Veteranenhuis Artillerie ‘t Harde

De verbouwing van het Veteranenhuis Artillerie gaat gestaag door. De wanden zijn toch vervangen om de leidingen van de (sfeer) verlichting en audiokabels weg te werken. Tevens zijn er nieuwe aansluitpunten gemaakt voor de overige apparatuur en de bar. Inmiddels is het keukenblok en de wandverlichting gearriveerd. Ook hebben we zicht op de aankoop voor infrarood verwarming.

Dit alles is mogelijk door geweldige donaties die tot nu toe zijn gedaan. Hartelijk dank!!!

Door een aantal vrijwilligers van de Historische Collectie Korps Veldartillerie wordt hard gewerkt om alles op tijd gereed te hebben voor de opening.

De opening, zoals het er nu naar uitziet en de situatie niet veranderd m.b.t. de corona, staat gepland op vrijdag 10 september. Hoe de opening eruit gaat zien en wie daarbij aanwezig kunnen zijn wordt later bekend gesteld. Dit betekent eveneens dat het Veteranenhuis tijdens de jaarlijkse Artillerie reünie (Korps Veld- en Rijdende Artillerie), dit jaar op zaterdag 11 september, bezichtigd kan worden en jullie van harte zijn uitgenodigd om met ons een bak koffie te drinken. (ook dit uiteraard als de situatie het toelaat en de Artillerie reünie doorgaat)

Wij kijken er naar uit om jullie te ontvangen en horen graag wat jullie ervan vinden

Voor de aankleding van het Veteranenhuis zoeken we nog missie spullen zoals schildjes, borst- en mouwemblemen die gedragen zijn tijdens de missies. Ook missie boeken, kleding etc. zijn van harte welkom. U kunt het schenken en de HCKVA zal de spullen registreren in een register. Heeft u iets wat passend is voor het Veteranenhuis laat het dan even weten. U kunt een mailtje sturen naar veteranenhuisartillerie@gmail.com

Ook kunt u het nieuws m.b.t. artillerie veteranen volgen op www.veteranenartillerie.nl

Wilt u donateur worden of een schenking doen voor ons Veteranenhuis dan is dat ook mogelijk en welkom. Hoe u dat kunt doen vindt u op onze Facebook pagina “Veteranenhuis Artillerie ’t Harde”

Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Op 26 november 2020 is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op gepaste wijze de officiële openingshandeling verricht van de Nationale Veteranenbegraafplaats en het herdenkings- en educatiecentrum in Loenen.

Onlangs is er een magazine uitgebracht over de realisatie van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en het herdenkings- en educatiecentrum. Wat dit betekent voor de veteraan kunt u vinden op https://veteranenbegraafplaats.org/.

Agenda (veteranen) activiteiten 2021

Door de grote vooruitgang die nu geboekt wordt zijn er weer mogelijkheden om het een en ander in een afgeslankte vorm door te laten gaan.

Vooralsnog is dit de laatst bekende informatie.

  • 26 juni de Nederlandse Veteranendag zal ook in 2021 in aangepaste vorm plaatsvinden. Dat betekent in ieder geval geen defilé. Verdere informatie vindt u t.z.t. op de eerder genoemde websites en Facebook pagina;
  • 11 september deelname aan de Reünie Veld- en Rijdende Artillerie (voor alle artilleristen en allen die bij de artillerie hebben gediend) op de Legerplaats bij Oldebroek. Hoe je kunt inschrijven volgt op Sociaal Media en de diverse websites zoals www.artillerieveteranen.nl, www.veteranenartillerie.nl
  • 11 september KFOR-2 41(NL) Arty Bn RA reünie, wil je je aanmelden zie Facebook pagina Kfor Arty Bn Seedorf KFOR-2 (dit kan vanaf 21 juni)
  • 21 september bestaat de mogelijkheid om via de AVA deel te nemen aan een ere-couloir van veteranen op Prinsjesdag in Den Haag. Er is nog geen indicatie of dit evenement door kan gaan. Hoe u zich kunt aanmelden leest u in de komende editie.

Dit is de agenda tot zover bekend. Wellicht dat er door het korps (Korps Veldartillerie, Korps Rijdende Artillerie of het Korps Luchtdoelartillerie) waartoe U behoort nog aanvullende bijeenkomsten worden georganiseerd maar die bij ons (nog) niet bekend zijn. Heeft u geplande evenementen die u graag met ons wilt delen dan graag een mailtje naar hdgbosch@gmail.com

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB