Vooraankondiging dodenherdenking vrijdag 3 mei 2019 LbO

Het Wapen der Artillerie participeert in de Nationale Herdenking. In dit kader herdenken we al onze wapenbroeders die sinds 10 mei 1940, waar ook ter wereld, voor het Koninkrijk zijn omgekomen bij de uitoefening van hun dienst. De ceremonie en de kranslegging vinden plaats op vrijdag 3 mei 2019 bij het Artilleriemonument op de Legerplaats bij Oldebroek.

De Wapenoudste der Artillerie hecht eraan dat de kranslegging die jaarlijks bij het monument plaatsvindt een stijlvolle ceremonie is. De aanwezigheid van zoveel mogelijk artilleristen met echtgenote of partner wordt door hem als Wapenoudste der Artillerie zeer op prijs gesteld.

Verloop ceremonie

Zodra alle eenheden staan opgesteld, stellen de genodigden zich op bij het monument en neemt de Wapenoudste der Artillerie appèl in en legt een krans. Hierna worden 2 minuten stilte in acht genomen. Na de stilte houdt de Wapenoudste een korte toespraak welke wordt afgesloten met het spelen van het Wilhelmus. Na het afmelden wordt al defilerend langs het monument de ceremonie afgesloten. Na de herdenking is er nog kort de gelegenheid tot het bezoeken van de Officierscantine.

Tijdbalk

10.30 – 11.15 uur Ontvangst genodigden in de

Officierscantine

11.15 uur Vertrek genodigden vanuit de

Officierscantine in de vorm van een

“Stille tocht”

11.25 uur Opstelling gereed voor de herdenking

11.30 uur Aankomst Wapenoudste en aanvang

herdenking

12.00 uur Einde herdenking

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB