Dodenherdenking LbO 4 mei 2021

Tijdens de 68e herdenking op dinsdag 4 mei jl. op de Legerplaats bij Oldebroek (LbO) in ’t Harde, zijn door het Wapen der Artillerie alle wapenbroeders herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het zal u niet zijn ontgaan, Nederland is nog steeds in de ban van Covid-19, daarom is in overleg met onze Wapenoudste, Generaal-majoor W.S. Rietdijk besloten om ook dit jaar geen reguliere herdenking te organiseren op de Legerplaats bij Oldebroek (LbO).

Er is een korte ceremonie gehouden in afgeslankte vorm. In een korte plechtigheid hebben de Wapenoudste en de drie Korpscommandanten van KVA, KRA en LUA in het bijzin van de drie Korpsadjudanten een krans bij het monument gelegd. Het geheel is op film gezet en terug te zien via social media.

De toespraak van de Wapenoudste kunt u in deze St. Barbara nalezen. Ook zijn er enige foto’s bijgevoegd voor een impressie van deze sobere bijeenkomst.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB