Nieuwe batterijopper-wachtmeester voor 13 Luchtverdedigings-batterij ‘Ypenburg’

Nieuwe batterijopperwachtmeester voor 13 Luchtverdedigingsbatterij ‘Ypenburg’ </p><br /> <p>

Op 1 oktober heeft de (toen nog) opperwachtmeester Erwin Kleijburg de functie van batterijopperwachtmeester overgedragen aan zijn rangenoot Bert Weideveld. Commandant 13 Luchtverdedigingsbatterij ‘Ypenburg’ Majoor Wesley Dijkshoorn benadrukte in zijn toespraak het belang van de batterijopperwachtmeester voor de eenheid. De batterijopperwachtmeester is de verbindende factor tussen de commandant, de staf, de ondercommandanten en de werkvloer, hij houdt toezicht op de normen en waarden en bewaakt het domein van de onderofficier en de tradities van de eenheid.

In zijn toespraak bedankte Majoor Dijkshoorn opperwachtmeester Kleijburg voor zijn tomeloze inzet en gaf de opperwachtmeester het woord om terug te kijken op zijn periode bij de batterij. In zijn toespraak wenste Kleijburg zijn opvolger Weideveld veel succes in zijn nieuwe functie en bedankte zijn collega’s met de woorden ‘Naast Moed, Toewijding, Veerkracht heeft vooral jullie steun mij geholpen in het uitvoeren van deze mooie functie. Dank jullie wel.’ Na de toespraak werd de stok van de batterijopperwachtmeester, en daarmee zijn functie, volgens traditie overgedragen.

De aantredend batterijopperwachtmeester Weideveld gaf bij zijn toespraak aan dat zijn deur voor iedereen openstaat en er samen met al het andere personeel van de batterij een mooie tijd van wil maken.

Aan het einde van de ceremonie is Erwin Kleijburg door Commandant 13 Luchtverdedigingsbatterij ‘Ypenburg’ bevorderd tot adjudant. Die rang is verbonden aan zijn nieuwe functie als opleider niveau IV & Advance bij het Opleidings- en Trainingscentrum Grondgebonden Lucht- & Raketverdediging.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB