Even voorstellen…

Op 8 mei ben ik aangetreden als de nieuwe commandant van het VuursteunCommando. Een prachtige ceremonie waar veel belangstelling voor was en waar ik weer veel oude bekenden mocht begroeten. Voor diegenen die mij nog niet kennen, wil ik me graag even voorstellen.

Ik ben de trotse vader van drie dochters en ik ben getrouwd met Miranda. Wij hebben de afgelopen 27 jaar op verschillende plekken in Amersfoort gewoond, maar net na de commando-overdracht hebben we Amersfoort verruild voor het dorp Nijkerkerveen. Hier hebben we een prachtige boerderij gekocht met veel ruimte voor onze gezamenlijke hobby, paardrijden.

Ik ben mijn militaire carrière gestart in 1985 op de KMA in Breda; in 1989 ben ik daar afgestudeerd en aansluitend als luitenant gestart bij 11 Afdeling Rijdende Artillerie te Schaarsbergen. Ik heb daar verschillende functies mogen vervullen, zoals vuurregelingsofficier, pelotonscommandant, waarnemer, bataljonsvuursteunofficier, commandant 1 Batterij en commandant Stafbatterij.

Wat mij het meeste bij is gebleven uit die periode is mijn uitzending als C-1Bt naar Kosovo in 1999. Een uitzending van 8 maanden, waar ik voor het eerst geconfronteerd werd met de gevolgen van diepe haat en extreem geweld.

In de periode 2002-2003 mocht ik de Hogere Militaire Vorming volgen en aansluitend begon ik aan mijn eerste staffunctie op de Landmachtstaf, toen nog op de Prinses Juliana Kazerne in Den Haag. Daarna volgde een plaatsing op het Ministerie als Hoofdofficier Toegevoegd van de PCDS, een leerzame ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving met verschillende belangen.

Aansluitend werd ik geplaatst bij de Afdeling Bestuursondersteuning van de Landmacht, waar ik in mijn laatste jaar werd uitgezonden als Hoofd Sectie G5 (Plannen) van de Task Force Uruzgan-6. Na terugkomst kreeg ik het commando over 11 Afdeling Rijdende Artillerie, wat door de bezuinigingen van 2011 helaas eerder dan gepland tot een einde kwam. Hierop volgde een plannersfunctie bij de Directie Materieel & Diensten bij Staf CLAS.

Internationale en NATO ervaring mocht ik opdoen bij 1 GE/NL Corps in Münster, binnen de Joint Logistic Support Group. Hier heb ik leiding gegeven aan logistieke operaties bij grote NATO oefeningen.

De afgelopen drie jaar heb ik gewerkt in het kabinet van C-LAS, waarbij het accent lag op het politiek-bestuurlijke speelveld, de positionering van de landmacht, relaties van de landmacht en de toekomst van de landmacht.

En tenslotte weer terug in de vertrouwde omgeving van ’t Harde en De Knobbel, waar ik me de komende jaren graag samen met de staf, de school, de afdeling en onze partners wil inzetten voor de groei en verdere modernisering van de vuursteun. Samen hebben we maar een doel: de vuursteun blijven door ontwikkelen zodat we altijd een passend antwoord hebben op welke dreiging dan ook.

Kolonel Paul Hoefsloot

Commandant Vuursteuncommando

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB