Nieuws

Uitnodiging twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaats op de Koninklijke Militaire Academie te Breda!

Geachte Genodigde,

Dit jaar organiseert de Galacommissie 2017 wederom in samenwerking met de Vereniging Officieren Artillerie (VOA), de Wapenoudste der Artillerie (WOA), het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en het VuursteunCommando (VustCo) en de Cadettenwapenverenging der Artillerie (CWVA) “De Artillerist”, het Gala 2017. Op vrijdag 23 juni 2017 vindt alweer het twaalfde Gala voor de officieren van het Wapen der Artillerie plaats op de Koninklijke Militaire Academie te Breda! Het Kasteel van Breda opent speciaal voor deze gelegenheid al zijn deuren en wilt u de mogelijkheid bieden om uw cadettentijd te herbeleven. Vandaar dat deze gala-avond dan ook de naam “Eén avond als cadet” draagt.

De Gala Commissie 2017, die voor deze speciale gelegenheid versterkt is met cadetten, heeft de eer om u, uw partner en introducés uit te nodigen voor het Gala 2017.

De avond wordt om 20.00 uur officieel geopend in de Grote Zaal. Aansluitend kunt u onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de live muziek. De live muziek wordt deze avond verzorgd door Showband Feelings. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om een gokje te wagen in de Indiëzaal die voor deze gelegenheid omgetoverd zal worden tot een klassiek casino. Daarnaast kunt u in de Pretzaal een blijvende herinnering van de avond in de vorm van een staatsieportret laten maken door onze professionele fotograaf Johan Bergsma. Rond middernacht zal het gala op een spectaculaire manier afgesloten worden op de binnenplaats van het Kasteel en krijgt u de mogelijkheid om de avond geheel in stijl van de cadet in de Spijkerbar af te sluiten. In de Spijkerbar wordt de muzikale omlijsting verzorgd door een DJ en verzorgen de leden van het Tappers Gilde Bestuur de drankjes. De avond wordt afgesloten met een pub quiz waarin de cadetten en jonge officieren de gelegenheid krijgen om hun kennis te meten met de oude garde.

Echter door beperkte overnachtingsmogelijkheden op de kazerne-locaties in Breda en omgeving, kunnen wij u helaas geen legering aanbieden. U vindt in de belangrijke informatie wel een aantal suggesties waar u in de omgeving van het Kasteel van Breda een hotel kunt boeken.

De inschrijving voor het gala 2017 is gesloten. voor eventuele vragen kunt u een mail sturen naar galafeest@live.nl

Wij hopen u met veel plezier te mogen verwelkomen op het Gala 2017. Met uw komst levert u een bijdrage aan een geslaagd Gala 2017!

Met hartelijke Artillerie-groet,

Namens de Gala Commissie 2017

Voorzitter Kapitein Thijs van der Linde                         Vicevoorzitter Cadet-wachtmeester Max Hart

06-41954161                                                            06-19464920

 

 

Belangrijke informatie:

                

Locatie

Kasteel van Breda, Koninklijke Militaire Academie.

Adres

Kasteelplein 10, 4811 XC te Breda.

Route

Op het kasteel volgt u de bewijzering (GALA 2017) t.a.v. het parkeren.

Overnachting

Dit jaar kunnen wij u helaas geen legering aanbieden op de kazerne-faciliteiten van Breda. Ter compensatie hebben bieden wij u een lagere entreeprijs ten opzichte van voorgaande jaren. Indien u operationeel dienende officier bent kunt u zelfstandig een aanvraag voor legering doen, echter is er een geringe kans dat u de legering daadwerkelijk toegewezen krijgt i.v.m. verbouwingen en reeds toegekende legering t.b.v. verscheidene opleidingen.

Hotel

De volgende hotels liggen op loopafstand van het Kasteel van Breda. Dit zijn vrijblijvende suggesties. De Gala Commissie 2017 is niet verantwoordelijk voor de prijs en kwaliteit van het hotel.

 1. Hotel Sutor (ca. 5 min.)
 2. Stadshotel De Klok (ca. 5 min.)
 3. Bliss Boutique Hotel (ca. 5 min.)
 4. Hotel Nassau Breda (ca. 10 min.)

Ontvangst

Vanaf 19.30 uur.

Tenue

GLT of AT; giberne en sporen aanbevolen (militairen).

 

Black tie of smoking (heren).

 

Cocktail of lang (dames).

Kosten

 • VOA-leden € 17,- p.p.
  (Met 1 x introducé/ partner betaalt u € 30,-. Vanaf de tweede introducé is € 20,- per introducé)        
 • Geen lid van de VOA?. U betaalt € 22,50 p.p.
  (Met 1 x introducé/ partner betaalt u € 45, - Vanaf de tweede introducé is € 25, - per introducé)
 • Wordt u lid van de VOA? Dan profiteert u meteen van de aantrekkelijke korting!

Speciale GALA munten zijn te koop (minimaal 5 munten à 10 euro). Deze munten dient u met cash geld te betalen.

Bijzonderheden

Voor deze avond zijn wij op zoek naar foto’s uit de “oude doos”. Mocht u nog foto’s hebben van uw cadettentijd, willen wij u verzoeken deze te mailen naar galafeest@live.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking!


Terug
17-05-2017 Categorie: Algemeen