VustCo bezoekt Koninklijke Studenten Schietvereeniging (KSS) Amsterdam

Op 17 februari jl. heeft Kolonel Hoefsloot (C-VustCo) met Majoor Schotmeijer een duo presentatie verzorgd bij de studenten weerbaarheid in Amsterdam. De presentatie had als thema ‘militair leiderschap’.

Van oudsher heeft de KSS Amsterdam (in de volksmond: Studenten Weerbaarheid) een band met 107de Afdeling Veldartillerie. Deze band werd, na opheffing van de eenheid, overgenomen door achtereenvolgens 14 Afdeling Veldartillerie en het VuursteunCommando.

De presentatie vond plaats bij de sociëteit van het Amsterdams Studenten Corps aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Het publiek, bestaande uit ongeveer 40 belangstellende studenten, reageerde zeer positief. Bij de opening van de lezing was het beeld van militair leiderschap: ‘directief en jullie dulden geen tegenspraak’. Dit beeld is tijdens de presentatie bijgesteld door middel van ervaringen uit onder andere Afghanistan.

Na afloop van de duo presentatie was er ruimte voor nadere kennismaking en het maken van afspraken voor bindingsactiviteiten voor in de (nabije) toekomst.

Andere artikelen

Login ledengedeelte VOAWEB