ALV 30 mei 2024

Verslag van de activiteiten op 30 mei 2024 van de Algemene Leden Vergadering 2024 en het jubileum van de Vereniging Officieren Artillerie – 75 jaar.

Lees verder »

VOA-Noord’s bedrijfsbezoek in Westerbork bij Binder3D Industriële Printing.

Onder het motto  ‘Je bent nooit te oud om iets te leren’ togen een aantal leden van de VOA Noord, met in hun kielzog gasten van de VOA-Fryslân, op 26 oktober ’s middags naar het in prachtige herfstkleuren getooide Westerbork om bij Binder3D een werkbezoek af te leggen. Onze voorzitter Chris is een van de zakelijke relaties van Binder3D, waarmee hij ook voor Defensie diverse projecten heeft opgestart en gerealiseerd. En vanuit dat perspectief bestond het vermoeden dat ook een groep, veelal (lang) uit dienst zijnde artilleristen, wel nader kennis wilden maken met de fascinerende wereld van het printen.

Begeleid door hun partners/echtgenotes werden ze in een modern zakenpand hartelijk ontvangen door Binder3D, alwaar Chris tezamen met een ingenieur in vogelvlucht door de diverse printtechnieken gingen. Mocht er bij velen nog het idee bestaan hebben dat hun HP-printer thuis het summum van hedendaagse techniek was, hier werd het al snel duidelijk dat een ongekend scala aan materialen, van kunststof tot speciale metaalsoorten, in nagenoeg oneindige vormen geprint kon worden. Om van de variatie aan printertypen en -groottes maar niet te spreken. Binder3D is in staat om voor vele geprinte onderdelen de vereiste internationale mechanische en engineering  keuringsstandaarden zoals TÜV, Iso of Asme etc. te leveren. Als voorbeelden van hoogwaardig geprinte stukken werden, naast een indrukwekkend assortiment waarvan het doel niet meteen herkend werd, onderdelen van o.a. de Fennek getoond. Maar ook hulpstukken voor de Nederlandse Spoorwegen waardoor treinstellen weer volgens de vereiste veiligheidseisen ingezet konden worden.

Uit het verhaal en de rondleiding werd duidelijk dat Binder3D voor bedrijven met hoogwaardige technieken, ondersteund door de modernste IT-technologie, wereldwijd dure voorraden kan beperken, maar ook op efficiënte en snelle wijze op elke locatie op deze aardbol onderdelen kan printen. En alles in een kwaliteit die door vele klanten, waaronder befaamde automerken, oliemaatschappijen en printerleveranciers, dwingend opgelegd wordt aan hun leveranciers. De bijeenkomst bij Binder3D werd afgesloten met een drankje en een kort gesprek, waarbij het niet irreëel werd geacht binnen niet al te lange tijd thuis ‘gewoon’ een kapot onderdeel van je witgoed te printen ter vervanging!

Na dit bezoek werd het natuurlijk noodzakelijk om niet alleen de geest maar ook het lijf te laven. Daarvoor toog het gezelschap zich gezamenlijk naar wat zich inmiddels wel een beetje de ‘sociëteit’ van de VOA Noord mag gaan beschouwen, Brasserie Diggels in Westerbork. Onder het genot van een goed glas, een perfect diner en in een warme sfeer werden weer de nodige herinneringen opgehaald aan ons aller basis: een memorabele tijd als officier bij de artillerie.

Login ledengedeelte VOAWEB