Artillerie ruim vertegenwoordigd op Nederlandse Veteranendag

Artillerie ruim vertegenwoordigd op <br />Nederlandse Veteranendag</p><br /> <p>

Zaterdag 29 juni tijdens de 14e editie van de Nederlandse Veteranendag hebben meerdere artilleriedetachementen deelgenomen aan het defilé. Het betrof een detachement veteranen artillerie, een detachement van de Alfa-batterij gekleed in CT en een detachement van de Charlie-batterij gekleed in DT. Dit alles met muzikale begeleiding van het Reünie Orkest Artillerie.

Dit jaar na een gedegen voorbereiding hebben we 88 “jonge veteranen” bij elkaar gebracht om te defileren. Dit zijn zowel actieve als post-actieve veteranen die uiteenlopende missie hebben gedraaid. De “oude” veteranen van het KNIL, Nieuw Guinea etc. zijn helaas niet meer vertegenwoordigd vanwege hun leeftijd. Dus een goede ontwikkeling dat de jonge veteranen het stokje overnemen. Totaal aantal deelnemers aan het defilé betrof dit jaar 4500 veteranen waaronder 180 artilleristen.

Ook hebben we op het Malieveld de gebruikelijke twee artillerietenten bemand. Deze tenten zijn een ontmoetingspunt voor alle aanwezige artilleristen op deze dag. Door een gedegen voorbereiding zijn we gekomen tot een uitstekende inrichting die veel bezoekers trok. Deze organisatie is opgezet door de Stichting Korpsveldartillerie en de Stichting Veteranen Korps Rijdende Artillerie onder de vlag van de Artillerie Veteranen Associatie.

Een geweldig mooie dag met prachtig weer, al was het erg warm, is door de vele toeschouwers (75.000) langs de route tot een succes geworden. Hartverwarmend om te zien en mee te maken dat men dankbaar is voor de inzet van de Nederlandse militair waar dan ook ter wereld. Hier kunnen wij als artilleristen trots op zijn!

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB