Zaterdag 17 maart is, in het bijzijn van collega veteranen en familie, een gedenksteen onthult nabij het Veteranenhuis Artillerie ter nagedachtenis van het overlijden van Bas Alsemgeest. Bas maakte deel uit van het CRC peloton 14 Afdeling Veldartillerie. Een zeer indrukwekkende bijeenkomst van een hele hechte groep.

Afgelopen periode hebben veteranen van de artillerie deelgenomen aan de 4 mei herdenking bij het monument op de Legerplaats bij Oldebroek en op de Dam in Amsterdam waar collega veteraan adjudant Simon Bekkema namens alle militairen een krans heeft gelegd. Tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei hebben diverse artilleristen deelgenomen Nationale Herdenking Capitulatie 1945 in Wageningen. Twee indrukwekkende momenten waarbij, zij die hun leven hebben gegeven, wij al 78 jaar in vrijheid ons leven kunnen leven.

Vooruitkijkend naar de komende periode met de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 Juni op het Malieveld in Den Haag zullen we deelnemen aan het defilé met een detachement (60 pax), een detachement actief dienende militairen in GVT (25 pax) en een detachement actief dienende militairen in DT (25 pax) van de korpsen Rijdende en Veldartillerie. Ook ons Reunie Orkest Artillerie (37 pax) zullen wederom deelnemen aan het defilé en ons muzikaal ondersteunen. De inschrijving voor deelname aan het defilé is inmiddels gesloten.

Uiteraard kunt u altijd de Nederlandse Veteranendag bezoeken. De dag vangt om 10.00 uur aan en eindigt om 17.30. Voor alle informatie kunt u terecht op www.veteranendag.nl

U bent van harte welkom!

Veteranenhuis Artillerie

Steeds meer veteranen, van alle krijgsmachtdelen, politie etc. weten inmiddels het Veteranenhuis te vinden. Diverse activiteiten hebben afgelopen periode plaatsgevonden. Een groot succes was de voorjaars BBQ. De opkomst was groot en ondanks het slechte weer was de sfeer uitstekend en hebben vele veteranen in bijzijn van hun gezin oude collega’s van diverse missie ontmoet.

Inmiddels is de inschrijving voor de zomer BBQ op zaterdag 8 juli gestart en kunt u zich aanmelden tot 22 juni. Hoe u dat doet leest u op onze website www.veteranenhuisartillerie.nl of op onze Facebook pagina Veteranehuis Artillerie ’t Harde. Hier vindt u ook alle informatie over de BBQ.

Jaarlijks nemen ongeveer twee honderd motoren deel aan de Veteranen toertocht die op zaterdag 24 juni binnenkomt op het Malieveld in Den Haag. Zij vertrekken vanaf diverse locaties in groepsverband op vrijdag 23 juni richting Hilversum en leggen op diverse plaatsen onderweg een krans. Na de overnachting in Hilversum rijden ze zaterdag naar het Malieveld. Dit jaar vertrekken de motoren uit oost Nederland vanaf het Veteranenhuis Artillerie ’t Harde. Na ontvangst met koffie / koek en de briefing gaat het richting Barneveld voor de kranslegging om vervolgens richting Hilversum te rijden. Een mooi initiatief van de organisatie om vanaf ons Veteranenhuis te vertrekken.

Agenda

24 juni 2023 Nederlandse Veteranendag

8 juli 2023 zomer BBQ Veteranenhuis Artillerie

2 september 2023 Nationale Herdenking Roermond

8 september 2023 Reünie Artillerie

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB