VOA-NOORD bijeenkomst 30 september

Op 30 september j.l. heeft VOA-Noord weer zijn beste beentje voorgezet op de jaarlijkse BBQ in Zeegse bij de collega Harry met echtgenote Louise Dagelet. Zeegse, heb ik nooit eerder gezien, ligt: “In de gemeente Tynaarlo, is een dorp met ongeveer 400 inwoners in het noorden van de Nederlandse provincie Drenthe. Zeegse is gelegen in het Nationaal Park/beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa tussen de dorpen Tynaarlo, Schipborg en Oudemolen. De omgeving is bosrijk. Het dorp wordt veel bezocht door dagjesmensen”  en nu door de afdeling Noord.

Het huis (Scandinavisch) en tuin prachtig en gevarieerd. Je waant je in een “Paradijsje”. De BBQ was compleet met veel variatie en bijzonder gezellig. We hebben gekletst over herinneringen, defensie, natuurlijke omgeving, kinderen en kleinkinderen, de klusjes en de toekomst. Interessant was de passie voor de jacht van onze collega Pieter Rooijakkers, bij dag en dauw op pad. Ooit heb ik van een collega gehoord, dat bij de drank, de liefde en de jacht, niet alle verhalen volledig en feitelijk klopten. Maar bij Pieter twijfelen wij hierbij niet.

Onze partners/echtgenotes hebben elkaar in die tuin gevonden. Verbaasd over de paadjes, de hutjes, de vijver, het gevarieerd struweel met diverse bomen en de planten en bloemen. Teveel om op te noemen. Hijlco stak zijn pijp nog maar eens op. De gastvrouw en gastheer passen prima in zo’n mooie omgeving. Na afloop werd nog een ijsje met een eigen gemaakt hoorntje genuttigd. Kortom een waar eetfestijn! Daarna gingen we weer naar huis, Louise en Harry hartstikke goed en bedankt!  

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB