Nieuws

Staatssecretaris bezoekt Barbaraviering in Den Haag.

De legende van Sinte Barbara wordt voor het eerst beschreven ergens midden de 13e eeuw. Barbara’s vader, een heiden, ging regelmatig weg voor handel. Tijdens zijn afwezigheid liet Barbara zich bekeren tot het Christendom. Dit maakte haar vader woest en sloot haar op. Zij liet door arbeiders drie ramen in haar onderkomen bouwen, ter ere van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Hierdoor besloot de vader van Barbara haar te onthoofden.

Vervolgens werd de vader van Barbara getroffen door bliksem en overleed zelf. Hier zit het bruggetje met de artillerie, met precisievuur vijanden uitschakelen.

In verband met Sinterklaas(avond) werd er in Den Haag gekozen om Barbara te vieren op 6 december. De Wapenoudste van de artillerie, Generaal Jeulink, heette iedereen welkom en ging kort in op de geschiedenis van Barbara. Aansluitend werd het artillerielied gezongen en een borrel Barbarabitter gedronken.

Afsluitend werd er een quiz gehouden. De winnaar, Majoor Haasnoot, kreeg uit handen van staatssecretaris Barbara Visser een miniatuur van een houwitser uitgereikt.

 


Terug
07-12-2017 Categorie: Algemeen