Nieuws

In memoriam Peter Siebelink

Peter is vele jaren bestuurslid van de VOA afdeling Noord geweest, in de hoedanigheid van penningmeester, welke functie hij steeds nauwgezet en naar volle tevredenheid heeft vervuld. Bas Brussaard was voorzitter, ik was secretaris. Peter en ik waren soms tot vermaak van de aanwezigen als verbale sparringpartners een vast nummer op de goedbezochte tweemaandelijkse bijeenkomsten in Baulig in Groningen, later in Het Boschhuis tegenover het Sterrebos. Een aparte afdeling Friesland bestond toen nog niet. Af en toe schreven wij een bijeenkomst uit halverwege Leeuwarden. Daar verschenen dan een handvol Groningers en enkele Friezen. Die zijn nu afgescheiden.

Hij woonde met Gré in Veendam, zij kregen een dochter, Petra. Wij hebben geen van beiden ooit gezien. Peter was een vrij lange, tamelijk magere man met kort haar, altijd goedgeluimd, altijd in het pak, type Wilson and Glenny.  Hij had sociale geografie gestudeerd en werkte op het Instituut voor Bodemvruchtbaarheid in Haren dat inmiddels is gesloopt. Briefjes ondertekende hij met P.S. Hij was een stugge roker, wat zijn uitwerking had op de kleur van zijn stem en tevens van zijn snor en door zijn bijnaam Piet Snor viel alles op zijn plaats. Op dit terrein is een wijkje met riante vrijstaande woningen verrezen. Gré is al vrij lang geleden overleden.

Zo wonderlijk, ooit kreeg ik zijn email adres van Arend Stenvert, destijds ook een trouwe bezoeker en ik was vast van plan hem in Apeldoorn te bezoeken, of tenminste te schrijven en toen ik eergisteren 7/1 langs dat wijkje reed nam mijn voornemen vastere vorm aan.

Het hoeft dus niet meer, dat gaat wel vaker als mensen uit beeld zijn geraakt, mensen waar je een goede herinnering aan hebt en die je nog wel eens zou willen ontmoeten. Maar het komt er niet meer van om diverse redenen, op onze leeftijd vaak omdat wij niet zo fit meer zijn en tegen de reis opzien. Een beetje triest is het wel. Stel niet uit tot morgen, hetgeen gij vandaag nog kunt doen.

Wij denken met genegenheid aan hem.

 

Jitze Noorman


Terug
15-01-2018 Categorie: Noord