Nieuws

Rouwbeklag generaal Ted Meines

In overleg met de familie is besloten om veteranen en belangstellenden de gelegenheid te geven om op dinsdag 3 januari 2017 afscheid te nemen van generaal Meines tijdens een openbaar rouwbeklag van 14.30 tot 19.30 uur op de Legerplaats bij Oldebroek (ook wel het Artillerie Schietkamp, “de Knobbel” genoemd), Eperweg 141 in ’t Harde, waarbij het stoffelijk overschot zal worden opgebaard in het Wachtmeester Kruithof Paviljoen.

Zoals aangegeven zal er tijdens dit rouwbeklag een dodenwacht door veteranen worden verzorgd. De dodenwacht bestaat uit 4 man, die afwisselend 15/20 minuten de wacht houden bij de baar en daarna vervolgens worden afgelost. Het ligt in de bedoeling dit ceremonieel met 5/6 ploegen van 4 man uit te gaan voeren.

Omstreeks 14.00 uur wordt generaal Meines met militair ceremonieel overgebracht naar het Wachtmeester Kruithof Paviljoen, waarbij een delegatie van 150 veteranen van veteranenorganisaties en 50 militairen in werkelijke dienst het erecouloir vormen.

Beide groepen veteranen worden geacht dinsdagmorgen 3 januari 2017 aanwezig te zijn (uiterlijk 11.00 uur bij het Artillerie Schietkamp - “de Knobbel” - in het Wachtmeester Kruithof Paviljoen) in verband met vooroefenen. Voor voeding is gezorgd, voor deze reis gebruikte treinkaartjes worden vervangen en reiskosten worden vergoed.

Opgave voor erecouloir en dodenwacht kan bij  ftdurstbritt@kpnmail.nl

U wordt verzocht uiterlijk donderdag 29 dec a.s. uiterlijk om 11.00 te reageren


Terug
27-12-2016 Categorie: Algemeen