Nieuws

Bijeenkomst Oldebroek oktober 2016

Na dit warme welkom konden we luisteren naar een uiteenzetting van de heer Noorlander, technisch en commercieel directeur van een bedrijf dat bekend staat om of als:

 

- een degelijk en onafhankelijk familiebedrijf met wereldwijd (Polen, India, Japan) 350 medewerkers en een omzet van € 80 miljoen;

- internationaal georiënteerd;- doelstellingen op lange termijn; - een brede productielijn; - gedrevenheid door innovatie en klantgerichtheid; - geweldig op het gebied van defensieprojecten; - integrale logistieke ondersteuning.

 

Van Halteren is leidend in de Nederlandse defensie-industrie: PzH2000, CV 9035, BVS10, Bushmaster. Is wereldleider op het gebied van Artillery Howitzer Crew Trainers. 

Verder is het betrokken bij: MORSIM, M101/C3 en PRINCE. We kregen een overzicht te zien van het begin in 1969 toen het landbouwmachines produceerde en hoe het bedrijf langzamerhand grote zaken deed in materiaal voor de defensies van een aantal landen. Vanaf 2005 is het bedrijf een wereldspeler op het gebied van wielen voor rupsbanden en wereldleider van simulatieapparatuur voor houwitzers. Na het beantwoorden van vragen en het reageren op opmerkingen uit een deskundig publiek, werd dit gedeelte afgesloten met het aanbieden van echte metalen Van Halteren balpennen die gretig werden ontvangen. Hierna vond een boeiende excursie plaats in het geweldige gebouwencomplex waar het meeste materiaal waarover was verteld in verschillende staten van ontwikkeling of reparatie aanwezig waren. Omdat, uiteraard, een aantal objecten onder militaire geheimhouding viel, mocht schrijver maar beperkt fotograferen hetgeen alleszins begrijpelijk is. Gesterkt door de alom metalen aanwezigheid togen we hierna, achter onze leider aan, naar Restaurant Mandemaaker waar gerant sommelier Annegeet Koster ons een heerlijke maaltijd voorschotelde. Enkele uren later dan anders vertrokken we, in de laatste maanden geheel

theoretisch en praktisch op de hoogte gebracht van de moderniteiten bij defensie, huiswaarts met de wetenschap dat we nu: grof voor de hoogte, grof voor de breedte, dwarsluchtbel, enz. definitief in de motballen kunnen begraven.


Terug
16-10-2016 Categorie: Oldebroek