Nieuws

Bijeenkomst Zuid-West op 31 mei j.l.

Op het terras in de middag/avondzon was het prettig toeven en omdat de groep relatief klein was kon iedereen elkaar zien en bepraten. Dat werd nog beter toen voorzitter Ben Mooren ons voorging naar de Prinsenkamer, waar de grote vierkant opgestelde tafel heel gezellig bleek en prima geschikt om onderling nieuwtjes en ervaringen te delen. Zo hoorden we over de recente vaarvakantie van Herman en Wies. Tijdens het varen in de buurt van Nijmegen werd Herman plots onwel. Na een kordaat optreden van Wies en een schip van Rijkswaterstaat kon hij snel en medisch adequaat worden behandeld. En een RWS-schipper voer hun boot naar een mooie steiger in Nijmegen. Een heldenrol was bij dit alles ook weggelegd voor de kleinzoon van 13 die hun boot aanvankelijk een tijdlang op koers hield! Na de medische behandeling kon de vakantie worden voortgezet en is Herman er weer beter aan toe als tevoren!

Ook Ed had het over varen en zeilen, want hij wilde met zijn laatste Bavaria-aanwinst vanuit de jachthaven Dintelmond nu toch wel eens een rondje ‘buitenom’ gaan zeilen. Tijdens de eerste testvaart op het Volkerak ging er al veel goed, maar nu dienen nog enkele navigatie-zaken te worden hersteld/besteld. Afspraken werden gemaakt, meer daarover mogelijk in het volgende verslag.

Het diner dat de Fazanterie ons voorschotelde was heerlijk, van de asperge-soep t/m de coupe ijs met aardbeien! Bij de afsluiting dankte voorzitter Ben alle aanwezigen voor de gezellige en geanimeerde bijeenkomst. En daarna vertrok ieder langzaamaan in de invallende duisternis tevreden richting huis        

 

De volgende ZW-aktiviteit wordt op woensdag 20 juni 2018 een excursie naar het ‘Zeeuwse’. Op het programma staan een bezoek aan het museum Nieuwdorp, een lunch in Ouwerkerk en daarna gaan we naar het Watersnoodmuseum.

 

Ton Kolsteren


Terug
04-06-2018 Categorie: Algemeen