Nieuws

Excursie Zuid-West op 15 september j.l

Voorzitter Ben Mooren heette ons welkom en vertelde dat 5 deelnemers hadden gekozen voor een ‘veteranenvertelling’ in de ochtend en de overige 4 konden direkt al op verkenning in de immense hal met zo’n 150 voer-, vaar- en vliegtuigen uit de 2e wereldoorlog. Dat klopte niet helemaal, want er stond ook materieel uit WO I en uit de periode na WO II. Het was een overweldigende verzameling: van pistolen tot een gigantisch amfibievoertuig en een bommenwerper B25 Mitchell. Alleen jammer dat alles door elkaar stond, zonder enige rangschikking qua periode, land of soort materieel. Wat dat betreft kan dit museum veel leren van het Militair Museum in Soesterberg.

Desondanks hebben we genoten van deze expositie en kunnen we iedereen een bezoek aanraden. Speciaal vonden we de puntgave 8-inch houwitser M115 getrokken, met Highspeed, geleend van het Artilleriemuseum. Zie  bijgaande foto met Ben Mooren en Ad Schouten naast dit stuk. De groep bij de veteranenvertelling was ook zeer te spreken over het verhaal van KLu-veteraan Jan Zijlstra.

Even na 12.00 uur genoot ieder in het museumcafé van de zelf bestelde lunch, waarbij nog vele militaire anekdotes werden verteld. Na de lunch kon ieder de expositie verder gaan bekijken, met als afsluiting om 15.00 uur een ‘nazit’ in het café. 

 

De deelnemers vonden deze excursie zeer geslaagd en hopen dat het bestuur volgend jaar weer 1-2 excursies programmeert.

De volgende ‘gewone’ bijeenkomst van Zuid-West is op 6 oktober a.s. in De Fazanterie in Ulvenhout; op het programma een lezing van Bgen ir Hans Folmer, commandant Defensie Cyber Commando.     

 

 

Ton Kolsteren

 Terug
17-09-2016 Categorie: Zuid-West