VOA-NOORD activiteit/excursie op 8 juni 2023

Als bestuur hebben we weer een bijzondere activiteit met een excursie georganiseerd, zowel voor onze leden en echtgenotes/partners. Wij waren te gast bij het Staatsbosbeheer in het unieke en indrukwekkende hoogveengebied “Het Bargerveen”.

Het Bargerveen is een van de grootste hoogveenrestanten in Nederland: het is een van de laatste stukken niet afgegraven hoogveen, met een voor Nederland unieke flora en fauna. Het is een relatief klein maar bijzonder ‘reservaat’ van 2100 hectare van het ooit ca. 300.000 hectare grote Boertangermoeras, dat zich destijds uitstrekte over het noordoosten van Nederland en het noordwesten van Duitsland.

We kregen een interessante presentatie met koffie/thee en cake en daarna een bijzondere rondleiding per “special spacewagon” met een trekker ervoor. Een prachtige plek met mooie uitzichten. Het zonnetje stond op ons bolletje (met zijn allen 21 personen). De reacties waren: prachtig, mooie natuur en een goede begeleiding. Onbekend bij de meesten, dit “grensgeval” in NL en D. We hebben zelfs geen paspoorten laten zien! Na afloop was het goed toeven in het restaurant “CR Wollegras” in Weiteveen. Iedereen ging voor de asperges (soep en hoofdmaaltijd). Een prima plek. Ons gezelschap was enthousiast en allen kunnen niet wachten op de volgende bijeenkomst. Ons bestuur is actief, betrokken en blijft de leden verrassen. Naast de afdeling Noord waren Oldebroek en Fryslân vertegenwoordigd. Onze “primus inter pares” waren Bart en Aggie Rosengarten, volop genoten en samen onze gast. Tot de volgende ontmoeting/activiteit.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB