Nieuws

Nieuws

Gunners Golftoernooi 2019

Categorie: Algemeen

Het 5 e  GUNNERS golftoernooi zal plaatsvinden op  vrijdag 27 september 2019  op “de Kroonprins” te Vianen. Zoals van ouds zal ook de vijfde editie (eerste jubileum!) van dit toernooi  georganiseerd worden vanuit de doelstellingen “GUNNERS NETWORK”, we sommen ze even op:  Actief dienende GUNNERS met elkaar in contact te laten komen. GUNNERS betrekken die niet meer voor defensie werken. Het GUNNERS NETWORK uit te breiden.  Het GUNNERS golftoernooi is een activiteit om te netwerken met mede-GUNNERS en hun contacten. Om hier invulling aan te geven zal er voor een spelvorm gekozen worden die hierbij aansluit.

Meer

Augustusbijeenkomst de 626e

Categorie: Algemeen

't Wordt toch nog bijna een tropische dag als de zon na vele regenbuien doorbreekt terwijl we richting bodega wandelen. Zo'n zomerdag ook waarop je daar maar een klein gezelschap verwacht.

Meer

ALV 2019 – EERSTE INDRUKKEN

Categorie: Algemeen

Vooruitlopend op een wat uitgebreidere verslaggeving in Sinte Barbara 2019-3 hier wat indrukken die de fotoreportage moeten ondersteunen.

Meer

Convocatie

Categorie: Algemeen

OPROEP VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE LEDENVERGADERING VOA 2019 Op grond van het bepaalde in artikel 20 t/m 23 van de statuten van onze vereniging roep ik namens het bestuur, het erelid, de leden, donateurs en begunstigers op tot het bijwonen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering, die zal worden gehouden op woensdag 26 juni 2019 te Den Haag.

Meer

Dodenherdenking 3 mei 2019 LbO

Categorie: Algemeen

Het Wapen der Artillerie participeert in de Nationale Herdenking. In dit kader herdenken we al onze wapenbroeders die sinds 10 mei 1940, waar ook ter wereld, voor het Koninkrijk zijn omgekomen bij de uitoefening van hun dienst. De ceremonie en de kranslegging vinden plaats op vrijdag 3 mei 2019 bij het Artilleriemonument op de Legerplaats bij Oldebroek.

Meer

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Categorie: Algemeen

In 2018 heeft de Vereniging Officieren Artillerie (VOA) haar leden, donateurs en begunstigers informatie verstrekt over de betekenis en gevolgen van het van kracht worden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer

Sinte Barbara

Categorie: Algemeen

Het vierde nummer van Sinte Barbara 2018 is uit. U kunt deze in het ledengedeelte alvast lezen.

Meer

Wijziging Personal Branding 2018

Categorie: Algemeen

Helaas hebben we moeten besluiten om de PERSONAL BRANDING 2018 niet door te laten gaan. Het is ons niet geluikt om voldoende personen te interesseren voor de workshop. We hopen in 2019 u wel te mogen ontvangen.

Meer

GALA 2018 Foto's ......

Categorie: Algemeen

GALA 2018. Nog een keer naar de foto's kijken.....evt bestellen?

Meer

Sinte Barbara 2018 nr.2

Categorie: Algemeen

Het tweede nummer van Sinte Barbara 2018 is uit. U kunt deze in het ledengedeelte alvast lezen.

Meer

Gala 2018

Categorie: Algemeen

Dit jaar organiseert de Galacommissie 2018 wederom in samenwerking met de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapenoudste der Artillerie (WOA), het  Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en het VuursteunCommando (VustCo) het Gala 2018. Op vrijdag 22 juni 2018 vindt het dertiende Gala  voor officieren van het Wapen der Artillerie plaats  op de legerplaats bij Oldebroek.

Meer

Wijziging overnachting Gala 2018

Categorie: Algemeen

Geachte Gala gasten, We moeten u helaas berichten dat de overnachtingsmogelijkheden tijdens het GALA 2018 niet mogelijk zijn

Meer

Bijeenkomst Zuid-West op 31 mei j.l.

Categorie: Algemeen

In deze voor senioren al begonnen vakantietijd kwamen 12 leden van de afdeling Zuid-West bijeen in ‘De Fazanterie’ in Ulvenhout voor een drankje, een praatje en een diner.

Meer

Staatssecretaris bezoekt Barbaraviering in Den Haag.

Categorie: Algemeen

Sinte Barbara is de beschermheilige van alle artilleristen. Op 4 december, haar sterfdag, wordt hier door alle artilleristen bij stilgestaan. De artilleristen in Den Haag werden dit jaar vereerd met een bezoek van een Barbara, staatssecretaris Barbara Visser.

Meer

Aanschaf Vlinder/ Stropdas

Categorie: Algemeen

De nieuwe Vlinder/Stropdas komt binnenkort beschikbaar.

Meer

“Eén avond als cadet”

Categorie: Algemeen

Op vrijdag 23 juni 2017 vond alweer het twaalfde gala van de Vereniging Officieren Artillerie plaats. Dit jaar heeft de Galacommissie 2017, wederom in samenwerking met de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapenoudste der Artillerie (WOA), het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en het VuursteunCommando (VustCo), het Gala 2017 georganiseerd.

Meer

Spectaculair slot Gala 2017

Categorie: Algemeen

Op vrijdag 23 juni 2017 heeft alweer het twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaatsgevonden op de Koninklijke Militaire Academie te Breda!

Meer

Uitnodiging twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaats op de Koninklijke Militaire Academie te Breda!

Categorie: Algemeen

Dit jaar organiseert de Galacommissie 2017 wederom in samenwerking met de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapenoudste der Artillerie (WOA), het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en het VuursteunCommando (VustCo) en de Cadettenwapenverenging der Artillerie (CWVA) “De Artillerist”, het Gala 2017. Op vrijdag 23 juni 2017 vindt alweer het twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaats op de Koninklijke Militaire Academie te Breda! Het Kasteel van Breda opent speciaal voor deze gelegenheid al zijn deuren en wilt u de mogelijkheid bieden om uw cadettentijd te herbeleven. Vandaar dat deze gala-avond dan ook de naam “Eén avond als cadet” draagt.

Meer

Personal Branding, Een terugblik.

Categorie: Algemeen

Donderdag 20 april kwamen zo’n 30 deelnemers bijeen voor PERSONAL BRANDING op de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Vanaf het eerste moment was er interesse en interactie. Als organisatoren willen we dan ook een ieder bedanken voor hun inzet!

Meer

Vlinderstrik/Stropdas/Manchetknopen

Categorie: Algemeen

De VOA overweegt om een Vlinderdas, stropdas, manchetknopen aan te schaffen. Uw mening is nodig!

Meer

Programma Return to Kilacadmon, incl. de ALV VOA

Categorie: Algemeen

Return to Kilacadmon 18 mei 2017. Terug naar waar het voor velen allemaal begon .....

Meer

Koninklijk eerbewijs voor afzwaaiende hofmeester

Categorie: Algemeen

Burger Johan Kurk, chef hofmeester van de Officierscantine van de Legerplaats bij Oldebroek, is vrijdag bij zijn afscheid van Defensie koninklijk onderscheiden.

Meer

GUNNERS organiseert Personal Branding ‘Leiderschap en Toekomstperspectief’

Categorie: Algemeen

Na het succes van vorig jaar organiseert de afdeling GUNNERS van de vereniging officieren der Artillerie op donderdag 20 april weer 'Personal Branding'. 3 Professionele Workshops + Afsluitende Borrel

Meer

Sinte Barbarba nr 1-2017 is beschikbaar.

Categorie: Algemeen

Het eerste nummer van Sinte Barbara in 2017 is uit en digitaal beschikbaar in het ledengedeelte.

Meer

Afscheid Johan Kurk, Chef-hofmeester Officierscantine op de Knobbel

Categorie: Algemeen

Zoals wanneer donkere wolken, zich samenballend vanuit het Flevomeer, aarzelend over ’t Harde schuiven, om zich te ontlasten middels buien en donder, houwitser gelijkend, zo ook diende zich de afgelopen jaren donker en soms geheimzinnig en niet logisch te volgen het naderend afscheid aan van ons aller Johan.

Meer

Rouwbeklag generaal Ted Meines

Categorie: Algemeen

Op zaterdag 24 december is overleden luitenant-generaal bd. Ted Meines. Dinsdag 3 januari wordt een een herdenkingsplechtigheid gehouden op de Legerplaats bij Oldebroek. Ook de VOA is medewerking gevraagd voor het leveren van een dodenwacht tijdens de uitvoering van het rouwbeklag van generaal Meines.

Meer

Kennisgeving van overlijden

Categorie: Algemeen

    Frans van der Knaap 1934 - 2016

Meer

Bezoek Idar Oberstein

Categorie: Algemeen

dd 9 Juli waren uw Voorzitter, Bgen bd Bart Rosengarten, en het bestuurslid "externe betrekking", lkol bd Kelvin de Richemont te gast bij de Tag der Garnison te Idar Oberstein.

Meer

Bevordering Commandant Vuursteuncommando

Categorie: Algemeen

Kolonel Rob Jeulink bevordert tot Brigade-generaal

Meer

Deeltijd master in Bedrijfskunde Nyenrode

Categorie: Algemeen

Ben je werkzaam bij Defensie? Heb je interesse in het volgen van een Master-opleiding waar het beroepsethos van de (leidinggevend) militair naadloos op aansluit?

Meer

Gen.Maj Beulen wordt nieuwe landmachtcommandant

Categorie: Algemeen

Onze wapenoudste generaal-majoor Leo Beulen wordt op 24 maart de nieuwe Commandant Landstrijdkrachten. Hij volgt luitenant-generaal Mart de Kruif op die met functioneel leeftijdsontslag gaat. Vooruitlopend op zijn nieuwe functie krijgt Beulen op 14 maart de rang van luitenant-generaal.  

Meer

GALA 2016

Categorie: Algemeen

GALA 2016 The sky is the limit! We gaan u weer verrassen

Meer

CDS bezoekt modernste vuurmond

Categorie: Algemeen

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp heeft op woensdag 2 december meegewerkt met de stuksbediening van een Pantserhouwitser.

Meer

Make-a-Wish Nederland

Categorie: Algemeen

Cheque overhandiging aan Make-A- Wish Nederland

Meer

Artilleriesymposium KMA

Categorie: Algemeen

Op 22 oktober werd op de KMA een artilleriesymposium georganiseerd door de Cadettenwapenvereniging der Artillerie ‘de Artillerist’ onder voorzitterschap van Cadet-wachtmeester Sijmen van der Meer.

Meer

If you don’t know what you’re doing, at least look good doing it.'

Categorie: Algemeen

Uiterlijk voorkomen is belangrijk voor een officier. Daarom wilt u dat uw tenue klopt, ook op gala’s. Maar hoe komt u aan correct schoeisel onder uw AT/GLT? U leest het in dit artikel.

Meer

Verslag ALV 2015

Categorie: Algemeen

Woensdag 20 mei 2015 stond in het teken van de 67e Algemene Ledenvergadering van onze vereniging. De door de afdelingen Noord en Fryslân perfect georganiseerde dag vond plaats in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, onderdeel van het complex Sportstad Heerenveen.

Meer

Teun van der Plas benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau!

Categorie: Algemeen

Teun van der Plas benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau!  

Meer