Barbara-vanderedactie

Barbara In de vaart der volkeren

Voor u ligt de derde Sinte Barbara van 2020. Het Septembernummer welke dus samenvalt met Prinsjesdag en de Miljoenennota. Ik lees net vers van de pers dat Defensie er 5.7% bij krijgt tot een totaal van 11.2 miljard. Er bij is altijd goed maar om op 2% van het BNP uit te komen moet er nog zo’n 5 miljard bij.

In dit nummer weer een aantal lezenswaardige artikelen, We vervolgen onze serie over Nederlands-Indië en ook het tweede deel van In die Zähne Fahren is gepubliceerd. Verder starten we met een nieuwe serie over The Future of Fires.

Ik merk als eindredacteur dat ons blad opgemerkt wordt in de buitenwereld. In de eerste plaats door een verhoogde belangstelling bij adverteerders, dat is goed want dat levert geld op. Veel belangrijker vind ik het dat er ook schrijvers zijn die zichzelf aanmelden met een artikel om geplaatst te worden in ons lijfblad.

Dit keer ben ik benaderd door een paar techneuten van de Koninklijke Luchtmacht met een aantal artikelen over METEO. Een onderwerp dat ons als Artilleristen natuurlijk zeer aanspreekt. Hadden we vroeger een adjudant vuurregeling die een vloeitje losliet achter de bakkerskar om zo de METEO-correctie te bepalen, deze officieren van CLSK gaan iets dieper op de materie in.

Helaas vindt u in deze Sinte Barbara ook een drietal In Memoria van legendarische Artilleristen die ons zijn ontvallen. Ook al hebben zij de leeftijd van de allersterksten bereikt, de leegte die ze achterlaten bij hun naasten, in hun afdelingen en in de vereniging is daar mee niet kleiner. Mogen ze rusten in vrede.

Ik wens u weer veel leesplezier met dit nummer. Schroomt u niet om uw ongezouten mening te laten horen op zaken waar u het absoluut niet mee eens bent.

Teun Baartman

Kolonel der Artillerie b.d.

Eindredacteur

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB