Het eerste volledig gemoderniseerde PATRIOT-wapensystemen binnen bij DGLC

Het eerste volledig gemoderniseerde <br />PATRIOT-wapensystemen binnen bij DGLC</p><br /> <p>

Het eerste van vier gemoderniseerde PATRIOT-wapensysteem kwam 13 juli op de Luitenant-generaal Bestkazerne aan. Twee grote kranen hesen de radar, vuurleidingscentrale en vuurverdelingscentrale vervolgens op militaire voertuigen waarna ze door de gebruikers samen met de fabrikant uitvoerig getest zijn. De Patriot kan na uitgebreide revisie en modificatie weer tot 2040 ingezet wordt tegen de moderne luchtdreigingen.

Het wapensysteem wordt in de Verenigde Staten flink onder handen genomen. Alle radars worden volledig gedigitaliseerd en het identificatie systeem om vriend en vijanden de onderscheiden (IFF) wordt gemoderniseerd. De vuurleidingscentrale en vuurverdelingscentrale krijgen nieuwe Modern Man Stations met kleuren touchscreens. Dit maakt het voor de operator mogelijk om eenvoudiger het onderscheid tussen doelen te maken en sneller te reageren op luchtdreigingen. De Patriots kunnen na de uitgebreide revisie en modificatie weer tot 2040 door de eenheid worden gebruikt.

In de nabije toekomst staat ook modernisering van de lanceerinrichtingen op de planning waardoor het gebruik van de nieuwste missile typen mogelijk is. Hierdoor krijgt het wapenysteem een opmerkelijk betere capaciteit tegen de lucht- en raketdreiging. In 2022 hebben alle Nederlandse Patriot-luchtverdedigingsystemen het onderhoud gehad. Ze zijn dan gewijzigd naar een nieuwe configuratiestandaard.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB