Prinsjesdag 2022 en de Saluut Batterij

Dinsdag 13 september , De Derde Dinsdag, na twee jaar van afwezigheid vanwege ‘corona’ is het weer zover. Wij, de Haagse afdeling, kunnen weer als vanouds op het Malieveld, aan de koffie, de poffertjes en een droge sherry. Dank aan Dick S., net met pensioen, die de versnaperingen afrekent alvorens wij naar de ‘Koekamp’ lopen, waar ‘onze eigen’ saluutbatterij al in stelling staat.

Piet, Boni, Bram, Martin, Nico en Kees

Veel leden, zelfs met dame, hebben gevolg gegeven aan de oproep van secretaris Martin om onze Rijers in actie te zien. Voorzitter Kees meldt de afdeling Den Haag gewoontegetrouw bij de Korpscommandant KRA lkol J. van der Veer.

De vele toeschouwers genieten geïnteresseerd, al dan niet met enige vakkennis maar in ieder geval met volle teugen van het optreden van de batterij.

De uitwerking van de ‘koninklijke vuuraanvraag’ is doelgericht, efficiënt en stijlvol. Maar ook nieuw, zo blijkt .

Nieuw is dat niet in de Ridderzaal maar in de Koninklijke Schouwburg de Koning de Troonrede uitspreekt. Nieuw is ook dat de saluutbatterij het afgeven van minuutschoten in de periode van het vertrek tot aan de terugkomst bij het paleis Noordeinde enige tijd onderbreekt, waarom ?

Ferry, Marjan, Martin, cdt KRA, Dick, Kees, Hans en Tineke.

Doelgerichtheid, omdat de Schouwburg op zo’n korte schootsafstand ligt en het geluid de Koning overduidelijk overstemt bij uitspreken van de Troonrede….. en ook de toehoorders mede daardoor wellicht de essentiële nuances missen. Efficiency, omdat er tevens munitie wordt bespaard voor het uitwerkingsvuur 2023. Stijlvol, is en blijft het optreden van de mannen en vrouwen van onze Saluutbatterij. Hulde !

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB