Barbaraviering VustCo 2019

Op 4 december is het de naamdag van onze beschermheilige Sinte Barbara. Dit wordt jaarlijks bij de Artillerie-eenheden gevierd. Uiteraard zet het VuursteunCommando (VustCo) deze traditie voort en is er de Barbaraviering. In het kader van het welzijn van het personeel is er op deze dag tijd voor ontspanning door inspanning.

De viering van dit jaar stond in het teken van de “Highlandgames”. Het doel van deze sportdag met alternatieve spelen is het verstevigen van de saamhorigheid voor al het personeel van het VustCo.

Elke eenheid gaf zelf invulling aan het ochtendprogramma. Om 11:00 uur begon het gezamenlijke deel met een VustCo appel met het Barbaraverhaal op de meteoplaat van de Legerplaats bij Oldebroek (LbO). Na het uitbrengen van een toost op St. Barbara met een glaasje Barbarabitter kon men genieten van een lunch.

Het middagprogramma stond in het teken van de uitvoering van de Highlandgames. Er waren 10 verschillende spelen waarin werd gestreden om de winst. De teams strijden tegen elkaar om uiteindelijk een voordeel voor hun commandanten te verdienen tijdens het afsluitende Commandanten spel.

De avondmaaltijd werd ook dit jaar verzorgd door “De Gezellige Brabander (DGB)”, er was een gevarieerd aanbod van Aziatisch, Streetfood, Pizza en friet. Aansluitend kon men genieten van en dansen op de muziek verzorgd door DJ O&O CLAS.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB