Nieuws

2de AANKONDIGING VOA MEETS PARLIAMENT

Bezoek van de VOA aan de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Na de ALV en de lunch op het Plein Kalvermarkt Complex (PKC), de locatie van de Bestuursstaf van het Ministerie van Defensie, gaan we naar De Tweede Kamer.

De gebouwen van de Eerste en Tweede Kamer aan het Binnenhof in Den Haag staan een grootschalige renovatie te wachten. Het Binnenhof wordt vanaf 2020 tot 2026 in één keer gerenoveerd. Het is daarom de laatste kans om nog voor de renovatie ons politieke regeringscentrum te bezoeken.

Het zeer interessante middagprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Een carrousel met drie onderdelen onder begeleiding van drie (Tweede Kamer) leden van de Vaste Commissie voor Defensie:

  • Het bezoek aan de grote vergaderzaal en aan de plenaire vergadering van de Tweede Kamer.
  • De rondleiding door de (oude) Kamergebouwen.
  • De informatiefilm over de parlementaire democratie, gezeten in de oorspronkelijk Tweede Kamer bankjes.

2. Aansluitend op dit programmaonderdeel staat exclusief voor de VOA de “Oude Zaal” ter beschikking, de zaal waar tot 1992 de Tweede Kamer vergaderde (bekijk de Oude Zaal op Google Streetview),met een presentatie/ discussie met leden van verschillende politieke fracties van de Vaste Commissie voor Defensie, waaronder ons lid van de VOA, de kapitein der Rijdende Artillerie b.d. Hanke Bruins Slot.

3. Aansluitend het optreden van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW) op Het Plein voor het Ministerie van Defensie.

4. Aansluitend de groepsfoto op het bordes van Plein 4, het Ministerie van Defensie. Dit is het “ultieme bewijs” van deelname aan deze interessante dag.

5. Tenslotte het aperitief en het diner, verzorgd door één van de beste Paresto- organisaties binnen Defensie op het PKC.

Het Hoofdbestuur van de VOA en de afdeling Den Haag hopen velen van u op

26 juni 2019(gew. datum!)

 te ontmoeten in Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht

 

De Commissie van Voorbereiding ALV 2019


Terug
12-12-2018 Categorie: 's-Gravenhage