Nieuws

Sinte Barbarba nr 1-2017 is beschikbaar.

Inhoud van dit nummer
Veel aandacht voor de situatie van de Nederlandse Krijgsmacht in het algemeen en de Vuursteun in het bijzonder. Ik wijs u op de artikelen: Toekomst van de KL, Verslag Jaardag Artillerie, met name de toespraak van de WapenOudste Artillerie en tenslotte het verslag van het Artillerie Symposium op de KMA.


Op het moment dat ik deze ‘Van de Redactie’ schrijf zijn de verkiezingen net achter de rug en kunnen we ons opmaken voor een lange(re) formatie periode. Boeiend is om te volgen hoe een mogelijke coalitie haar verantwoordelijkheid voor defensie wil gaan invullen. In deze SB verder aandacht aan het overlijden van Ted Meines en de Herdenking Tarakan.

Veel aandacht en foto’s voor de oefening Bison Drawsko 2017 en ervaringen met de Boxer. Een reactie op het artikel over de FENNEK (gaarne zien we meer van dit soort reacties en achtergrondnieuws, redactie) en aandacht voor de Oefening Purple Nectar.

Verder alle gebruikelijke artikelen en rubrieken met in de afdelingsverslagen twee bijzondere onderwerpen; ten eerste het terug vinden van de Eresabel van de Gele Rijders (Gelderlander) en ten tweede een interview met zogenaamde koude oorlog veteranen van de afdeling Oldebroek (Stentor). Kortom weer een boeiende uitgave om goed te lezen en te bewaren.


Terug
24-03-2017 Categorie: Algemeen