Nieuws

Bijeenkomst september Oldebroek

Na de augustusbijeenkomst in Epe was het weer fijn om op de Knobbel te zijn, ook voor Anton van Drecht die zijn rollator omhoog had weten te krijgen. Mogelijk een voorzichtig nieuw begin met CO2 vrij rollend materieel.
Hoewel we voorzichtig moeten zijn met alcohol en rijden, was er toch, gezien onze periode van verblijf aldaar, de mogelijkheid om de aangeboden drankjes van de jarigen met gepaste animo tot ons te nemen. Heren nogmaals proficiat.

Tijdens zijn excursies naar Duistland en het Verenigd Koninkrijk had Paul Lemmens toch nog of juist daardoor kans gezien zich te verdiepen in de laatste stand van zaken bij de ontwikkeling van oorlogstuig, denkend aan het gezegde: Si vis pacem para bellum, waarschijnlijk ontleend aan De Wetten van Plato, toch niet de geringste onder ons wijsgeren!.

We zullen de presentatie hier niet in extenso weergeven, immers de echte liefhebbers hebben die al tot zich genomen, maar de headlines wel even vermelden.
Paul hield een boeiende presentatie over Geluidsystemen met name: Microflown; de ACROSS, die in vijandelijk gebied vliegt; de Multi Mission Radar; de Excalibur; en tenslotte ook nog enkele Algemene ontwikkelingen zoals de Navigation warefare, close battle, verplaatsen van vuurmonden en de grotere nauwkeurigheid.

Ook de leden die slimme vragen stelden werden op hun wenken bediend. Kortom de oudgedienden zijn weer bij. De enige ongerustheid zie overbleef waren de politieke ontwikkelingen zowel nationaal (budget) en internationaal (Noord Korea, China, Rusland, Turkije, VS en vele andere landen).

 

 

Tijdens een smakelijk diner, verzorgd door Norman Bender en zijn brigade, werd een aantal gedachten nog op de vierkante meter uitgewerkt.

 


Terug
30-09-2017 Categorie: Oldebroek