Nieuws

BIJEENKOMST oktober en november 2018

Immers de belangstelling blijft, niet alleen voor elkaar maar ook voor de techniek, niet alleen van de artillerie maar ook voor andere wapens, immers hoe vervelend oorlog voeren ook is, je doet het samen.

Dit samen doen, wordt onder andere mede voorbereid door de Commissie van Proefneming in de LBO. We werden in twee groepen verdeeld om alles wat geheim is heel goed te kunnen zien. De bedoeling was om er verder niet over te praten en geen foto’s te maken. Vandaar! Het was heel interessant, we zijn weer bij en de vijand mag van niets weten.

 

In november vertelde de heer Jacques Bartels, mede namens zijn medeauteur Maurice Göttgens van het boek: Met het vizier op het oosten, over de wederwaardigheden van 102 Verkenningsbataljon, ooit het grootste bataljon van de Koninklijke Landmacht. Het bataljon heeft niet alleen in Nederland geacteerd maar ook in La Courtine en uiteraard Hohne. En ……… zoals huzaren natuurlijk zijn: ook ontberingen wisten zij op zo’n bewonderenswaardige manier te boven te komen dat er die middag nauwelijks tijd over was voor een huzarengrap. 

Onderdelen die aan de orde kwamen, waren onder andere: Verdedigingsconcepten van de NAVO, het harde bestaan en zwaar handwerk, de lichte brigade, commandogroepcompagnieën, enz.

Er was zelfs gelegenheid om het boek te kopen.

De gehele lezing paste mooi tussen de goede voorbereiding van onze commissaris evenementen Nico Verweij en het dankwoord van onze voorzitter Piet Winckelmolen.

Het geheel werd afgesloten met een smaakvolle wildmaaltijd waarvoor we de Oostvaarders plassen niet nodig hadden. Uiteindelijk was het de aanwezigheid van onze dames die het geheel echt compleet maakte.


Terug
14-11-2018 Categorie: Oldebroek