Nieuws

Nieuws

juli bijeenkomst de 625e

Categorie: Gelderland

Regen en onweer vandaag, dus regenjas en paraplu mee naar Arnhem. Bij aankomst is het inmiddels droog en wandelen we opgewekt van de parkeergarage naar onze bodega, waar er al vier van ons blijken te zijn.

Meer

Juni bijeenkomst de 624e

Categorie: Gelderland

Het is juni en prachtig zomer- en vakantieweer, dan zijn begrijpelijkerwijs de verwachtingen qua opkomst minder hoog gespannen. Wat schetst echter onze verbazing: binnen een mum van tijd zijn we met z'n tienen.

Meer

Mei bijeenkomst de 623e

Categorie: Gelderland

Het is de tweede vrijdag van de maand en dus op naar onze bodega in Arnhem, die bij aankomst ook galerie blijkt te zijn.

Meer

April bijeenkomst de 622e

Categorie: Gelderland

De Edese batterij, drie man sterk, denkt eindelijk als eerste in onze bodega in Arnhem in stelling te kunnen gaan tot ze in de garderobe komen om de jassen op te hangen.

Meer

Maart bijeenkomst de 621e

Categorie: Gelderland

Acht onzer weten vandaag de weg te vinden naar de artilleriehoek in onze Arnhemse bodega.

Meer

Bijeenkomst 8 feb 2019

Categorie: Gelderland

Een onverwacht grote opkomst van wel negen man en dat ondanks het feit dat het bestuur afwezig was (behalve Uw scribent dan) en daarmee ook de gehele Edese vertegenwoordiging.

Meer

Januari bijeenkomst de 619e

Categorie: Gelderland

“Hoera! dus voor ons wapen”, het wapen dat vandaag 11 januari jarig is en de respectabele leeftijd van 342 jaar heeft mogen bereiken. Onze actief dienende beroepscollega's hebben dat gisteren als vanouds in stijl gevierd op “de Knobbel” en wij vieren dit met z'n elven op onze eigen manier en op onze vaste stek in Arnhem.

Meer

December bijeenkomst de 618e

Categorie: Gelderland

Dankzij het feit dat de Arnhemse notarissen hun eindejaarsborrel voor het eerst sinds jaren niet op onze tweede vrijdag in december hebben gepland zijn wij gelukkig weer eens in de gelegenheid deze maand bijeen te zijn in onze zo vertrouwde bodega.

Meer

Sinte Barbaraviering op 4 december 2018 in Brasserie De Boerderij in Arnhem

Categorie: Gelderland

Vanaf zes uur loopt het aardig vol bij het aperitief, voorafgaande aan ons Barbaradiner op deze voor ons nieuwe en gedurende de avond zal blijken voortreffelijke locatie: Brasserie De Boerderij in Arnhem.

Meer

Novemberbijeenkomst de 617e

Categorie: Gelderland

Bij binnenkomst van uw verslaggever samen met Cor blijken Jaap, Cees en Adriaan er al te zijn, waarna de kring successievelijk groeit tot het totaal aantal van elf. Geen record, maar ook niet slecht.

Meer

Oktoberbijeenkomst de 616e

Categorie: Gelderland

Stralend weer, veel afzeggingen en dus slechts met z'n zevenen in onze vertrouwde hoek. Een half uurtje zelfs met acht man omdat de onlangs afgetreden eindredacteur van ons op onregelmatige tijden verschijnende lijfblad Henk voor het volgen van een cursus in de buurt moet zijn.

Meer

september bijeenkomst de 615e

Categorie: Gelderland

Wegomleggingen, allerhande ander verkeersongemak en een protesterend vervoermiddel leiden er toe dat de driekoppige stuksbediening uit Ede met forse vertraging arriveert in “Chez Armand”, waar de afdeling inmiddels haar stelling heeft betrokken.

Meer

de 614e bijeenkomst van VOA Gelderland

Categorie: Gelderland

We zijn met acht man, wat weinig, maar dat komt vooral omdat de Edese afdeling (nou ja, dat is in artillerie-termen wat groots uitgedrukt, de stuksbediening dan) het laat afweten.

Meer

Juli bijeenkomst de 613e

Categorie: Gelderland

Eigenlijk is het te mooi weer om naar Chez Armand te gaan, maar bij aankomst blijkt al snel dat tien getrouwen zich niet door een gedachte als deze hebben laten weerhouden.

Meer

Juni bijeenkomst de 612e

Categorie: Gelderland

Het is een mooie lentedag en een beetje aan de warme kant. Slechts Rob als medepassagier, want Evert moet verstek laten gaan en Cor zit in Ierland. Uiteindelijk staat de teller in de bodega op zeven man, waarvan de meesten er vanwege de temperatuur geen probleem mee hebben het jasje uit te doen.

Meer

Mei bijeenkomst de 611e

Categorie: Gelderland

Twee records sneuvelen deze keer, zowel het record afzeggingen als het laagterecord aanwezigen worden gebroken, we zijn met z'n vijven. Gedurende de bijeenkomst zal blijken dat het spreekwoordelijke “klein maar fijn” zeer van toepassing is.

Meer

Bijeenkomst 13 april 2018

Categorie: Gelderland

Stil. Griezelig stil. Het leek even zelfs of het buiten op straat ook stil werd nadat Jaap ons het vreselijke nieuws vertelde dat Fran, de echtgenote van George, de week ervoor op woensdag 11 april door een tragisch verkeersongeval om het leven was gekomen. Nog maar 66 jaar.

Meer

Maart bijeenkomst de 609e

Categorie: Gelderland

Opende verslaggever van dienst Cees het verslag van de februaribijeenkomst met “Het gaat vooruit. We zijn nu met z'n zevenen”, dan kan ik u melden dat de vooruitgang niet te stuiten lijkt.

Meer

Verslag bijeenkomst 9 februari 2018

Categorie: Gelderland

Het gaat vooruit. We zijn nu met z’n zevenen. Het westen laat verstek gaan; de enechauffeur van dienst in Ede heeft griep en de andere heeft een echtgenote. Niet dat zulks net zo vervelend is als griep, maar die echtgenote heeft beslag gelegd op de auto en zodoende. Het begrip ‘openbaar vervoer’ hoort kennelijk niet tot de geestelijke bagage van de Edenaren.

Meer

verslag bijeenkomst 12 januari 2018

Categorie: Gelderland

Veel afmeldingen vandaag, veelal door griepverschijnselen. De Afdeling is daardoor teruggebracht tot een ouderwetse lichte-veldbatterij van zes (vuur)monden.

Meer

Sinte Barbaraviering Gelderland

Categorie: Gelderland

Vanaf half zes verzamelen wij in Restaurant Buitenzorg in Ede, waar we na een afwezigheid van twee jaar weer zijn teruggekeerd. De opkomst is mooi, we zijn met zestien man en hebben er duidelijk zin in.

Meer

Novemberbijeenkomst de 606e

Categorie: Gelderland

Het is weer de tweede vrijdag van de maand, dus op naar Arnhem.

Meer

Oktoberbijeenkomst de 605e

Categorie: Gelderland

Ondanks of misschien dankzij het prachtige weer weten twaalf van ons de weg naar Chez Armand weer te vinden, waar Brenda ons begroet en de glazen vult.

Meer

September bijeenkomst de 604e

Categorie: Gelderland

Ondanks regen en wind treffen tien leden en een gast elkaar in ons maandelijkse onderkomen in Arnhem.

Meer

Augustus bijeenkomst de 603e

Categorie: Gelderland

We zullen er aan moeten wennen. De beurs is volatiel, zo ook ons aantal bezoekers. Na de juli-bijeenkomst met 16 aanwezigen steeg het aantal bezoekers tot gemiddeld ruim 11, maar dat gemiddelde werd naar beneden bijgesteld, nu we maar met 7 man ‘hier’ waren.

Meer

Juli bijeenkomst de 602e

Categorie: Gelderland

Is het de haring of het aantreden van Marius van Pelt als nieuwe voorzitter van onze afdeling dat zestien (!) man vandaag de weg naar onze bodega weten te vinden? Het antwoord op deze vraag zullen we nooit krijgen, maar we schrijven het bij in onze annalen als een record.

Meer

Juni bijeenkomst de 601e

Categorie: Gelderland

Juni is voor velen van ons als oudere jongeren toch echt vakantietijd en dat is te merken, gelet op het aantal van zeven “diehards” die de weg naar onze bodega hebben weten te vinden.

Meer

Mei bijeenkomst afd Gelderland de 600e

Categorie: Gelderland

Hoewel de plannen aanvankelijk in een feestelijke jubileumbijeenkomst voorzagen is vanwege het recent overlijden van hans Schumacher, besloten ons te beperken tot de gebruikelijk borrel bij Chez Armand of zoals Hans de borrel enige tijd geleden noemde het "bodega'tje".

Meer

April bijeenkomst afd Gelderland de 599e

Categorie: Gelderland

Ondanks ziekte en afmeldingen toch tien man sterk in onze vertrouwde Bodega.

Meer

Februari bijeenkomst, de 597e

Categorie: Gelderland

Voor het eerst dit jaar naar Chez Armand voor de nieuwjaarsbijeenkomst, die wegens het slechte weer in januari helaas niet kon doorgaan.

Meer

Barbaraviering Gelderland

Categorie: Gelderland

Omdat de ons vertrouwde zaal in restaurant Buitenzorg in Ede op de gewenste datum niet meer beschikbaar is valt na een grondige verkenning de keus op het Chinese restaurant in het Sonsbeekpaviljoen in Arnhem, waar we vanaf half zes welkom zijn.

Meer

595e bijeenkomst Afdeling Gelderland

Categorie: Gelderland

De 595e bijeenkomst al weer op deze stralende vrijdag, de elfde van de elfde. Het mooie najaars-weer en de prachtige herfst-kleuren brengen ons in de juiste stemming voor een samenzijn met onze oud-collega's.

Meer

Gelderland Oktober bijeenkomst de 594e

Categorie: Gelderland

Verrassing, normaal behoor ik tot een van de eerst aanwezigen, kijken of de stoelen klaar staan, de  VOA/gereserveerd bordjes met het front richting deur etc, maar nu was ons ‘eens per jaar’ VOA lid, Ton Seijkens mij voor.

Meer

September bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

September, vakantiemaand bij uitstek voor de oudere jongere en dat was te merken ook op deze 593e bijeenkomst.

Meer

Mei bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

Mei bijeenkomst, tevens de 589e Evenals vorige maand waren we deze stralende vrijdag de 13e weer met z'n negenen bijeen op ons vertrouwde adres: Bodega Chez Armand in Arnhem.

Meer

April bijeenkomst, tevens de 588e

Categorie: Gelderland

Ondanks drie afmeldingen hebben negen van ons vrijdag 8 april jl. onze bodega toch weten te vinden. Hoopvol in vergelijking met het aantal aanwezigen een maand eerder

Meer

Maart bijeenkomst tevens de 587e

Categorie: Gelderland

“Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit”. Met deze bemoedigende woorden heette onze TDV (tijdelijk dienstdoend voorzitter) Hans Schumacher ons zestal welkom op deze stralende vrijdag 11 maart.

Meer

Februari bijeenkomst, tevens de 586e

Categorie: Gelderland

Het weer werkte mee op 8 februari jl. tijdens onze reis met z’n drieën (Frits Richert, Evert van de Weerd en ondergetekende als chauffeur) van Ede naar Arnhem voor de 586e bijeenkomst in Bodega Chez Armand.

Meer

Januari bijeenkomst, tevens de 585e

Categorie: Gelderland

Na een voor de afdeling Gelderland enerverend 2015, met als hoogtepunten onder meer 50 jaar te gast in Bodega Chez Armand en het afscheid van Jos Hekking als voorzitter, wensen we elkaar een voorspoedig en gezond 2016 op deze 8e januari 2016.

Meer

December bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

Een week later dan gebruikelijk treffen we elkaar de18e december op ons vertrouwde adres, de Bodega voor onze laatste bijeenkomst voor de Kerst.

Meer

Barbara viering Gelderland

Categorie: Gelderland

Na het feest van onze (ge)schutspatrones meerdere malen in Hummelo te hebben gevierd viel de keus evenals vorig jaar op restaurant Buitenzorg in Ede.

Meer

November bijeenkomst Gelderland

Categorie: Gelderland

Een korte terugblik op 50 jaar Chez Armand stemt ons allen tot tevredenheid en bracht ons in contact met leden van onze afdeling, die voor het eerst de weg naar de Bodega wisten te vinden. Twee van hen, Cees van der Hulst en Rob van der Graaf zorgen er voor dat we vandaag met z´n tienen zijn. Welkom heren, we hopen jullie nog vaak te mogen begroeten.

Meer