ons op de website “Bridge to the future 2022”, waarin aangekondigd de conferentie “De erfenis van Indie. Hoe om te gaan met ons koloniaal verleden?” op vrijdagmiddag 16 september a.s. in Musis Sacrum.

Ook stelt hij voor ons Sinte Barbaradiner te houden op zondag 4 december a.s. samen met de leden van de afdeling Utrecht. Cees zal contact opnemen met restaurant “De Boerderij”, waar we in 2019 voor het laatst bijeen waren.

Echter na de bijeenkomst bij een poging van Cees om de datum te reserveren bleek dat de “Boerderij” op zondag gesloten is. Derhalve heeft het bestuur besloten om het Barbaradiner op zaterdag 3 december te houden in de Boerderij.  Deze datum was wel beschikbaar.

Ook zijn er borrels vanwege verjaardagen. Frans en uw verslaggever werden 90 respectievelijk 82 jaar. Frans grijpt bij het aanbieden zijn kans om wat hij noemt oude koeien uit de sloot te halen. Hij laat hierbij foto’s rondgaan uit zijn tijd in de vijftiger jaren van de vorige eeuw bij de luchtdoelartillerie in Nijmegen. Deze foto’s illustreren de van zijn toenmalige commandant verkregen opdracht hoge locaties ten behoeve van de overzichtsradar te verkennen, dan wel te creeren. Gelet op de foto’s is hem dat destijds uitstekend afgegaan.

Hoewel de mogelijkheid er is samen te eten bij Loetje wordt hier geen gebruik van gemaakt. Derhalve paraplu op en tevreden huiswaarts.

Login ledengedeelte VOAWEB