“SIMULATIE & INNOVATIE”

Op 25 en 26 september organiseerde het Vuursteun Commando in samenwerking met de Artillerie Business Club (ABC) weer het Vuursteun Symposium op de Legerplaats bij Oldebroek.

In aanloop naar het symposium was ABC de kartrekker in het benaderen van bedrijven die willen deelnemen aan het Vuursteun Symposium. Hiertoe werd in het voorjaar een briefing georganiseerd om geïnteresseerde bedrijven te informeren over de opties tijdens het evenement en konden bedrijven zich aanmelden voor de gebruikelijke stands en voor het verzorgen van briefing en demo’s.

De insteek voor dit jaar was om beperkt plenaire lezingen aan te bieden en de bezoekers daarnaast zelf hun keus te laten maken welke demo’s en lezingen men wilde volgen. Hiertoe werd vanuit de organisatie een smartphone app aangeboden. Met behulp van deze app kon men zich zelf aanmelden voor de verschillende demo’s en lezingen. Tevens werd er digitale informatie over het evenement en de bedrijven aangeboden. Gedurende het evenement konden bedrijven via de app hun demo’s een extra boost te geven.

In totaal hadden zich 27 bedrijven aangemeld voor het symposium. Dit was een verdubbeling t.o.v. van het aantal uit 2018. Dit gaf de organisatie in de voorbereiding wel wat kopzorg. Waar moeten we deze bedrijven allemaal kwijt. Gelukkig konden we gebruik maken van een grote tent die ook gebruikt werd tijdens de reünie die een week eerder gehouden werd.

Op 25 sep was de dag voor genodigden. Het gezelschap werd in de ochtend gebriefd door de Commandant OOCL ,Bgen Dubbeldam, en aansluitend door de C-VustCo, Kolonel Hoefsloot. De firma’s MAXAR en ELBIT vervolgden het programma met nog 2 lezingen. Na de lezingen kon iedereen hun eigen programma invullen. Demo’s/ lezingen in het lesgebouw en bezoeken van de stands op en rond de brandweerkazerne.

De eyecatcher van het evenement was de nieuw opgeleverde Joint Fires Training & Exercise System (JFTES) van de School Vuursteun. De opvolger van de oude waarnemingstrainer. Het is momenteel het meest geavanceerde systeem ter wereld in zijn soort. Met 10 meer dan volledig gevulde demo blokken per dag bleek dat hier zeer veel interesse voor was.

De tweede dag was soortgelijk van opzet en bedoeld voor de kaderleden die deel uitmaken van de operationele vuursteun. M.u.v. van de lezing van C-OOCL van het programma identiek aan de dag er voor. In de middag waren ook de manschappen aanwezig. Zij werden gebriefd over de nieuwe ontwikkelingen van de Vuursteun. Aansluitend werden zij ook in de gelegenheid gesteld om de demo’s en stands te bezoeken.

In totaal waren er zo’n 10 verschillende demo’s die men kon bezoeken. Velen daarvan waren interactief en/of live te beleven.

Gezien de vele positieve reacties vanuit de bezoekers en de deelnemende bedrijven, kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement. C-VustCo heeft aangegeven dat de doelstelling is om samen met ABC in 2021 weer een Vuursteun Symposium te organiseren.

Legerplaats bij Oldebroek

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB