Viering 342e Jaardag Artillerie

Donderdag 10 januari stond in het teken van de jaarlijkse traditionele bijeenkomst voor officieren en onderofficieren voor de viering van de 342e Jaardag Artillerie. Aanwezig waren ook een Belgische en Duitse delegatie.

Het middagprogramma begon traditiegetrouw met een bijeenkomst waarin de Wapenoudste der Artillerie (WOA) brigade-generaal Jeulink samen met de Wapen Traditieraad Artillerie (WTRA) afscheid nam van de officieren en onderofficieren die afgelopen jaar het Wapen hebben verlaten.

Vanaf 17:00 uur stroomden de bezoekers de officierscantine en de onderofficierscantine binnen voor de viering van de verjaardag van de Artillerie. Na het eerste samen zijn was er voor officieren en onderofficieren een optreden van de Fanfare “Bereden Wapens”. Waar het Artillerielied natuurlijk niet mocht ontbreken en velen zongen uit volle borst mee.

Aansluitend hield de WOA zijn speech waarin hij terugblikte op een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar. Behalve een terugblik keek de generaal ook vooruit . Zoals gebruikelijk werd het telegram dat eerder verzonden was aan Zijne Majesteit de Koning voorgelezen alsmede het antwoord dat hierop ontvangen was.

Aansluitend werd de giberne uitgereikt aan de best geslaagde leerling van de VTO KMA LUA en VTO KMA VA. Bij de onderofficieren werd een cadeau uitgereikt in de vorm van een horloge met inscriptie VTO best Man 2018.

Er was een grote opkomst zowel bij de officieren als de onderofficieren. Met veel enthousiasme kijken de deelnemers terug op een zeer geslaagde, gezellig en goede viering van de 342e Artillerie Jaardag.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB