Bezoek Idar Oberstein

Op uitnodiging van de Bgen AD Hupka, die als voorzitter van de Freundeskreis der Artillerietruppe e.V aanwezig was op het gala 2016, werden we de

Lees verder »

Verslag bijeenkomst 8 nov 2019

Een select gezelschap van acht man deze keer.

Onze vaste verslaggever Jos moest verstek laten gaan, vandaar dat ondergetekende genoodzaakt werd zijn pen in de inkt te dopen.

We staan uitgebreid stil bij het overlijden van Rien de Jong die, begonnen als marinier, opklom tot de positie van Generaal-Majoor van het Regiment Van Heutz. 

Belangrijker nog is dat hem tussentijds de hoogste mogelijke onderscheiding, de benoeming tot Eer-Kanonnier, te beurt viel. Rien was tot op hoge leeftijd een trouw bezoeker van onze bijeenkomsten, niet alleen van de borrels, maar ook van excursies en de Barbara-diners, tot zijn gezondheidstoestand dat niet meer toeliet.

We halen herinneringen aan hem op en drinken een glas te zijner herinnering.

De komende evenementen passeren de revue: het Artillerie-gala op 23 november, het Barbara-diner op exact de 4e december, weer in de Boerderij, de geplande excursies naar het Grebbemuseum, en de kookcursus onder leiding van George Brouwer in Lunteren, in het sociaal-cultureel verzorgingscentrum aldaar (wij zouden dat gewoon het Dorpshuis noemen).

Dat leidt weer tot het bespreken van de problemen bij het wonen in of op de Biblebelt en het verwerken van slachtresten tot een vleeswaar waarvoor je het woord vlees eigenlijk niet mag gebruiken, en van de anatomie van varkens (in een varkensschouder zit écht geen ham).

En dan blijkt een probleem. Yvette heeft een krantentafeltje geplaatst, precies onder ons beeld van Sinte Barbara. Ongewild zorgt onze Heilige nu voor een splitsing tussen de aanwezigen.

In de ene groep houdt men het cultureel, van de problemen die een slagwerker ondervindt bij het begeleiden van dansmuziek, via Bruckner naar Mozart en Bach.

In de andere groep –maar dat was door Uw verslaggever niet goed te volgen- leek het gesprek te gaan over de wat minder heilige Trump, en de door de Amerikanen zelf nog niet ontdekte mogelijkheden om het impeachment tot een goed einde te brengen. Voorzichtigheidshalve werd niet aangegeven wat met een goed einde was bedoeld.

Conclusie: we kunnen ons zegje doen over alle op tafel komende onderwerpen, van de plaatselijke politiek in Lunteren tot de wereldproblemen in Washington, terwijl ook de cultuur ons niet vreemd is. Aldus besluiten we, tevreden met onszelf, de bijeenkomst.

Login ledengedeelte VOAWEB
X