“Er zijn altijd anderen die het zwaarder hebben”

Beste leden van onze vereniging,

Door alle perikelen van het afgelopen jaar is het verenigingsleven van de meeste verenigingen op een laag pitje te komen staan. Zo ook van de VOA. Daarbij maken veel van onze leden, vooral de oudere post-actieven, moeilijke tijden door; weinig sociale contacten, corona in de familie, te veel informatie in de media of gewoon angst voor wat er gaat komen. Ook de jongere collega’s hebben het best wel pittig; thuiswerken, kinderen helpen met school, kwetsbare ouders en bijvoorbeeld niet meer naar de sportvereniging. Ik wil dan ook heel graag iedereen heel veel sterkte toewensen en laten we hopen op betere tijden! Hou vol!

Maar er zijn altijd anderen die het, zeker in deze tijd, misschien nog wel zwaarder hebben. Door wat hen is overkomen of wat ze hebben meegemaakt. Ik denk dan aan onze veteranen die door inzet gehandicapt zijn geraakt of die lijden aan een ernstig trauma.

Gelukkig is er het Veteranen Instituut onder leiding van onze nieuwe (artillerie) brigade-generaal Paul Hoefsloot. Door dit instituut wordt al heel veel hulp geboden aan onze veteranen. Maar alle extra hulp is natuurlijk zeer welkom! Het is daarom dat ik de actie van het 12e infanterie bataljon Regiment van Heutsz onder leiding van Lkol Guy Dolmans zeer bewonderenswaardig vind. De actie is opgestart door het bataljon met het doel om extra geld in te zamelen voor de Stichting Hulphond Nederland.

Dit is voor het bestuur van de Gunners aanleiding geweest om, via deze actie, 500 euro te doneren, aan Hulphond Nederland. Dit jaar liggen de VOA-activiteiten waarschijnlijk nog stil (helaas) en kunnen we op deze manier een deel van het verenigingsgeld toch nog heel goed besteden.

Naast onze VOA-donatie wil ik ook iedereen persoonlijk oproepen om de actie te ondersteunen. Elk bedrag(je) helpt! Volg deze link: https://helphulphond.nl/p/Hulphond-Nederland/12-Regiment-Van-Heutsz/.

Uw hulp wordt ten zeerste gewaardeerd!

Afsluitend aan alle gunners. Er komen weer betere tijden en ik kijk uit naar een groots Gunners-feest in het volgend jaar.

Met artillerie groet,
Lkol bd Tom van Lieshout
Voorzitter Afdeling Gunners

Login ledengedeelte VOAWEB