REÜNIE ORKEST ARTILLERIE TROMPETTERKORPS

TERUGBLIK OP OPTREDENS

 

ARTILLERIEJAARCONCERT 2019

JAARCONCERT ROA

(Reünie Orkest Artillerie): EEN SURPRISE!

Cees Brugman (koor/orkestdirigent, recensent drie dagbladen, arrangeur en examinator HAFABRA examens) gaf de volgende reactie:

Het ROA presenteerde tijdens zijn jaarconcert 2019 op 13 april in ‘’t Podium’’ Renswoude een veelzijdig repertoire, waaronder ook vertolkingen van enkele befaamde marsen. En dit alles onder de titel ’ROA ON FREEDOM TOUR’’. Het omvangrijke orkest, waarvan de leden in diverse woonplaatsen woonachtig zijn, verzorgt optredens tijdens militaire en civiele evenementen in Nederland en buitenland. Zo zal het ROA van 14 tot 16 juni optredens verzorgen in Luxemburg. Het bereikte niveau is de verdienste van dirigent Harmen Klaver die de muzikanten weet te motiveren en inspireren met als resultaat een evenwichtige klankbalans hoewel er nog enkele vacatures zijn bij de bugelgroep. Muzikale hoogtepunten tijdens het jaarconcert waren onder meer de ‘’Free World Fantasy’’ van Jacob de Haan en het lyrische ‘’Concierto d’ Aranjuez ‘’’ van Joaquin Rodrigo met als solist Lourens den Hollander ( bugel), een arrangement van de beroemde song ‘’You raise me up’’ en de fijnzinnige compositie ‘Remembrance Day’ eveneens van Jacob de Haan met in de hoofdrol muzikant Nico van Oudheusen, die naast de bugel ook uitnemend het orgel bij dit werk bespeelde. Vanzelfsprekend ook een fraaie weergave van enkele onvergankelijke marsen zoals ‘’Army of the Nile’, ‘’The Standard of St.George en ‘’Arromanches’’. Uiteraard mocht bij de finale niet ontbreken de energieke ‘’Artilleriemars’’ in een arrangement van Geert Flik. Verrassend was ook het vocale element waarbij de muzikanten zich even transformeerden tot een koor. Een apart intermezzo was zeker een bewerking van de populaire Italiaanse song ‘’ Softly as I leave you’’ met als solisten het euphoniumduo Leen Muit en Hans van Dongen’’. Delicaat klonk het gevoelvolle ‘’Áve Maria’’ van Caccini, door ondergetekende bewerkt voor harmonieorkest , en sprankelend de compositie ‘Champions Fanfare’’, eveneens van ondergetekende. Terecht beloonde het publiek dirigent, orkest, evenals de kundige presentatrice Astrid Bonemeijer, met een staande ovatie.

NATIONALE HERDENKING IN DOORN

 

Op zaterdag 4 mei 2019 werd in Doorn bij “De Basis” (voorheen BNMO Centrum) een bezinningsprogramma georganiseerd waarbij deze herdenking WO2 de afsluiting vormde. Hierbij is een grote groep veteranen, oorlogsslachtoffers of nabestaanden aanwezig die deze periode hebben meegemaakt. Het ROA leverde muzikale ondersteuning bij deze herdenking.

DIEKIRCH

 

Van 14-16 juni Ondersteunde het ROA de Tweedaagse Marsen in Luxemburg.

GEPLANDE OPTREDENS in 2019

 

De planning repetities en optredens voor 2019: zie onze website:

www.reunieorkestartillerie.nl voor evt. wijzigingen.

Mocht U nog een beroep willen doen op het ROA voor een optreden, meldt U dat dan tijdig via:

ftdurstbritt@kpnmail.nl.

De repetities zijn (tenzij anders aangegeven) op de zaterdag vanaf 10.00 tot 14.30 uur in de sportzaal op de Legerplaats bij Oldebroek in ‘t Harde.

In 2019 zijn de volgende repetities gepland die ook door belangstellenden bezocht kunnen worden: 10 augustus, 5 oktober en 16 november, 7 en 21 december.

I.v.m. de toegangscontrole tot het kazerneterrein, worden bezoekers verzocht zich vooraf aan te melden bij Frits Dürst Britt

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB