Nieuws

FEBRUARI EN MAART 2017; BIJZONDERE BIJEENKOMSTEN

Nu de cavalerie weer enigszins op gang wordt geholpen door het leasen van Duitse Leopards, meenden we dit jaar de geoefendheid van de cavaleristen weer mee op peil te kunnen brengen door het aanbieden van de mogelijkheid om een battle run te oefenen. Weliswaar ging dat met een bestuurbaar model van een Leopard – uit het arsenaal van de kleinzoon van Bram Schulte – maar wat klein is begonnen kan best groot uitgroeien. De cavaleristen hebben er in ieder gavel dankbaar gebruik van gemaakt. En wij wachten op een soortgelijk model van de PzH2000-NL waarmee we onze ladingen vanuit gebouw 147 tot ver in de duinen tegenover de Fredrikkazerne zouden kunnen slingeren. 

In maart hebben we – ook weer – traditiegetrouw een voordracht. En deze keer bleek weer maar eens hoe goed het is als onze eigen leden er bijzondere hobby’s op na houden. Zo is ons lid Tino de Rijk een gerenommeerd duiker, zo gerenommeerd dat hij deel uitmaakte van de expeditie die november/december 2016 zou duiken naar de wrakken van de gezonken marineschepen in de Javazee. En die, door hun ontdekking dat die schepen verdwenen waren, aan de basis stonden van internationale verwikkelingen niet alleen tussen Indonesië en Nederland maar ook de Verenigde Staten, Australië en Engeland (want ook van die landen bleken schepen te zijn verdwenen)     

Tino heeft over alles “d’rom en d’ran” een flitsende voordracht gemaakt die hij ons in de bijeenkomst presenteerde en waarbij hij ons details onthulde die niet allemaal in de publiciteit zijn gekomen. We gaan ze hier niet verklappen maar raden de andere afdelingen aan om Tino uit te nodigen om ook in hun kring te vertellen over de verdwenen schepen van de Slag in de Javazee.   


Terug
17-03-2017 Categorie: 's-Gravenhage