Nieuws

If you don’t know what you’re doing, at least look good doing it.'

Officieren van bereden wapens worden weleens uitgenodigd voor evenementen waarbij in de uitnodiging staat; 'AT/GLT, bottines met hakbalsporen gewenst'. Tijdens het afgelopen Koningsbal van het OOCL sprak ik wat collega’s die op zoek waren naar bottines. Wanneer u complete bottines met hakbalsporen wilt kopen moet u rekenen op een kostenplaatje van meer dan honderd euro. Na een zoektocht op het internet door de Kapitein Thijs van der Linde is er nu een goedkoper alternatief. Deze zal ik hieronder kort uitleggen.

En met het VOA gala (u komt toch ook?) voor de deur is het een mooi moment om deze tip met u te delen via dit medium. N.a.v. onze zoektocht kwamen we in contact met Mevr. Agnes Stiens van Ruitershop Agnes. Zij biedt Jodhpurs, wat wij bottines noemen, van het merk Horka aan voor vijftig euro. De website van haar winkel is http://ruitershopagnes.nl/ maar zij is ook erg actief op Marktplaats.nl. Vervolgens kunt u bij grotere sportzaken, zoals de Decathlon waar ze 6,95 euro kosten, losse hakbalsporen kopen en deze bevestigen aan de schoenen. Dan zijn er twee opties om ze te bevestigen en deze twee opties ziet u terug op de foto’s bij dit artikel.

Optie één is om het bij de schoenmaker te laten doen. Niet alle schoenmakers doen dit maar dat is een kwestie van vragen. Het voordeel hiervan is dat de schoen er mooier uitziet, maar de hakbalspoor steekt verder uit.

Optie twee is het bevestigen middels de gespen die bij de hakbalsporen zitten. Het voordeel hiervan is dat de sporen niet uitsteken, het scheelt kosten bij de schoenmaker en u kan ze naderhand er weer afhalen zonder dat de hak beschadigd is. Nadeel is dat de schoen er minder mooi uitziet. Echter, een goed uitgemeten AT-broek zou op de hak moeten vallen en dan is de gesp niet zichtbaar.

De bestelling wordt verzonden via PostNL wat 6,95 euro porto onder de 10 kilo kost. Het loont dus om de schoenen samen met meerdere collega's te bestellen. Wellicht tot ziens op het VOA Gala aanstaande 11 juli!

Bron: J.P.E. van den Berg

Terug
04-06-2015 Categorie: Algemeen