Nieuws

“Eén avond als cadet”

Voor de gelegenheid en de locatie werd het huidige bestuur met een aantal toekomstige collega-officieren vanuit de Cadettenwapenverenging der Artillerie “De Artillerist” (CWVA) versterkt. De Koninklijke Militaire Academie heeft dit jaar speciaal zijn deuren geopend voor het gala en bood zijn genodigden de kans gegeven om de unieke cadettentijd te herbeleven.

 

Wij mochten dit jaar ongeveer 150 genodigden ontvangen, waarbij tevens Artillerieofficieren uit zowel Duitsland als België vertegenwoordigd waren. Daarnaast mochten wij tevens dit jaar de Commandant Landstrijdkrachten, Luitenant-generaal Beulen, en zijn partner verwelkomen.

 

Nadat de genodigden onder de Henricuspoort, met aan beide zijden de Sabelwacht, werden gefotografeerd, werden zij muzikaal ontvangen door de “De Borrelnootjes”.

 

Na het ontvangst in de Grote Zaal, van origine bestempeld als de huiskamer van de cadetten, werd rond 2000uur de avond geopend door de voorzitter van de Gala Commissie 2017, Kapitein Thijs van der Linde, en de vice-voorzitter, Cadet-wachtmeester Max Hart.  

Na het openingswoord, werd de avond officieel geopend door de voorzitter van de VOA, brigadegeneraal b.d. Bart Rosengarten. Na de officiële opening werden nog enkele stichtelijke woorden door de Wapenoudste, brigadegeneraal Jeulink, gericht aan het nieuwste lid van het generaalsgilde, de brigadegeneraal Rietdijk.

 

Na deze woorden en felicitaties vond de traditionele toost op ons Wapen plaats en werd onder leiding van de zangmeester van de CWVA “De Artillerist” uit volle borst het Artillerielied ingezet.

 

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de band “Feelings”. De band zorgde al snel dat de eerste voetjes van de vloer kwamen en zij wisten met hun achtkoppige band al snel de juiste snaar te raken bij hun publiek.

Terwijl de hoofdact de genodigden in de Grote Zaal vermaakten, had men tevens de mogelijkheid om een staatsieportret te laten maken in de Indiëzaal. Onze inmiddels bekende huisfotograaf Johan Bergsma en zijn vrouw Coby van Bergsma Photography namen uitgebreid de tijd en ruimte om eenieder zo goed mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Naast het staatsieportret zijn tevens de impressiefoto’s verzorgd door Johan Bergsma. In de Pretzaal hadden de genodigden de mogelijkheid om hun geluk te beproeven. De Pretzaal was voor de gelegenheid omgetoverd tot een klassiek casino met bijbehorende roulette- en blackjacktafels. Tevens had men in deze ruimte de mogelijkheid om bij te praten met oude bekenden en nieuwe contacten te leggen.

 

 

Gedurende de avond werd de bar bemand door cadetten bestemd voor het Wapen der Artillerie. Tevens brachten zij de hapjes rond en verrichten zij hand- en spandiensten voor alle ingehuurde externen. Zij verdienen dan ook zeer groot compliment en mede door hun inspanningen was dit gala een groot succes.

 

Rond middernacht werd het officiële gedeelte van de avond afgesloten met een spectaculaire act op de binnenplaats van het Kasteel van Breda. Geheel in lijn met ons Wapen werd op een gecontroleerde manier een “vuurvoorstelling” gegeven. Deze spectaculaire show werd verzorgd door “Lights in Motion” en zij wisten het publiek op een zeer unieke en creatieve wijze te verrassen.

 

Na deze afsluitende act kreeg men de mogelijkheid om de avond geheel in stijl van de cadet in de Spijkerbar af te sluiten. Tot in de late uurtjes bleef het gezellig en uiteindelijk werd rond 0200uur het licht uit gedaan door de laatste gasten.

 

De Gala Commissie 2017 kijkt terug op zeer geslaagd gala en wij hopen u dan volgend jaar ook te mogen verwelkomen!

 

 


Terug
05-07-2017 Categorie: Algemeen