Nieuws

Wijziging Personal Branding 2018

 

 

Tijd

Programma

09:00 - 09:30

Inloop (Korpszaal). Laat direct een profiel foto maken!

09:30 - 10:00

Welkom & Inleiding (Korpszaal)

10:10 - 13:00

Workshop deel I (BUITEN):Integraal verantwoordelijk zijn als leidinggevende,

wisselprogramma door Otto van Wiggen en Paul Schmidt

13:10 - 13:40

Lunch in buffetvorm

13.45 – 14.00

Intro Workshop deel II (BINNEN) door Otto van Wiggen 

14:00 - 16:00

Workshop deel II: Operationele casus door een collega van Korpscommandotroepen met als gespreksleider Otto van Wiggen

16:00 - 17:00

Afronding : “Wat neem je mee?” door Otto van Wiggen & Paul Schmidt

17:00 - 18:00

Bedankjes en een Borrel.

18:00 - 19:00

Buffet (deelname na aanmelding & betaling van 15,- euro


Wat bieden we dit jaar?

Workshop: Integraal verantwoordelijk zijn als leidinggevende

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Het zijn vragen die je jezelf moet blijven stellen gedurende je carrière. Wat zijn je sterke kanten en waar liggen je talenten? Vaak zijn dit ook de aspecten waar je goed in bent en die je verder wilt uitbuiten.Het gros van de VOA-leden is officier en ooit in dienst gekomen om een leidinggevende functie te gaan vervullen. Operationeel of niet-operationeel, het aansturen van mensen komt in essentie op hetzelfde neer. Hoe breng je een aan jou gegeven opdracht tot een goed eind? Hoe weet je jouw mensen zo te inspireren dat ze deel uit willen maken van jouw team en jou willen volgen in de door jou aangegeven richting?
Militaire opdrachten brengen door de omgeving waarin ze moeten worden uitgevoerd risico’s met zich mee. Het halen van de opdracht staat soms op gespannen voet met de risico’s die eraan zijn verbonden. Het brengt soms zelfs ethische dilemma’s met zich mee. Een leidinggevende is namelijk integraal verantwoordelijk voor het halen van de opdracht, onder gelijktijdige inachtneming van de ethische beginselen en een afweging van de risico’s.  Het thema van PB2018 is dan ook integraal verantwoordelijk zijn als leidinggevende. Paul Schmidt en Bgen bd Otto van Wiggen laten jullie aan den lijve ervaren hoe deze verantwoordelijkheid aanvoelt bij het uitvoeren van risicovolle opdrachten. Daarbij staan ze stil bij de cruciale rol die vertrouwen in elkaar, jezelf en je collega’s heeft bij een succesvol team. In het tweede deel zal een collega van het Korps Commando aan de hand van een operationele casus zijn ervaringen delen waarna Otto van Wiggen en Paul Schmidt de “wat neem je mee?” bespreken.

Detail info:
Aanmelden        : GESLOTEN
Bevestiging        :Na aanmelding ontvang je deze incl verdere info
Kosten              :Deelname is voor VOA leden 10,- euro en niet leden 15,- euro
Betaling             :De bijdrage van 10,- of 15,- euro gaarne overmaken op IBAN NL 91 ASNB 0856 1054 22  t.n.v. VOA Afd Gunners ovv PB 2018. Indien u heeft aangegeven om ook gebruik te maken van het buffet dan een totaal bedrag van 25,- of 30,- euro storten.
Deelname         :Maximaal 40 pers (vol=vol)
Waar                :Op de Legerplaats bij Oldebroek (Artillerie Museum)
Adres               :Eperweg 149, 8084 HE ’t Harde
Wanneer          :1 november 2018
Tijd                 : 09:00 - 18:00
Kleding            : Burger. Goed schoeisel en (regen) kleding ivm weersomstandigheden en het uitvoeren van (buiten)groepsopdrachten.
Kledingtips foto : Zie verderop in dit programma overzicht.
Profielfoto       : Johan Bergsma maakt een profielfoto, deze ontvang je digitaal.
Afsluitend buffet : Op eigen kosten (15,- euro) via aanmelding.

Wil je de voorbereidingen volgen of achteraf aangeven hoe je bijeenkomst hebt ervaren? Ga naar Facebook via deze link: PERSONAL BRANDING 2018
 
Heb je andere vragen? Mail naar: personalbrandinginfo@gmail.com
Of……Bel of app: kelvin de Richemont (06 174 218 15)


We kijken uit naar je komst!!
Het organisatie team,

 

Kelvin de Richemont, Julia Baas, Harry Deloo,

 

WORKSHOP : Integraal verantwoordelijk zijn als leidinggevende

 

 

 

 

 Otto van Wiggen & Paul Schmidt

 

 

Contact: 06 203 283 42  

Website: http://missioncommand.nl/
otto@missioncommand.nl
paul@missioncommand.nl

 

Korte intro:
In de ochtend neem je deel aan twee ervaringsleeroefeningen. Onder leiding van Otto van Wiggen voer je een opdracht uit waarbij jouw afwegingen als leider centraal staan. Afwegingen waarbij lef tonen en de opdracht uitvoeren een rol spelen maar ook risicoafweging, verantwoordelijkheid pakken en ethiek een rol spelen. Welke keuzes ga je op basis van welke overtuigingen en weke argumentatie maken? Onder leiding van Paul Schmidt ga je aan den lijve ervaren wat het is om wel of geen vertrouwen te hebben. Daarnaast zoemen we in op het belang van vertrouwen in teams en de rol van jou als leider daarin. Ook jouw eigen vertrouwenswaardigheid komt ter sprake.

Bio Otto van Wiggen: ‘Niemand is belangrijker dan het team‘
In de bijna 40 jaar dat Otto van Wiggen binnen de Koninklijke Landmacht heeft gediend, heeft hij een donkergroene reputatie opgebouwd van operationeel vakman en inspirerend leider. Hij was onder andere commandant van het Korps Commandotroepen, 11 Luchtmobiele Brigade en het Opleidings-en Trainings Commando van de Landmacht.
Door de jaren heen heeft hij het belang van goed leiderschap gezien en ervaren. In zijn boek ‘Niemand is belangrijker dan het team‘ beschrijft hij zijn visie op leiderschap. Otto is ervan overtuigd dat Mission Command de meest effectieve leiderschapsstijl is in een turbulente en snel veranderende omgeving. Hij traint, coacht en begeleidt leidinggevenden en hun teams in het bedrijfsleven om deze stijl van werken door te voeren.

Bio Paul Schmidt: ‘teambouwer, verbinder en motivator’
Na zijn KMA-opleiding vervulde Paul Schmidt binnen de Landmacht diverse leidinggevende functies op operationeel en stafniveau. Hij had een grote passie voor parachutespringen. Als semi-prof en lid van het Nationaal Team Parachutespringen behaalde hij 10 nationale titels en vele internationale prijzen. Daarna trainde hij de nationale jeugdselectie. Het trainen en coachen gaf zoveel voldoening dat Paul de Landmacht verliet en trainer/coach voor het bedrijfsleven werd.
Daarnaast deed Paul de afgelopen 25 jaar ervaring op als commercieel directeur, algemeen (interim-) directeur, projectleider en commissaris. In 2003 rondde hij zijn MBA-opleiding af.
Als trainer/coach legt Paul zich vooral toe op leiderschap, gedragsverandering en sales. Hij was betrokken bij vele verandertrajecten, onder andere bij Martinair Holland, Interpolis en Rabobank. Jarenlang was hij vaste columnist voor het vakmagazine ‘SalesManagement’ en hij is auteur van het boek ‘De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener’. Verder schrijft hij op diverse blogs. Vooral gedragsverandering heeft zijn passie. Paul is een bevlogen teambouwer, verbinder en motivator van mensen, en een ervaren trainer en coach op communicatieskills, leiderschapskills en gedragsverandering

WORKSHOP : Een operationele casus

 Korte intro:

In de middag maken we door middel van een operationele militair case de integrale verantwoordelijkheid van een leidinggevende tastbaar. Een case die ons laat ervaren wat het inhoudt om een balans te vinden tussen het halen van de opdracht en de risico’s die daaraan verbonden zijn. 

 

Johan Bergsma Fotografie

Tot juli 2015 was Johan werkzaam als officier infanterie bij de Koninklijke Landmacht. Na zijn FLO kon hij fulltime aan de slag met zijn in 2012 opgericht fotografiebedrijf Bergsma-Photography.
 
Naast fotografie heeft Johan een uniek project ‘RESPECT’ afgerond.  In dit project portretteert hij Ca 50 gewonde militairen met elk een uniek verhaal.
Meer informatie over ‘RESPECT’ lees je op: https://johanbergsma.wordpress.com/


Kleding & visagie

Op een goede profielfoto is niet alleen je gezicht, maar ook een stukje van je kleding te zien. Dat kleine stukje kleding kan een groot verschil maken in uitstraling. Een paar tips die je helpen om online een goede eerste indruk te maken:

* Kies kleding die aansluit bij je doelgroep. Door je kledingkeuze pas je binnen de groep en mensen vinden andere mensen die zich ongeveer hetzelfde kleden betrouwbaarder.
* Kies voor kleding die kwaliteit uitstraalt. Kwaliteit in kleding koppelen we 1-op-1 aan kwaliteit in werk.
* Gladde stoffen, rechte lijnen en opstaande kragen geven je een krachtige en zakelijke uitstraling.
* In donkere kleuren kom je formeler over dan in lichte kleuren.
* Kies voor kleurcontrast in je kleding, door bijvoorbeeld een donker jasje met een licht overhemd te dragen. Dit maakt je zichtbaarder en je komt krachtiger over. Kijk zelf maar eens in je timeline op LinkedIn welke profielfoto’s er het meeste uitspringen. Dat zijn de foto’s waarop iemand een donker jasje met een wit overhemd draagt.
* Kijk goed welke kleuren wel en niet voor jou werken. Kijk bij daglicht voor de spiegel met welke kleuren je ogen oplichten en de teint in je gezicht mooi egaal wordt.
* Vermijd zwarte kleding op je profielfoto. Zwart staat maar weinig mensen écht mooi. Bovendien maakt het je uitstraling harder en afstandelijker.
* Pas op met drukke prints. Deze leiden de aandacht teveel af van je gezicht.
* Zorg voor een open uitstraling.
         

Sieraden

Beperk sieraden zoveel mogelijk tot een minimum. Grote oorringen of een in het oogspringende ketting vallen teveel op, waardoor de aandacht van je ogen wordt afgeleid. In het geval van sieraden voor een profielfoto geldt: less is more. 

Make-up

Je communiceert met je ogen en je mond. Zorg daarom als vrouw voor een mooie dagmake-up, die je ogen en mond accentueert. Maak je ogen niet te zwart omlijnd. Dit verkleint je ogen en maakt onnodig hard. Kies liever voor een kleur die dichtbij je oogkleur ligt of voor je oogversterkende kleur. Je oogversterkende kleur laat jouw ogen er extra uitspringen. Heb je groene ogen, dan doen paarse eye-liner en oogschaduw het goed. Bruine ogen krijgen extra aandacht met donkerblauwe oogmake-up. Wil je graag weten wat jouw oogversterkende kleur is? Laat dan eens een kleuranalyse doen.
Kies voor een kleur lipstick die dicht bij de eigen kleur van je lippen ligt. Het wordt anders al snel te schreeuwerig. Zorg dat je goede mascara gebruikt, waarbij je wimpers niet aan elkaar plakken.

Foundation zorgt voor een egale teint van je huid. Let er wel op dat je je gezicht niet ‘dicht plamuurt’. Dit ziet er erg onnatuurlijk uit en geeft je bovendien een maskereffect. Niet doen dus. Controleer of je foundation géén SPF bevat. SPF in combinatie met flitslicht zorgt ervoor dat je erg bleek wordt en dat de foto’s minder mooi worden.

Haar

Draag je haar zoals je het ook zou dragen naar een belangrijke afspraak. Het is wel de bedoeling dat je er op de foto’s uitziet zoals je bent. Mannen, zorg dat je netjes geschoren bent of dat je baard netjes getrimd is.

Lach

Qua expressie zoeken mensen vriendelijkheid en zelfvertrouwen in een profielfoto. Een vriendelijke uitstraling komt door de houding van je mond (lach!) en zelfvertrouwen door de blik in je ogen. Het is de kunst om er betrouwbaar uit te zien en de aandacht van de kijker vast te houden. Een goede fotograaf let niet alleen op een goede compositie en de juiste belichting. Hij zorgt er ook voor dat je persoonlijkheid wordt weerspiegeld in je profielfoto. Laat zien wie je bent!.

 

 

 


Terug
25-10-2018 Categorie: Algemeen